Коментари - Motorola се пошегува със Samsung | IT.dir.bg
назад

Motorola се пошегува със Samsung

Преди около месец Samsung се пошегува с Apple, но Motorola реши да върне жеста и да покаже, защо и iPhone X, и Galaxy Note 8 са доста стандартни смартфони.

Обратно в новината

Коментари - Motorola се пошегува със Samsung | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а по някое от тези неща може ли и да се говори?

Всички са АRM боклуци за балъци.

Нещо не мога да те разбера, това ARM от арматура ли идва? ...сигурно си арматурист!?

Истината е, че величието на Епъл и Самсунг вече отминава, идва отново времето на Моторола, Нокиа, Алкател, но вече с китайски одежди. Историята се повтаря, но видоизменена.

Присмял се единия боклук на другия такъв, а аппле се смее и на двете IPhone ги удря в земята и двете недоразумения. Тоя прожектор е ненужен, да бяха сложили един еибратор за дамите поне

Много хейтите. Обърнете внимание, че Моторола налага иновация, въпреки трудностите. Митове и легенди е, че модовете са скъпи. Геймпада е на 149лв с ДДС, допълнителна батерия 79лв с ДДС, Допълнителна колонка 99-129 лв с ДДС, проектора на 499лв с ДДС, но много често ги има като подарък към Мото Z/Moto Z2 Play. В момента всички Moto Z2 Play са с подарък Геймпад.

Това не са точно модове. Геймпади има и за iPhone, из а Android от няколко години. Допълнителни колонки, преносими проектори и още доста други аксесоари от доста време можеш да си купиш, просто не се закачат за устройството. Единственото, което са "иновирали" от Моторола е, че техните аксесоари могат да се закачат директно на Z2-ката. Но, това освен удобство, има и своите сериозни недостатъци: - Като си закачиш проектора / геймпада / колонката към телефона, трудно ще го прибереш в джоба. Т.е. пак трябва да носиш аксесоарите отделно и да ги слагаш само при употреба. - Ако решиш да пазиш телефона и го сложиш в какъвто и да е калъф, тези аксесоари стават доста по-трудни за ползване, за разлика от bluetooth тонколонките и проекторите (usb / lightning / WiFi). - Употребата на тези аксесоари с други устройства е невъзможно, предвид че са направени специално за Z2. Сравни това с останалите тонколонки и проектори, които изискват просто bluetooth, usb/lightning или WiFI. Дори сред геймпадоете има по-универсални, т.е. работещи с няколко устройства. Ето това е чудесен пример за безсмислена иновация. Отгоре на всичкото е меко казано далеч от първоначалната идея за модулни телефони.

Не е лошо като пишеш нещо първо да се информираш. 1. Идеята за модулен телефон и телефон с допълнителни аксесоари са 2 корено различни неща. 2. Модовете на Моторола са за устройствата от фамилията Moto Z, които включват Moto Z, Moto Z play и т.н. Z2 е втората генерация и тя поддържа всички модове на първата както добави и нови. 3. Моторола има толкова много патенти и изобретения в мобилната телефония, че е леко несериозно точно тя да се обявява в безсмислени иновации. Ето ти пример за масова безсмислена иновация - екран 18:9 (което е 2:1 но никой не му казва така) - този формат не е ясно защо се пропагандира - няма такъв кино или фото формат, което значи че клиповете винаги или ще са отрязани или с черни линии. Има и други простотии, но не ми се пише. За всеки влак си има пътници.

От Моторола обявиха, че пускат по 4 нови модула всяко тримесечие. Това е отворена платформа, която предполага всеки да има възможност да интегрира допълнителен хардуер в телефона. Прав си за едно - не си видял примерно процесор, който да се добави, но това не означава, че не се работи по пускането на такъв модул, нали така г-н разбирач? Истината е, че това е истинската иновация, която ще се разгърне съвсем скоро в пълна модуларност. Това е бъдещето, а не леко по-закривен дисплей или леко по-лъскав заден панел!

