Коментари - Факт: Мързелът свидетелства за висок интелект | IT.dir.bg
назад

Факт: Мързелът свидетелства за висок интелект

Учени от САЩ установиха, че мързелът свидетелства за висок интелект.

Обратно в новината

Коментари - Факт: Мързелът свидетелства за висок интелект | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тая теория ще е вярна, ако приемем, че работлив е който първо действа, после мисли, а мързелив е който първо мисли, после действа. В този случай наистина работливият ще е по-активен физически.

Развитието на човека се дължи именно на това, че винаги се е стремял да вложи по-малко труд и усилия за постигане на целта. Така постепенно е измислил и усъвършенствал оръдията на труда и ... оръжията - с една ядрена глава, поразяваш стотици хиляди противникови глави :-).

Знаех си,че съм интелигентен аз ;)

човек да мисли само как да накара другите да работят.а той да стой и гледа.нещо не ми се връзва това проучване.колко много ги има в работата ми.интелектуални!

Съвременните българи произлизаме от траките. А траките са били с висок интелект, не са обичали да работят, добивали са злато с агнешки кожи, яли са агнета и са правили хубаво вино.

neXus

Главата ти произлиза от траките.... Пристигаме в сегашните ни земи и асимилираме траките, които са си били тук. Как ще произлизаме от тях, глупчо? А траките и славяните изчезват, защото са били егоисти и всеки е мислел само за себе си. Резултатът е очевиден.

Значи излиза че арабите са най умни. Тези учени да си заврът изследването там дет слънце не огрява. А може исляма да им е платил доста добре затова "изследване "

Народа го е казал:Накарай мързеливия на работа ,да те научи на АКЪЛ! Затова мързела е творчески процес.И друго е казал:Като ти е слаб АКЪЛА да ти е як гърба т.е. :трудолюбието е признак на ниска интелегентност!

Мързелът е подсъзнателна функция срещу безсмислието, което погубва единственият ресурс на човека - времето. Хубаво е, че вече и тъпаците в обаленд са намерили начин да го проумеят.

E най-после една хубава новина; значи съм умен, така излиза.

Ето бре, ето, знам си че съм гениален. чекай да видим какво ще кажат санитарите и онова говедо дофтора.

Циганите са мързеливи ==> значи имат висок интелект. Циганите имат ниско IQ ==> значи високият интелект не се свързва с IQ правопропорционално. Циганите не мислят, те са инстинкти ==> високият интелект е инстинкт. Следователно тъпаците са онези, които са трудят, учат, усъвършенстват - безсмислено.

Според циганската "вяра" учението е форма на мързел. Толерирането на тази диващина е единствената причина за последствията й днес.

Говорим за мързел при хората....не за мързел при ....

Ученето и усъвършенстването е таикатлък. По-малкото братче на мързела. Целта е един ден да получиш максимум заплащане за същата единица усилие като тази на бачкатора. Който не го осъзнава, пак някой ден работи толкова, но получава с пъти по-малко.

Значи коефициентът на интелигентност би трябвало да зависи само от един фактор? Според едно друго изследване циганията увеличава мързела, но влияе много по-силно на интелигентността, отколкото самият мързел. Ако по модела на залените и по-тъмно зелените потърсиш мързеливите и по-мързеливите сред циганите, тогава можеш да откриеш по-детейлни зависимости.

Да бе - мързеливи! Ти дали би мъкнал джелезо? Карал каруца? Краденето да не мислиш че е много лесна работа! Трябва да ти направя едно показно за мързела, ама друг път, че сега ме мързи :)

Аз разбрах статията малко по-различно. Мързелът не се разглежда като обратното на "да работиш", а липсата на желание за физическа активност и използване на времето за мисловни процеси. При циганите не липсва физическа активност- когато и да мина през циганска махала вече но е пълно с шляещи се като свободни електрони...

