Коментари - Микрокомпютър с Windows 10, Android и Ubuntu | IT.dir.bg
назад

Микрокомпютър с Windows 10, Android и Ubuntu

Задава се конкурент на Raspberry Pi, който има нищожни размери, но същевременно е по-мощен и може да работи с с Windows 10, Android и Ubuntu.

Обратно в новината

Коментари - Микрокомпютър с Windows 10, Android и Ubuntu | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В този компютър няма нищо сензационно освен цената може би. И в момента, които иска може да си вземе compute stick-а а скоро и compute card-a на Интел, които също са с атом, та даже и с орязаните i5-ци и имат поддръжка за всички ОС...

конкурент бил... 69 евро, а RPi - $35. Егаси и ''конкурента'' :)) Ми то и един лаптоп с i7 последно поколение и 24G Ram за $3000 и той е голям конкурент на RPi-то бе ! Идеята на тези мини-компютри е съвсем друга.

Андроид за atom има ли го или тепърва ще го портясват? Напълни се с играчки като това, куцо и сакато вече IoT с полуработещи платки, ама това е положението, ще има години да минат докато се стабилизира тоя пазар. Дали ще оцелее нещо свястно или най-келявите но най-масови и евтини архитектури ще избият всичко останало предстои да видим.

Е сега ако се намери и кой да ги внася в България на тези цени.... Лично на мен ми трябват минимум 20-тина бройки за контролери

Искаш някой да инвестира пари за да купи машинките, да ги складира накъде и да ти ги продава на цената на която ги купува? Не се излагай. Иначе, и распберито и авсичките му аналози, че и това можеш да си ги купиш от производителите на официалните цени, от електронните магазини на по-ниски или да си ги направиш сам за "без пари".

Не е в това проблема.... проблемите са чисто организационни.. просто за да стане номера (да ми разрешат да ги купя) ми трябва задължително Българска фирма със сервиз в България.. иначе няма да ми позволят да си купя. Иначе и в момента ползвам Распеберито - има фирма, която ги внася, и за следващия проект съм ги предвидил тях, ама ако тези са по-читави... Относно цената да.. допускам че ще има малко печалба, ама да не е х3.... щото общо взето така се получава...

Влезте в Кикстартер и вижда тали не може да си поръчате директноот призводителя. Е ще трябва да платите мито и ДДС, но няма как. :-)

Anachronos

Мито на техника под 150$ не се плаща, само ДДС.

Разбира се този, който е писал статията леко е търсел сензацията и е спестил някои подробности като например, че ценатта от 69 Euro е за варианта с 1GB RAM и 16GB eMMC. За 4GB RAM и 64GB eMMC трябва да се "бръкнете" със 129 Euro.