Коментари - Microsoft работи по ДНК хранилища за данни | IT.dir.bg
назад

Microsoft работи по ДНК хранилища за данни

Microsoft разработва технология, която може да замени традиционните цифрови носители с биоматериали.

Обратно в новината

Коментари - Microsoft работи по ДНК хранилища за данни | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всяка клетка от човешкия организъм притежава собствено индивидуално морфогенетично поле, което носи в себе си цялата информация за целия организъм и програмата за неговото развитие. Въз основа на тази концепция носителят на наследственета информация се явява не вече ядрото на клетката (и съдържащата се в него ДНК и РНК), а нейното морфогенетично поле, а ДНК само отразява тази информация, която носи полето. Това поле непрекъснато се променя, отразявайки динамиката на развитие на човешкия организъм. Доказано е вече и то доста отдавна, че всяка клетка от човешкия организъм притежава поле с информация равна на 1025 бит. Ами прочете малко повече, бе Братя, преди да публикувате подобни научни измислици на поредния много умен професор, защитил поредния глупав и ненужен никому научен труд.

Съжалявам не излезе правилно 10 на 25 степен бита е правилно изписаното.

Има още много хляб да изядат!

ПО ЕДНО ВРЕМЕ ДИСКУТИРАХА И СЪЗДАВАНЕТО НА ЖИВ МЕТАЛ .... Т.Е. ДА Е НА БИОЛОГИЧНА ОСНОВА . ТОВА МЕ НАВЕЖДА НА МИСЪЛТА ЧЕ МАЙ НЕ Е ДАЛЕЧЕ ДЕНЯТ В КОЙТО ЩЕ СТРОЯТ КОСМИЧЕСКИ КОРАБИ ПО ПРИЗРАЧНА ТЕХНОЛОГИЯ . НО ДАЛИ ДРЕВНИТЕ ЩЕ НИ РАЗРЕШАТ? МАЙ НИКОЙ НЯМА ДА ВДЕНЕ ЗА КАКВО ГОВОРЯ .

Въпросът е ти самият дали вдяваш ... или си просто изкуствен интелект ?

Досега извличаха информация за всеки, сега ще правят обратното. Ще се стараят да натъпчат с информация всеки.

Започваме да надникваме и да се опитваме да имитираме процесите използвани от нашите създатели. Интересно до къде ще стигнем, а още по интересно е те докъде ще ни позволят да стигнем.

Ами, не съвсем... просто майкрософт се опитват да си направят малко ПР. Подобно на повечето "високотехнологични" новини, и тази я въртят години наред. Описаното трудно би намерило практическо приложение, най-вече защото е непрактично.

За сега е непрактично, поради скъпо струващият синтезатор на ДНК, но както пише в статията, ако им паднат цените на синтезаторите, ще си имаш едно биологично кубче вкъщи, което да ти съхранява данните на цялата ти рода от хуманоид до човек.