НАСА праща сонда на "астероид от злато"

Ако богатствата на това небесно тяло бъдат усвоени на Земята, то всеки неин жител би се превърнал в милиардер

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Веднага си представих огромни опашки от хора пред финансовите министерства за своя МИЛИАРД! Ха, ха ,ха!

Няма какво да го мъкнете чак тук - Мъск да го кара направо на Марс, нали там щяхте да ходите да живеете ?!

На такива ГЛУПОСТИ вече и неграмотен циганин няма да ви се върже !! Те хората и сега могат да живеят прекрасно , но ПРОСТОТИЯТА и АЛЧНОСТТА са им е в повече , а това и с десет такива астроида няма да се промени - така че докарвайте си го и си натъпчете в АЛКЧНИТЕ ДЕБЕЛИ И ДЪРТИ ЗАДНИЦИ !!!! Пожелавам ви от съсрце да падне точно в средата на Уолстриит !!!!

Ако смъкнат всичкото това злато на земята,то цената му ще стане колкото струва един литър вода.

НАСА само смучат трилиони - и бълват ретроградни лъжи и фалшификации, които съсипват реалната наука по-зле и от Инквизицията навремето.

Намери си почтена работа вместо тая на щатен трол с административен достъп и ще видиш как и лечението ти ще потръгне. Обсесиите ти с мисиите Аполо и НАСА ще затихнат, шизофренията и тя ще попремине и НАТО, НАСА, САЩ, Сорос, Мъск и подобни ще престанат да те преследват толкова жестоко.

Искам кюлчета от това злато на нощното си шкафче.

Всъщност искаш да се сдобиеш с още два работещи неврона та да ти станат четири и да можеш да съчиняваш по-мако конеубиващо банални тъпотии.

Добре, ще стоварите от небето това количество метал на Земята и....к'во пра'им с орбитата на Земята, орбитите Земя-Луна спрямо Слънцето? Аве, Лихвари?!

Юрюш на...астероидите! Тука ни откраднаха златото и всички благородни и цветни метали и сега ще трябва да хвъркаме към астероидите за да си ги набавим! Отново ще сме доста закъснели, щото както пише, мераклиите за златото са твърде много!

Да насочат този златен астероид към Земята! Всички ще станем милиардери :) хахаха.

Чудя се, дали някой от НАСА не си прави тънката сметка мисията да се самоизплати ? че и евентуално да донесе печалба :)) макр че, на такова разстояние, и след толкова години ... може и да не дочакат

Рядко прости експерти :D Всеки ресурс, който не е оскъден, е ЕВТИН. Сметките им са на база на цената на златото в момента, но с увеличаване на обемите от злато на Земята, цената му ще започне да пада драстично. То на американците и англичаните в момента това им е болна тема и активно мислят как да възстановят количествата злато, които са продали, без реално да ги имат :D В трезорите на английските и американски банки, включително Федералния Резерв, всяко налично кюлче злато е продадено над 5 пъти следвайки схемата на измамата "банково дело с частични резерви" (fractional reserve banking), чието начало е поставено още през 17 век. Накратко, видели, че повечето търговци на злато не искат доставка, а са ОК да седи в трезорите на банките, където се пази. И какво мислите направили? Еми, баш като през 17-ти век, започнали да продават много повече количества, отколкото реално има в тези трезори. Защото търговията е единствено на документи. Темата е доста дълга и широка, но накратко, резултатът е, че Китай и Русия купуват злато само с доставка, и при пристигането правят рентгенов и физико-химичен анализ на пристигналите кюлчета. Причината? Еми, оказало се, че "най-честните" на света американци и англичани започнали да заменят сърцевината на ключетата с волфрам, защото на рентген не се вижда разликата. Китайците много на късмет хванали измамата, защото те като производител на огромни количества електронни компоненти, ползват част от златото да правят разтвори за позлатяване с електролиза. Немците си поискаха златото още 2014г от американците, Фед им отговориха - ще си го получавате на части в продължение на 7 години. През това време, копат злато в България и много други държави по договори сключени с продажни политици като ваньо костов ...

