НАСА изстреля космическия телескоп ”Тес”

Космическият телескоп на НАСА "Тес", предназначен за търсене на потенциално пригодни за живот планети бе успешно изведен в орбита от SpaceX.

Обратно в новината

Коментари - НАСА изстреля космическия телескоп ”Тес” | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе този ТЕС случайно да не бъде уцелен от някоя руска ракета на новия руски военен сателит? Краварите пак с глупости се занимават, дори се съмнявам дали изобщо са изстреляли нещо щото нямат ракети, а ползват руските.

НАСА изстрелва телескоп, който гледа към звездите, а Роскосмос изстрелва телескоп, който гледа към Земята. Въпрос на приоритети.

НАСА изстреля космическия телескоп Тес Русия изстреля военния сателит Благовест Открийте разликата! Само война и смърт е в главите на ватниците!

Ужасяващо вярно.

и от тоя телескоп даже се вижда таласъма в якорудската панелка ка цъка на айфона от 2008а

Не знам защо го обявяват за военен? След като пише, че е за интернет. При всички положения практичността му е много по-голяма от на Тес! Освен от любопитство, какво ни интересуват планети на милиони светлинни години? Че те като ги наблюдават тук, тези планети може да не съществуват от милиони години! Нито може да стигнем там, нито нищо. Дори на теория да се движим със светлинна скорост някога, то мястото е достижимо след тези милони години, които тук ползват за разтояние. Малко или много, резултата е просто любопитен, а практичността стремяща се към абсолютна 0!

"какво ни интересуват планети на милиони светлинни години" Резултата, Горски, е в познанието. То води към прогрес. Добре, че човечеството като цяло не мисли като теб, защото още щяхме да дялкаме каменни брадви. Твоята логика е на пустиняк от каменната ера, на когото се опитват да му обяснят какво е химия и физика примерно, пък той се пули и рупа ли рупа. И като до неговия лък сложат най-обикновена пушка, той си обяснява действието й с магия. Ми не е магия горски - просто физика и химия е....

и да си играеш с огъня е било не само безполезно, но и опасно. Някога...

Дори руските тролове решиха да не те подкрепят. Смятай колко дълбоко си паднал. Смятай.

Успех, Тес! :)