Коментари - НАСА публикува снимка на Земята от Марс | IT.dir.bg
назад

НАСА публикува снимка на Земята от Марс

НАСА публикува снимка на Земята, направена от орбитиращата около Марс сонда MRO.

Обратно в новината

Коментари - НАСА публикува снимка на Земята от Марс | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Оле , колко достоверна изглежда ... Браво на НАСА

Фотошопът е разгънат в цялата си сила

Това ли е работата на НАСА, да пуска по една снимка месечно в медиите? Че те сигурно някои си правят повече селфита на ден. ;)

Това е една от работите й -да пуска снимки от най-затънтените кътчета на Слънчевата система, щото никой друг НЕ МОЖЕ. Само че за да пусне една такава снимка НАСА доста се е потрудила да направи сонда, да инсталира в нея телескоп със забележителното половин метър огледало и да ги изпрати в орбита около Марс, за да снимат примерно разбилата се европейска мисия ЕкзоМарс.

ЕкзоМарс не се разби. Разби се модула Скиапарели, за които почнаха да се обвиняват италянци с румънци. ЕкзоМарс трябва да си е там, успешно докаран с руските ракети. За НАСА проблема е, че никаква реална работа не се чува да са свършили. Единствено говореха, че може някъде да е текло вода на Марс, което пак е сигурно по гледане на снимки. Това което е видимо е точно да пускат по някоя снимка. Тази със Земята можеха да са я направили и преди година. Сигурно в момента не е нищо по-различно. Няма и научна стойност, защото си имат снимки на Земята от по-близо. Могат да разберат какво е на Земята от доста по-добри източници и начини. ;) Правят снимки, които и за календар не стават. Какво печели науката от тази снимка?

Малко ме съмнява коректността на мащабите. Ако Земята изглежда толкова голяма погледната от Марс, би следвало и Марс да изглежда горе - долу толкова голяма погледната от Земята. Е малко по-малка де.

zeddd

Има такива неща като оптично приближение, драги. В кой век живеете?

Като има такива неща като оптично приближаване, е коректно да се посочи мащаба, защото така поднесената информация води до подвеждане, че Земята изглежда така погледната от Марс.

Мащаба си е наред. Снимката е направена с увеличение. Потърси в гугъл има достатъчно снимки на Земята, снимана от Марс.

Антарктида не съществува, няма такъв континент, земята е плоска (диск) и неподвижна, а така наречения "южен полюс" е леден "обръч" в края на диска. над земята има купол (атмосфера) в който са слънцето, луната и "звездите", които обикалят около диска (земята), този купол не може да се премине и всички истории за космически програми и др. са измислици ... прочетете малко и гледайте в ютуб има много доказателства за това

Защо намесихте древногръцката митология за плоската земя в тази тема само вие си знаете.

ами той човека си го пише (защо) - "всички истории за космически програми и др. са измислици ..."

Ама в тубето има много доказателства и за обратното(даже са повече), на кое да вярваме, ние простите хорица?

Ами да! Слънцето също не съществува! Холограма е! Затова никой не е пратил космонавти там, само се оправдават, че било горещо, като че ли е проблем да кацнат през нощта... :) :) :) Иначе ако трябва да съм сериозен - наистина съм смутен, че хора които могат да четат и пишат, продължават да вярват в такива теории.

zeddd

Бъркате драги! Северна Корея обяви преди година, ако не се лъжа, че е пратила космонавти на Слънцето. Поради високата температура те са кацнали през нощта :)

Обясни сега защо северните съзвездия не се виждат от Австралия и обратното - защо не можем да видим съзвездието Южен кръст от тук?

zeddd

Не му бъркай представите. Тъкмо си е "подредил" света хаха

има си го много добре обяснено за всички звезди, отвори ютуб и намери, както Полярната звезда винаги сочи север, ти наистина ли вярваш, че просто така една случайна "звезда" ще съвпадне точно и ще сочи винаги север, и от хиляди години ще стои на едно и също място и няма да мръдне дори и 1мм при условие, че "учените" твърдят, че "земната орбита" и "скоростта на въртене" се променяли? всичко е измислица, хората хиляди години са знаели че земята е плоска и изведнъж преди 400-500 години излиза някой с нова теория, който дори е нямал нужното оборудване за да я докаже, същото е и с Дарвин, ако човек вярва, че е произлязъл от маймуните, то ще вярва и че земята е кръгла и се върти ...