Тъпо,тъпо и дали това са го казали учени... Нали всеки интелигентен човек ще знае, че движението -това е живот и трябва равновесие между физическа и мисловна дейност и ще ги съчетава... Нали работата е направила от маймуната човек .... Явно мързеливите не ще са много интелигентни.. А аз поддържам тезата, че с мързел ще се върнем в развитието към маймуните... Няма да усвояваме навици и умения , а те ще закърняват... Дали е вярно не знам...

Човекът никога не е бил маймуна. Тала твърдят само строителите на Вавилон с тяхната масова митология. Изследвай понятието нередуцируема комплескност, чието ярко потвърждение можеш да откриеш в органелите и микробиологичните машини в живата клетка. Или в алзини инженерни съоръжени продукт на човешкият интелект.

В резултат всеки интелигентен човек прахосмуче на ръка, изстисква сокове с голи ръце и мъкне кофи с вода от кладенеца. А глупавите ползват съответните инструменти, за да си улеснят живота.

В действителност е точно обратнот на твърдението на тези анонимни експерти. Един интелигентен човек никога не скучае и винаги се занимава с някаква интересна дейност. Мързелът свидетелства за липса на любознателност, интереси и затруднена мисловна дейност. Както и за нездравословна диета, патология или лоши трудови навици. Бездействието е начало на всички пороци.

Един интелигентен човек никога не скучае и винаги се занимава с някаква интересна дейност, а с останалите видове дейности го мързи да се занимава. Сума хора са седяли пред телевизора, мързейки ги да сменят канала и накрая един от тях е измислил дистанционното. Ако не ги мързеше, то и през ум нямаше да им мине.

Бъркаш мързел с рационално мислене, творчески подход и желание за усъвършенстване.

Най-сетне един истински разумен коментар. Бих дала +10000000000....000, ако можех.

Аз пък си мислех,че когато човек влага доза интелект в работата си,резултатите са най-добри!

Мързелът го има всеки човек. Няма човек в който да няма мързел. Просто мързелът е в различни количества във всеки човек. Това е нормално човешко явление/действие. То е заложено в човешкия организъм с цел съхранение на тялото. Както изпитваме понякога страх, безпокойство, така е и с мързела. Той е с цел да предпази организъма от бързо изхабяване и преждевременно унищожение. Гледали сте навярно научно популярни филми как лъвиците и лъвовете си лежат в саваната мързелуват по цял ден под някое дърво и си пазят силите.., това е с цел съхранение на тялото им. Да останат живи. Да не хабят излишно сили. А атакуват и изразходват сили само когато е наистина нужно. Същата работа е и при хората. Някои хора се нуждаят от повече мързел други от по малко. Това е биологично заложено в нас. И във всеки е в различни нива още от раждането Точно затова не трябва да се сърдим на някои хора ако са по мързеливи от други. Това не е е нарочно. Това е нормален човешки инстинкт, и във всеки е заложен в различни граници още от раждането, не може да се промени. /дали ще сме по мързеливи или не/. Разбира се има външни фактори които могат да увеличат мързела, като вредна храна и прочие, но това си е друга тема и мързела не се увеличава в кой знае какви големи нива от заложените от раждането.

Пич , не те ли домързя да я напишеш тая глупост. Аз едвам я изчетох , мисля че трябва да си полежа сега поне 2-3 часа. Не само си мързелив ,ами си и умен колкото лъв.

Не е глупост. Истина е. Някое човешко тяло се нуждае от повече почивка от друго човешко тяло. И на това хората казват: "ааа тоя е мързелив, остави го". А той не е мързелив нарочно, просто тялото му се нуждае от повече почивка от на други хора. Всеки се ражда с различно количество "мързел". Това е както се родиш. Не зависи от теб. Това е с цел съхранение на тялото. Нормално явление, заложено в нас. Но в различни граници при всеки. Затова не бива да се сърдим на някои хора...че по малко работят. Всеки даа работи колкото може.. /без значение физически или умствен труд. и двете са работа. а мързела е съхранение на силите с цел предпазване на организъма от преждевременна смърт/

А също и не знаеш, че производителността (КПД) е доста по високa, при тия "мързеливите" отколкото при "много работните". нищо, че "мързеливите"работят много по малко часове от "много работните". . .

