Москва прави антитанкови дронове

Те ще са въоръжени с ракети с обсег от 8 километра

Обратно в новината

Коментари - Москва прави антитанкови дронове | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е...............Това не е никва новина! Още преди 4-5 години руснаците гърмяха краварските Джихади Джота от ИДИЛ в Сирия с дронове въоръжени с противотанкови ракети! Дори виде имаше в нета и туба............... Там където са изпреварили целия свят руснаците е в областта на наземните бойни дронове и в областа на подводните дронове.Факти.

Москва кога ще направи обикновен дрон, за снимки и забавление ?!

А някой процесор дето може да се използва кога?

При ватенките всичко е "ще". Арматата беше ЩЕ, направиха няколко талашитени бройки и дотам. Пакфато и от него ноправиха няколко тестови бройки - и там зариха огъня. Малоумнити орки на путлер могат да правят само 3d мултьхилмчета за надъхване но малоумния русофилски електжрат.

Москва овлядя 2 нанометра технологията и ще зарине Света с еФтини и мощни процесори. Вот это, Да!

_stankow

Къде е новината ? Dir не помни какво е писал. Още на 28.12.2021 "Орион" свали със същото това оръжие - "Корнет", друг дрон-мишена, вертолетен тип. https://dnes.dir.bg/comments/rusiya-pokaza-novo-orazhie-testva-go-nad-krim "Корнет" е тежък ПТУРС, 152 мм. Пробива композитна броня, еквивалентна на 1400 мм хомогенна броня. Така че "Абрамс"-а го поразява даже в най-силната му проекция - челната. А от дрона, отгоре, в по-тънкото брониране на купола и двигателното отделение - гарантирано. Какво чудно има ?

бах та в русороба промит.

_stankow

Това е всичко, което можете да кажете по военно-техническите въпроси ? Не е много. И не му е тук мястото.

това е всичко което мога да кажа за българофоб, русороб който цапа форумите с изродските си нагласи за оръжия и мечти за изтребване на хора.

_stankow

Да, разбирам. Това е всичко, което можете да кажете. Не е много. И не е интересно.

какво друго да кажеш за изрод русороб бленуващ за войни и изтребване на хора?

Трета американска ракета в космоса. 2 вчера, а и още 2 след 5 дена... А Гогов пиша за педеруските терористи и техните ЩЕта.

А къде е дупката за манивелата и коша за въглища? Дали пали с бутане?

С 200 може да свали Ф 16 ама не трябва да се движи.. Навярно са тренирали този дрон върху танка Армата който така или иначе е неподвижна цел..ха.ха

_stankow

С-200 е снета от въоръжение в Русия още преди 25 години. Откъде изобщо я помните, не знам. Оттогава се приеха на въоръжение С-300, С-400, С-500, С-350, С-550. С–300 също излиза от въоръжение, 70% от зенитно-ракетните полкове на Русия вече са превъоръжени с С-400. Прочетете нещо, наваксайте. Не може само на опорки да се кара.

С-550 никога не е влизала в експлоатация и беше прекратена дори в 90те С-500 никъде не е взета на въоражение и дори в рускте сайтове пише, че ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ влезе 2022ра някога. още да проверявам ли останалите ти твърдения?

_stankow

За никакво "ще" и дума не става. С-500 се произвежда серийно, беше обявено на 23 август миналата година. С-550 може да е спирана, но после изглежда е "пусната", защото миналата година един комплект постъпи в армията за армейски изпитания. Имаше съобщение и на dir. Та да се върнем към темата на нишката - колегата живее с реалности от преди 1/4 век, на ниво С-200. А Русия е много по-напред с ПВО-то.

верно ли? колко бройки са СЕРИЙНОТО производство... щото знаем за ЕДНА влязла в редиците на Русия около москва и то ДЕКЕМВРИ месец.

къде си видяла танкове срещу С-500.....или копейките да текат за тролене? В Карабах не бе война между Азербайджан и Армения а Турция срещу Русия за Кавказ. Турците смазаха СЪВЕТСКАТА ТАКТИКА НА Русия а "Байрактар"-ите тотално имаха надмощие над всички видове руско въоръжение. Днес Турция ОФИЦИАЛНО ПРИСЪСТВА ВОЕННО в Кавказ. "Байрактар"-ите сбъднаха 200 годишната мечка на турските султани. Тепърва Путя щял бил да проектира подобия на "Байрактар".!!! Путя да си изтегли смъртниците от украинската граница, да върне Крим и Донбас и Украйна с удоволствие ще му продаде ЛИЦЕНЗИОННИ "Байрактар"'-и.