затва ли отидоха чак там??

НАСА за пореден път ни финтира с виртуални ментета. Както с кацането на Армстронг на Луната през далечната 1969 година.

Не е само Амстронг, ами цели 12 души и не само през 1969 г. 1. Neil Armstrong 1969 Apollo 11 2. Buzz Aldrin Apollo 11 3. Charles Conrad 1969 Apollo 12 4. Alan Bean Apollo 12 5. Alan Shepard 1971 Apollo 14 6. Edgar Mitchell Apollo 14 7. David Scott 1971 Apollo 15 8. James Irwin Apollo 15 9. John Young 1972 Apollo 16 10. Charles Duke Apollo 16 11. Eugene Cernan 1972 Apollo 17 12. Harrison Schmitt

ГОГОВ!! Оттенък! Пише се оттенък, с двойно т! Главата ми не го побира кой ви намира, кой ви наема на работа, някой чете ли ви правописа изобщо. Какво се случва с българския език!

Също е грешно "е бил запазен мащаба". Трябва да е: е бил запазен мащабЪТ.

Доста са я увеличили.

В интерес на истината, и аз си мисля така. Няма как да изглежда толкова голяма, че и разстоянието между Луната и Земята, което е 300 хиляди километра. Минималното разстояние до Марс е известно че е 54 милиона километра, като разделим на 300 хиляди се очертава пропорция от 180 пъти разстоянието до Луната. Значи ако приемем че от Земята до Луната е 1 сантиметър, то трябва да гледаме двете тела от разстояние 1,80m за да си представим че гледаме от Марс! А тук е доста по-голямо разстояние. Така че едва ли така изглежда Земята от Марс. Освен ако не я гледаме с телескоп. Така си мисля - не давам оценка за НАСА, нито в полза, нито против. Интересува ме чистата наука а не политиката и конспиративните теории (това беше просто забележка).

снимката е направена от 205 милиона км, а не от 54 милиона.

В интерес на истината се съмнявам да мислиш. Щото ако наистина мислеше щеше да направиш проста проверка кво е това HiRISE. Та Марсианската сонда има на нея уред за разглеждане повърхността на Марс с ТЕЛЕСКОП с 0,5 метрово огледало: It consists of a 0.5 m (19.7 in) aperture reflecting telescope, the largest so far of any deep space mission, which allows it to take pictures of Mars with resolutions of 0.3 m/pixel (about 1 foot), resolving objects below a meter across И снимката е направена от 205 милиона км, както си пише в статията, а не от 54 милиона. Инак това, че те интересува чистата наука е похвално и лично аз го приветствам.

Пусти да останат тез вавилонски шамани...!

Плюенето по Щатите да почне СЕГА! Иначе няма надница...

Поредната лъжа на НАСА, която всячески се опитва да прикрие истината, че земята е плоска!

дкми

Плосък ти е акъла.

А на теб сарказъма ;d

дкми

Странна работа. Аз с телефона ще направя по-добра снимка, не ги знам тия с какво снимат ама определено им е стара техниката.

НАСА не могат да се мерят с тебе.

Цирковата организация НАСА ОТНОВО се развихря!!!

Аз пък снимах циганите на Сатурн.Копат желязна руда с вилици :)

Пак китайци на първа линия! За да е такава снимката, китаец ще да я е правил.

евала,сега чакаме и мъск да побликува снимка на земята от марс

... И да се тагне у фейса (че да компенсира поне малко Зукербърг за провала с ракетата миналата година).