Не исках да коментирам, за да не ми се понижи интелекта, но тогава как щях да ви се изфукам, а? :)

Народът го е казал: Накарай мързеливия да работи, за да те научи на акъл :)) Иначе за статията ... не знам тези как могат да се наричат учени?!

Е как... Чрез мързел към прогрес. Ако една работа може сама да се свърши, защо да я върша аз?

А обратното вярно ли е - че двигателната активност свидетелства за нисък интелект? Като например глобалното търчане за прихващане на покемони. Въпросните учени от САЩ към кои се причисляват? Защото те май се оказват и глупави, и мързеливи, съдейки по нелепите им изводи...

Покемоните идват ортогонално на твърденията. Ако в парка вържеш телефона на кучето, а в същото време поседнеш на някоя пейка, то ще навърти необходимите километри и определено не е по-умно.

Народът го е казал много отдавна и много по-просто - "накарай мързеливия на работа да те научи на акъл".

Аргументът тук е следния: 1. Човек и без да прави нищо, може да му е интересно, ако има интересни мисли. 2. Ако човек няма интересни мисли, то той се стреми да направи нещо, за да убие времето. Аз имам IQ 136 и мога да прекарам цял ден в мислите си, без да ми стане скучно, това в празна стая само с легло, маса и стол. Стига да има достатъчно запаметена информация, може да правите анализи, прогнози, да решавате запаметени логически игри, и така нататък. От друга страна, физическата активност подпомага оросяването на мозъка, така че ако ще решавате задачи, тестове или мозъчни игри, предварително правете физически упражнения за 15-20 минути, това ще ви постави в по-добра форма. Аз лично съм забелязал, че мисля по-добре когато ходя, отколкото когато стоя на едно място. До повечето от интересните си идеи достигнах по време на ходене. Така че ходенето е прекрасно - добре е и за здравето, и за творческите изяви.

А аз до много интересни идеи съм достигнал във ваната. Топлото разширява съдовете и подпомага оросяването.

Сигурен съм, че с твойто IQ 136 ,в тази празна стая, само с легло, маса и стол , ако добавиш и 1 списание плейбой, и малко плюнка, ще си изкараш далеч по-добре.

Много добър аргимент! Ти си от тези които дори и в кенеф да ги затвориш, гладни няма да останат.

IQ 150. Времето колкото и да се опитваш да го убиваш, накрая то теб убива !

BVMunchausen

IQ 184 :) Ама ще замълча мъдро :)

Пълни глупости извадени от контекст, с неясно предназначение. Най-точно се изказва "изразни средства или тъпота 09.08.2016 10:14 ""

Някой прочете ли наистина какво са написали хората? От коментарите съдя, че не е.

Над 90% от стадото, чете само заглавията или слуша анонсите на новините (тези дето започват с кой - кого е заклал, одрал, убил, сгазил и т.н.)

Баси.....нема скала на тоя и ония свят, която да ми побере интелигентността....Ще си умрем недооценен

Ха ха ха ха....трябва обаче да призная че има резон в това заключение. Не случайно ние българите бяхме едни от най-интелигентните хора на земята. А аз самия винаги съм се чудел на тия дето като се събудят сутрин и почват да щъкат насам, натам. Истината е че накрая всъщност нищо не свършили както трябва и работата която са извършили е отишла на вятъра. Пример....по-голямата част от жените правят така, както и така наречените от тях "истински мъже". Що се отнася до мен като чуя някой да говори за строителство или автомобили бягам колкото се може по-далеч. И признавам ако трябва да си мръдна пръста го правя само ако се налага. Просто иначе ми се струва нерационално, досадно и безполезно. Това означава че обичам мързела което според моята представа е признак на цивилизованост. Брех, голяма работа съм!

