17-11-2017 20-11-2018

Коментари

60г эдраво пръскане с пестициди, отровени реки, иэсечени гори, эамърсени почви......това не е от телефоните а от алчността на хората...АЛЧНОСТ И ГЛУПОСТ това ще эатрие хората.

в София и врабчетата много намаляха .......

Абсолютни дивотии. По-вероятно е това да се дължи на активността на Слънцето. Ел.магнитните излъчвания от електропреносната мрежа и различните елдвигатели са много по-смущаващи. НЧ излъчвания са най-опасни, направо невидими убийци. Нямат спиране.

"Изводът е направен след анализ на повече от 190 изследвания от Германската асоциация за опазване на природата, съвместно с германска и люксембургска неправителствена организация." Има ли смисъл да се чете оттук нататък!?

Щом ТАСС не е направила изследването и НПО Роскомикс - не.

Ейде стига! Телефони!?! Основно е поголовното пръскане с пестициди и изсичането на горите!!! Там където са големите пчелини няма хиляди телефони! Виждъл съм масово измери пчели след пръскане на нивите в региона! Амам масово измрели пчели от това, че 5 семйства са си направили барбекю наблизо и е имало 20 телефона там, не съм видял!!!

Без котки плъховете и мишките ще изядат всичката храна и ще има глад. Да не говорим за разпространението на болестите. Двойка плъхове за 3 години могат да имат поколоние от 500 хил екземпляра.

Така е, има едно много хубаво видео по темата от Thoughty2 в тубата, струва си гледането.

Ветрогенераторите убиват с перките си милиони птици.

Да не говорим, че съсипват пейзажа.

Милиарди бе, направо стотици милиарди. Всеки ден ходя под ветрогенераторите да събирам умрели птици и после ги продавам на пазара. Аман от въглищарски лобита!

А насекоми и по-точно пчели? Колко?

Другото е ГМО рапицата. Тя точно обърквала ориентацията на пчелите. Уличните лампи преди привличали насекоми и изгаряли. Сега с ЛЕД не знам как е. А един наш учен питаше, кога последно сте виждали светулки?

Преди месец и половина виждах светулки, когато им беше времето и то тук в покрайнините на София. ГМО рапицата обърква мозъка на простите едноклетъчни русофилистични мозъци

Врабчетата и светулките вече са рядкост. От 45 години не съм вижадл светулка.

Тая година в крайградската зона на София и аз виждах светулки. Имало е години да са страшно много, имало е и да не са.

След Фори Светулката не съм виждал повече.

Шофирам по магистрала 130 км в час, това от години!. Никога стъклото на автомобила не ми е било толкова чисто от явна липса на размазани насекоми , както тази година! Замислям се от месец вече от какво може да е това ...коментирах го с жената, отговор нямах ....до днес?!

при 130 км

Щом женати не знае, значи загадката е грандиозна! А пита ли я дали ти дава да пишеш такива глупости тук или е твоя самоинициатива?!?

Ха здрасти,най после открихте топлата вода.Не разбрахте ли че всяко ново откритие за ,,благото“ на човечеството,после му влиза два ката

Нищо - 5джито, ще ги възроди.

За десет години с около 50 процента си е трагедия.

не ни трябват мисля....

На хората не ни трябват, но с тях се изхранват много животни.

Пчелите опрашват растенията, за да се размножават. Да храним дебили, да пишат коментари и да ходят до тоалетната.

Мухите и комарите играят роля в опрашването на растенията.. също като пчелите..

А теб кой те пита бе, тройкаджия?! Торбата с лайна решила да казва кое му трябвало? На тази Земя ВСЯКО живо същество е необходимо. Ама за да го знаеш, трябва умнствен багаж, придобит в наалното училище, което на те дори и то ти липсва! Мухите изхранват жабите и рибите, и птиците, рибите изхранват птиците и т.н. И като ги няма ще ядеш дедовия. Някои хора определно НЕ трябва да се размножават, ти си такъв.

Нямах представа, че рибите се хранят с мухи :D

В Африка събираха с платна рояци от комари и си правиха пити за ядене.

Не комари, а мухи.