Тъкмо реших да си взема Самсунг и вече се отказах - Мото на Леново ще е ..... Хахаха смешници жалки, жълти, Апъл е нумеро уно!

о йе бейбииииииииии датс райййййййттттттт само ябалкатаааа атакаааааааааааааааааа

Модовете са скъпи в БГ както и самия телефон. Но като човек дето има Мото Z ( от Германия за 550 лв) и Insta Share (от Сингапур за 350лв), мога да кажа, че това наистина е нещо, което отличава марката и модела от всички други телефони. Няма човек, който го е видял да не ме е питал, от къде може да си купи такъв проектор за неговия телефон. С една bluethoot колонка сe получава прилично домашно кино. И повярвайте ми не може да се сравни 84 инча картина дори с 55 инчов телевизор. Аз го взех заради децата когато ходим на палатки. За тази цена си струва, за цената в БГ - абсурд !

А в случая е много жалко, защото това е все едно КИА и Хуйдай да се подиграват на Мерцедес. Хората само се подсмихват и си купуват айфон. И двете марки Самсънк и Тутурола са на около 1-2 години развитие след Апъл.

Вечния Аpple трол се обади. "Самсънк и Тутурола "" - ама как само и защо ти ги ражда тиквата подобни ''прякорчета'' само ти си знаеш, а и самичък си ги разбираш явно.

Апъл не фалираха ли в края на миналото хилядолетие?

Всъщност, не са фалирали. Т'ва к'во общо има? Предвид, че статии "Apple са обречени" има от 1983г насам, всяка година, без изключение, мисля че компанията изключително добре се справя :D

Къде сравняваш еднодневката Apple с фирми с много по дълга история (91 години) и правещи реални и трайни продукти (има техни автомобили в движение на 40+ години)? Виж, да беше написал "Tesla" щях да го приема, и двете са некачествени и скъпи американски пръдни... Лошото е, че пръднята идва преди да се осереш...

Мобилното подразделение на Моторола беше силно, когато беше собственост на самата Моторола, а после и на Гугъл. В момента Моторола е собственост на Леново, а както добре знаем - телефоните не са силната страна на тази компания. Дори и идиотите знаят, че съвременните телевизори имат функцията Smart View и могат да излъчат към телевизора всяко клипче, което е на паметта им. За справка - в БГ прожекторът на Моторола струва между 500 -600 лева и реално е една безмислица, която струва много пари.

Наистина не е коректно да се сравнява фирмата с най-голяма пазарна капитализация с корейските джуджета.

хахах ... Силно се надявам моторолада са се самоиронизирали с техните приставки и да не мислят сериозно, че някой ще вземе под внимание закачката. Първо, че всяка такава приставка отново не може да се приложи с качеството на дадения продукт ( фотоапарат,проектор и т.н) и че цената само на фотото е около 400 лв. , което е цена на по добър джобен апарат със същия размер. Браво за иновацията, но на тази цена не си заслужава и заради цената и заради неудобството да носиш повече от една джаджа със себе си.

Samsung Galaxy Beam модел 2012 предлагаше и вграден проектор, но се оказа, че малко хора са готови за тези иновации и през годините не се наложи... П.С. други производители също го пуснаха подобни продукти и малки универсални проектори, който се свързват към smartphone на значително по достъпни цени. Също така има и картонен проектор за смартфон на цена 11 долара. Не виждам нищо иновативно в Моторола с тази преставка, която работи само с определен телефон(-и). Ето линк към Samsung Beam 2012 www . gsmarena . com / samsungi8530galaxy_beam-4566 . php

Моторола може да хване Самсунг за ....... Комплексари

Само дето модовете са на цената на телефона почти, да не говорим, ако решиш да си купиш 2 или 3, то по-добре да си взема по-висок клас телефон, ще ми излезе по-евтино.