В мързела няма нищо лошо. В най-скоро бъдеще когато свръх-производството надхвърли "параметрите" и няма да може да бъде спряно, да бъдеш "щъкаджия" и "работохолик" ще бъде престъпление.

Аз съм гений тогава!!!

Гениите са първи, след тях са плагиатите!

По-голяма глупост не бях чел... Но пък сигурно понеже седя по цял ден пред компютъра и мисля, затова ми се струва глупаво, иначе ако взема да се раздвижа, може и да ми се промени становището... :-)

Ха ха ха ха ...добър извод. :))

Като цялото ни общество разнородно така и мненията тука са такива но истината е една нещата в бизнеса не са наред ако нямаш връзки да ти помогнат да си намериш нормална работа попадаш на кретени които са се заровили в печеленето на пари и дребните си далавери та тогава за какъв мързел говорим.Те нещата са прозрачни като погледнеш отстрани да не говорим че за св ясна работа се плаща и то солидно за да спечелиш точно ти конкурса е хайде работете в родината си и не мързелувайте бе ХОРА работете на разни нетолерантни работодатели!!

Знаех си, че съм гений!

Принципно са прави, но е точно на обратното. Интелигентните индивиди си спестяват ненужни действия. Който няма акъл, има крака.

Е сега е много модерно бачкам като луд стой мирно на някой от многото ЕТ-та и като дойде 3-тия месец от работа когато чакаш някакъв откри в на работодателя че се справяш да те мотивира и т.н той ти казва че си в изпитателен срок и ти прекъсва договора а после много учуден че искаш да ти попълни трудовата книжка чакаш 3 седмици да го направи уж неговата " счетоводителка" за каква работа говорим като всеки 3-ти го прави това .Така ни мотивират работодатели които си мислят че са големи "бизнесмени"а никой не им търси сметка за това ,пиша от лично впечатление от две млади момичета и тяхна по -голяма роднина с опит в областта в която са работили.А в скоро време ще им напиша имената на тези "много велики бизнесмени" та никога да не си намерят служители!

Пълни глупости. Това, че някой си пести силите НЕ ГО ПРАВИ МЪРЗЕЛИВ! Както и това, че се уморява, не го прави трудолюбив. Мързеливият по-скоро няма амбиция и желание да промени нещо както бяга от отговорност, че нещо зависи от него. То и голяма част от негрите и арабите са мързеливи, но това не ги прави много интелигентни. А много учени са и доста дейни и активни, ама са си интелигентни. Типичен приемр е Тесла.

Значи наште депутати са най-умните на света според това проучване,леле!!!!

Пълни глупости! При лениво тяло и мозъкът става ленив. Неизбежно е.

зависи в коя област на мозъка става "развитието". до сега не съм видял нито един изявен па и не чак толкова изявен спортист да пише научни трудове. девиза" да превърнем мозъка в мусколи" говори много. чудя се - кое би развило мозъка на някой - един боксов мач или прочитането на една книга?

Не си видял, защото явно нито си бил спортист, нито си учен, т.е. си далече от тези социални среди. Има много елитни спортисти, които после стават учени или въобще специалисти, които пишат методически или друг вид книги и трудове.книги

Четенето на книги въобще не спада към леността, затова не го давай за пример. Мързеливите ги мързи да гледат, камо ли да четат и още по-малко да се погрижат за добрата си физическа форма - нещо, което е необходимост, ако човек иска тялото му да работи по-дълго и по-добре, а не резултат от скука и недостатъчен интелект, както го разбират повечето.

Добрутро свате, Трябваше ли да провеждате маса скъпи експерименти за да го разберете това? Просто трябваше да ни питате нас българите. "Дай на мързеливия работа, да те научи на акъл."

сам

Малиииии, епа яз съм бил много умен значи.....:-))