НАСА изстреля космическия телескоп ”Тес”

Космическият телескоп на НАСА "Тес", предназначен за търсене на потенциално пригодни за живот планети бе успешно изведен в орбита от SpaceX.

Обратно в новината

Коментари - НАСА изстреля космическия телескоп ”Тес” | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Успех, Тес! :)

НАСА изстреля космическия телескоп Тес Русия изстреля военния сателит Благовест Открийте разликата! Само война и смърт е в главите на ватниците!

Скоро ти написах, че с всеки следващ ден виждаме все по-надалече и отреденото "видимо за човека" познание става все по-необятно. Свиквай с тази мисъл. Вавилонците много отдавна са извън всички класации и ги помнят само такива като теб... :)

преди 4600млн години се образува земята , преди 4000млн години се образуват първите организми , преди 3500млн години започва фотозинтезата , преди 2300 се натрупва достатъчно кислород в атмосферата за да започнат ледниковите периоди , преди 530млн години започват да се появяват първите многоклетъчни организми , преди 380млн години се появяват първите гръбначни организми , преди 230млн години първите динозаври , преди 2млн години се появяват първите човекоподобни ... преди 1800-1500 години се появява религиозната секта християнство , в името на която са избити повече хора отколкото всички световни войни взети заедно ;) , а всичко изброено дотук ни е известно въпреки библията :)))

Извън темата: Как живееш с толкова омраза и жлъч в сърцето си?!? Ще се поболееш. Отпусни жилата малко. По темата: успех на Тесс!

Ал

Основната ти грешка е, че поставяш човека като отправна точка на Вселената. Няма такова нещо. Бог не съществува с едничката цел да създаде Негово Величество Човека. Като излезеш малко извън рамките на това, наложено от религиите ограничение, ще прогледнеш и ще видиш.

Ужасяващо вярно.

и от тоя телескоп даже се вижда таласъма в якорудската панелка ка цъка на айфона от 2008а

Да ти кажа чесно, повече предпочитам СУНГУРЛАРната точка със салата или луканка.

а това за духа на човека сам ли го измисли или ти го каза госодаря.... писмено доказателство има само в библията....

Ал

Човек не знае смисълът на собственото си съществуване ("...и постоянно търси смисълът на своят живот"), а камо ли смисълът на съществуването на Бог ("Бог съществува за да има вечен живот в любов"???). Пак правиш същата грешка да разсъждаваш за Вселената и всичко останало през призмата и отправната точка на собствения си ограничен мироглед. Ако човекът беше крайната цел на Бог, то толкова несъвършени ли трябваше да сме? Едва ли. Ние не сме нито рационални, нито морални нито смислени същества. Ти знаеш ли смисълът на своя живот? Имаш ли морал и колко стабилен е моралът ти? Рационален си и не правиш глупости?

Не знам защо го обявяват за военен? След като пише, че е за интернет. При всички положения практичността му е много по-голяма от на Тес! Освен от любопитство, какво ни интересуват планети на милиони светлинни години? Че те като ги наблюдават тук, тези планети може да не съществуват от милиони години! Нито може да стигнем там, нито нищо. Дори на теория да се движим със светлинна скорост някога, то мястото е достижимо след тези милони години, които тук ползват за разтояние. Малко или много, резултата е просто любопитен, а практичността стремяща се към абсолютна 0!

НАСА изстрелва телескоп, който гледа към звездите, а Роскосмос изстрелва телескоп, който гледа към Земята. Въпрос на приоритети.

"какво ни интересуват планети на милиони светлинни години" Резултата, Горски, е в познанието. То води към прогрес. Добре, че човечеството като цяло не мисли като теб, защото още щяхме да дялкаме каменни брадви. Твоята логика е на пустиняк от каменната ера, на когото се опитват да му обяснят какво е химия и физика примерно, пък той се пули и рупа ли рупа. И като до неговия лък сложат най-обикновена пушка, той си обяснява действието й с магия. Ми не е магия горски - просто физика и химия е....

Може ли от дезоргаизция да се появи спонтанно организация? А от несъзнателна материя съзнателен духовен човек? Коя е най-простата бактерия позната на човека и колко базови двойки съдържа нейната ДНК? Каква е минималната функционалност която трябва да притежава една бактерия за да може да живее в условията на външната околна среда?

и да си играеш с огъня е било не само безполезно, но и опасно. Някога...

"Може ли от дезоргаизция да се появи спонтанно организация" Да! Колко пъти да ти обяснявам? Сипваш олио в таратора, разбъркваш и след това гледаш как всичките капчици се организират в една. Ако можеше да погледнеш и през микроскоп, щеше да видиш и че при това всички молекули са ориентирани в една посока.

Дори руските тролове решиха да не те подкрепят. Смятай колко дълбоко си паднал. Смятай.

Абе този ТЕС случайно да не бъде уцелен от някоя руска ракета на новия руски военен сателит? Краварите пак с глупости се занимават, дори се съмнявам дали изобщо са изстреляли нещо щото нямат ракети, а ползват руските.