Модифицираха PlayStation 5 за добив на крипто валути

Хардуерът на конзолата е подходящ за „копаене“, твърдят специалисти

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СЛЕД КАТО БИТКОЙН МАЙНИНГА Е ДОХОДОНОСЕН НЯМА ДЪРЖАВНИ ПРОЕКТИ ЗА БИТКОЙН МАЙНИНГ ПОДПОМАГАЩИ СОЦИАЛНИТЕ СЛУЖБИ И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО И ЗДРАВЕОХРАНАТА НА ОБЩЕСТВОТО А???

Чаавето си игра то си копа биткоинти.

Новината е фейк. Проверявайте какво се пише в последствие.

Какво безсмислено губене на енергия ! Да бяха измислили друго условие за придобиване на биткоин . пр. на всеки 1 GHz от процесора за 1 ч - 0. 001 биткоин , но при всякаква работа не само loop/mining

Не го разбираш, Петре. Ако наистина се интересуваш, седни и прочети. Биткойн мрежата спокойно може да работи и само на 5 компютъра, пръснати на 5 континента, ако всички останали се откажат по някаква причина. Изчисленията са трудни, защото се търси определено число (условно казано), което продължава веригата от блокове. А се хаби много енергия, защото хората искат да изкарват пари от това. След няколко години, като почнат да копаят с квантови компютри, може би консумацията ще падне, вместо да се вдигне. Съвсем отделно - вода, храна и други ресурси се губят по много по-безмислени начини, до там ни докара съвременният капитализъм.