"Русия бе изпреварена от Турция и Израел в създаването на бойни дронове, но бързо наваксва загубената преднина." Хубаво е когато се пише по една тема, автора да има елементарни познания по нея. Малко факти: Първо, една от първите държави - след САЩ, да "направи" дрон е АОЕ! Да...Арабските Одебидени Емирства! И то в далечните 2006г! Пиша направи в "" защото са го сглобили с вносни части. Подобно на Турция - която въпреки че прави корпусите в Турция, внася всички най важнй и високотехнологични компоненти от Запада Европа и Северна Америка. По малко съм запознат с израелските дронове но и там едва ли всичко е местно производство. Русия от друга страна, трябва да има собствена поточна линия за всеки един компонент! Русия не внася части за оръжия от чужбина, защото не искат (а и да искат, покрай санцкийте, няма и да могът). Това е причината на Русия да й отнеме повече време. Идеята че държави като Турция са едва ли не по напраденали и технологично равни на Русия е просто смешна...това е все едно да сравявате технологичното ниво на Полша в правенето на оръжия с това на САЩ или Франция. До колко са ефективнни дорновете и в какви случаи е цяла тема чието място не се побира в коментар. Но те са най вече ефективни срещу ниско технологични полу партизански армии - каквато беше тази на Карабах и тези от Палестина - и факта че най спосбните и технологични напраднали армии в света като САЩ, Франция, Англия и дори Русия не са бяха фокусирали върху тях е още едно доказателство че това не са ключови оръжия за тях. Коментара ми не цели да обиди или да възхвали някоя конкретна държава а просто споделя факти.

Нищо не пречи Руслямска държава да внася части от Китай, а и го правят. Или и Китай ги санкционира?

Аз искам да си внеса чип или цял компютър произведен в Русия ама не мога. Не мога защото такива не съществуват. :) ОАЕ имат сонда на Марс, вярно те само я платиха, но русия и това нямат. :) Русия не стои на световната технологична карта. Там полюсите са два. Китай и САЩ.

поръчка на военните CPU Ельбрус, към които има изисквания от поръчителите. Тези с-ми не са за цивилен пазар. Всяко високотехнологично оръжие има изчислителен комплекс за реално време. Незнанието определя наивно съзнание като твоето. За хиперзвуковото оръжие изискванията на изчислителния комплекс са изключително високи.

Ватя, да беше прочел малко в нета преди да блядстваш: Среди возможных применений серверов и рабочих станций, производимых на базе Эльбрус-8С, называются: государственные учреждения и бизнес-структуры, требующие повышенных свойств информационной безопасности, высокопроизводительные вычисления, обработка сигналов, телекоммуникационные применения. Процесорите Эльбрус са конвенционални руско на дялани заместители на Тайван и Ю. Корея. Нищо общо нямат с военните технологии тези 28nm пръчки.

"АОЕ"... Бате, осъзнаваш ли колко си тъп? Надолу даже не четох.

Характерно за големият боен дрон е, че е толкова откриваем и уязвим, колкото обикновен самолет. Настига го всяка зенитна ракета, сваля го всяка картечница, а на борда няма пилот да реагира на момента. Затова са ефективни там, където не са подготвени за тях. Това важи в еднаква сила за американски, руски, турски и израелски дронове. Това е причината относително простите турски дронове да имат такава ефективност срещу арменската армия.

_stankow

Общо взето бойната устойчивост на тежките дронове е колкото на самолет от първата световна война. Даже са по-бавни от тогавашните биплани. И далеч по-малко маневрени. В пъти по-малко "ситуационно осведомени". Лесна плячка за всеки нормален изтребител. Единственото им предимство е дългото, право, тънко крило. Създадено за много височинен и продължителен, но бавен полет. Само тази височина ги спасява от картечниците и малокалибрената зенитна артилерия. И от ПЗРК. Всички други ПВО средства ги чакат с нетърпение. Няма армия която да не дава премии и звездички на пагоните за свалянето на летателен апарат.

Карабах карабах руски пво утре пак

На 7 февруари 2007 г. в иракския град Фалуджа танк М-1 "Абрамс" е унищожен с РКГ-3... а тези ръчни гранати и ние ги произвеждахме. Та що им са на руснаците дронове с ракети?!

Защото не се готвят да воюват с танкове Абрамс във Фалуджа.

Дори и Ирак загуби 70% от закупените от тях Абрамси, а американците оправдаха високият процент загуби с това че техните танкове не били модернизирани а иракските били "експортна" версия... та и затова вече няма Абрамси във Фалуджа.

"Русия бе изпреварена от Турция и Израел в създаването на бойни дронове" какво повече да говорим за великата мега руска мощ. :) Турция и Израел ги изпреварили.

а бе що не си гледаш нашите полицаи по границата че се топлят на варели с дърва

Поредния русофил-българофоб

Защото темата е за дронове, Русия, Турция и Израел.

Що руските гранични полицаи с какво мислиш, че се топлят. :)

С Боярищник. Когато няма ползват тройной.