Коментари - НАСА откри проблеми с космическия си кораб за Луната | IT.dir.bg
назад

НАСА откри проблеми с космическия си кораб за Луната

Потенциално това може да забави плановете на САЩ да изпрати повторно хора на земния спътник през 2026 година.

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - НАСА откри проблеми с космическия си кораб за Луната | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Краварското знаме нали още се вее от лунния вятър на Луната?

И ще продължи да се вее, така както руслямското се вее извън МКС

Що се мъчат като не могат, мошеници

Кое не могат? Това ли е неможенето: САЩ ЕДИНСВЕНИ, повтарям за най-тъпите не само първи, а за момента ЕДИНСТВЕНИ 1.Летяха с хора около Луната - 9 пъти 2.Стъпиха на Луната и то 6 пъти. 3.Качиха оптически телескопи с размери на огледалото над 2 метра в космоса 4.Успешно примарсяват сонди и марсоходи още с влизането на Марсианска орбита 5.Управляват марсоходи с години 6.Сонди и снимки на марсианските луни Фобос и Деймос 7.Сонди и снимки на Меркурий 8.Сонда до астероидния пояс 9.Сонда и снимки на микропланетата Церера 10.Сонди извън Слънечвата система 11.Използвали гравитационно ускорение за апаратите си 12.Сонди и снимки на Юпитер и спътниците 13.Сонда преминала през поясите на Сатурн 14.Сонда и снимки на Сатурн и спътниците 15.Сонда край Плутон 16.Сонда край Нептун 17.Сонда на 6 милиона км. от Слънцето 18.Качвали са в космоса по повече от 3-ма човека наведнъж 19.Електромобили в Космоса - лунните ровъри 20.Качиха 77 тонен единичен модул в космоса 21.Качиха 140 тонна ракета в близка орбита за пътуване до Луната 22.Направиха самолет летящ със 6.72 М и то с 199 полета 23.Направиха самолет излетял на височина над 100 км 24.Скачваха модули в окололунна орбита. 25.Приземяват първите степени на ракетите 26.Свалят над 2 тона товари от Космоса 27.Направиха двигател с отношение тяга собствено тегло над 200 28.Направиха двигател с налягяне в горивната камера над 30 атмосфери 29.Направиха метанов ракетен двигател 30.Направиха ракетен двигател с тяга над 8 милиона Нютона - Ф1А 31.Качват сателити на Геостационарна орбита само с 2 степени. 32.Изстреляха апарат достигнал скорост над 58 000 км/ч спрямо Земята 33.Мисии с продължителност над 30 години 34.Брой пилотирани полети, повече от всички други взети заедно. 35.Телескоп на 1 млн. км от Земята с 18 м огледало 36.Сателитен интернет 37.Туристи в космоса на над 500 км от Земята 38. Над 100 изстрелвания на космически ракети годишно ... 50

Нема никви проблеми бе! Одма че дигне 10 Ийгъла и поне 30 хамера покрай тях...

Дали Луната ще е още там докато се наканят да тръгват?

А бе не могат ли да копират магическите технологии от 60-те, за да кацнат пак на Луната? Компютърът с памет, колкото на калкулатор, двигателите, корпусът, радиационните и топлинните щитове. Май са виждали луната само на картинка.

Не, не могат. Струват скъпо и няма смисъл.

А сегашната програма за десетки милиарди сигурно е евтина? Тези са ходили на Луната толкова, колкото ,,Междузвездни войни" е по истински случай.

Сегашната програма е жълти стотинки в сравнение с тогавашната. По сегашни пари тогавашната е струвала на 800 милиарда долара. Това е сегашният бюджет на НАСА за 50 години.

Не ти ли писна да ги врещиш тия глупости толкова години бе. Поне да си вярваше, баси жалкия животец на щатен врякалник си се примирил да вегетираш.

Ще кажеш ли нещо по темата, или не?

Ако тогава е било фалшифицирано, какъв е проблема и сега да го фалшифицират? Явно нещо куца в теорията ти!

Тия, ако въобще някога стигнат до Луната, ще имат проблеми на митницата. Не е ясно само дали митничарят ще е руснак или китаец... да не се окажат и двамата?

АХХАХАХХАХАХ слушайте батко си друг път ;)

Слушайте батко си! Каквото каже, става... обратното.

Тези неща ги откриха при първата мисия. А кацане с третата мисия през 2026 няма да има, защото Старшита на Мъск няма да е готов и вече мислят да променят третата мисия да е само скачване на Орион със Старшит. Аз лично залагам, че ще се откажат от Старшита и ще кацат с апарата на Безос, което значи не по-рано от 2028 с китайците дишащи във врата им.

и що реши че старшипа няма да е готов? Там рабитят здраво и следващ тестов полет се очаква в следващите седмици. В момента текът наземните тестове на кораба