MediaTek първа пуска 4-нм процесори за смартфони

Чипове по новата технология се очакват в края на настоящата година

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Първо линковете ти не работят ! Второ , вземи прочети нещо на английси и ще намериш тестови резултати , които ще покажат че съм прав .

Първо линковете си работят перфектно - ако не знаеш как да copy/paste-ваш просто няма какво повече да говорим. Второ... тези статистики които са вътре са РЕАЛНИ, а не рекламни както са 95% от тези които са на английски и методиките в точно този сайт са най-обхватните.

Поно

Intel пак изостава ! AMD продават по 7нм технология , а Intel 10-14 нм ! Е , скоро ще има чипове 4/5нм , след време 3 . Значи не е изчерпана технологията ! Иначе , трябваше да слагат много ядра във все по-големи чипове или направо многопроцесорни платформи

И какво изостават. ти по големина ли ги купуваш или по производителност и цена?

Според необходимостта, но комплексно г-н триточков. Само производителност и цена не е достатъчно условие!

Производителност , цена , консумация на на енерг , темп при натоварване , PCI-E lanes и поколение . Къде и Intel - 2 ри

Абе вие какво? АМД ли ви плаща заплата. Радвайте се, че има конкуренция бе. Ба си хората. Тръгнали с чужда пита, бащин помин да правят. това което трябва да ви интересува г-н Байчов е да получите повече изчислителна мощност на по-ниска цена. Не ти знам комплексите които искаш да получаваш (или по-скоро избиваш тука).

хайде сега погледнете и вижте последните ОБОБЩАВАЩИ ГРАФИКИ Предпоследна - обща производителност Последна - Производителнсот/цена Или ще сравняваме само най-горните класи (като го клокнем здраво), а после избираме най-долните класи (за да покажем че не греят) - не... така не става сладури. Избираш ЦЕНА и гледаш кое е най-доброто за тебе за ТАЗИ ЦЕНА.

хайде сега погледнете и вижте последните ОБОБЩАВАЩИ ГРАФИКИ Предпоследна - обща производителност Последна - Производителнсот/цена Или ще сравняваме само най-горните класи (като го клокнем здраво), а после избираме най-долните класи (за да покажем че не греят) - не... така не става сладури. Избираш ЦЕНА и гледаш кое е най-доброто за тебе за ТАЗИ ЦЕНА. ето и линковете overclockers.ru/lab/show/109814/bitva-processorov-core-i7-10700kf-vs-ryzen-7-3800xt-v-svyazke-s-videokartoj-geforce-rtx-2080-super overclockers.ru/lab/show/109691/top-luchshih-processorov-dlya-igrovogo-kompjutera-stoimostju-do-35-tysyach-rublej-aprel-2021

Рашките от преди няколко години пуснаха 16nm Байкал, a тези са още на 4.

Байкал не е 16, а 28нм.

Тук колкото числото е по-малко , по-добре !

Руските процесори - най-големите процесори...

и 1нм да го направят си остава МедияТек.

и ако Китай лапне Тайван, какво правим?

Китай може само да му го лапне на Тайван. Тайван има доста оръжия и голяма армия за да може да бъде лапнат.

Ще намери само разрушени заводи, а персоналът и технологиите на TSMC ще бъдат евакуирани. Самите ТSMC са зависими от американски и холандски системи (дизайн, литография и пр), но не и от китайски.

Не ме разбрахте, искам да кажа, че и в момента има недостиг на чипове. Ако нещо стане с Тайван, представяте ли си го?

Абе... И е така и не е така. В реални условия, разлика в производителноста не можеш да направиш, защото си ограничен софтуерно. Когато софтуера ти е лайно, хардуера няма значение. А иначе, при по-малка консумация на енергия, се очаква, че ще грее по-малко.