Нали това е идеята бе айнщайне, да има достатъчно злато та да е евтино. Те нека първо го намерят, после да го докарат, тогава ще му мислим за цената. Сума ти неща може да станат технически изгодни ако има евтино злато.

Много нафта ще замине за транспорта...

Всъщност планетарно ядро, като Психея с диаметър стотина километра спокойно може да е с 5-6 пъти по-голяма маса от тази на Земята и така да е достатъчно малко за да бъде трудно откриваемо...

Само да припомня, че тролетариата искаше долара да е със златно покритие, пък сега тържествено обявява, че ако докарат златото от астероида, цената му щяла да се срине. А дано са схвахали коко са тъпи и прости.

Простият си ти - това злато не е натрупано на 20км Фашингтон, само да чака някой да го прекара с камьони? Това злато е на майната си, тепърва ще пращат сонда. Докато стигнат да го копаят и носят към Земята, ти отдавна ще си изгнил на 2м под земята. А, нашите коментари са принципни - ако някой ден някой успее да докара това злато от на майната си, то ще доведе до срив в цените - така работят свободните пазари. Обаче, ти толкова и разбираш от капитализъм, да не знаеш елементарни неща, дори как работят свободните пазари. Идеята за златно покритие има следната проста и елементарна логика - златото е ограничено количество, добивът не е лесен и е проследим - когато една валута е свързана със златни резерви, няма как да има безконтролно печатане на нови пари, т.е. не може да има изкуствено поевтиняване на парите, които вече са в обръщение. В този смисъл, не е важно дали е злато или платина, или антиматерия - трябва да има някакъв външен измерител на обема пари в обръщение, за да не може някой просто да си печата кинти и да ги мята по света, докато другите си късат задниците да бачкат. Всичко това са базови принципи и знания от икономиката в практиката, не в теорията. Но, както винаги на ултрапрости дебили трудно се обяснява :D

Ще пратим жените като миньори там - хем ще забогатяват, хем ще бачкат леко и безметежно, понеже гравитацията е много слаба. Нали искат равенство с мъжете? Ето! Щото на Земята да си миньор хич не е лесно и приятно, и там май женките не натискат за много "равенство"...

Това направо да го добутат до краварника, та да ги лумне отгоре! Може да се окаже далеч по-ефикасно от всякакви руски термоядрени бомби...

200 км астероид с маса няколко пъти над земната, ще затрие не само краварника, но и безмозъчните телета като теб... както и всички нормални хора!

Бойко Борисов веднага ще дръпне една магистрала до астероида, той си пада по кюлчетата.

А руснакът ще лъска бастуна на путин

А ти чий бастун ще лъскаш?

Ако златото бъде усвоено и разпределени и всеки стане милиардер. То кой ще чисти улиците и кенефите ???

ти ще ги чистиш понеже ще си изтървал раздаването докато пишеш глупости

Термина "черна дупка" не е политкоректен, предлага се да се замени с "афроотверстие".

Отиваш към рецидив на химическия молив, мисли за електрошоковете.

Направо да се каже "Вагина" , по-кратко, описателно и красноречиво.

ако анунаките са могли да дойдат на земята и са генно модифицирали маймуните в хора за да си набавят работници които да им събират злато от цялата планета и да го закарат на тяхната то сега идва въпроса нямаше ли де и по-бързо и ефективно да усроят този астероид което вероятно не им е било проблем. Всичко това означава че тия теори и писания на шумерите са една глупост...

а добро утро

а част от него е в едно нощно шкавче

Не ти ли писна да си все ти с посрания си врякот бе.

Няма да стане, хамериканци! дрОгаря Рогозин ей сега ще скокне с батута и ще го придърпа! #ПсихеяНаша!

Нали намерихме земното ел дорадо та и у космоса ще се лутаме

То беше ясно, че алчните копелета от НАСА ще гледат да докопат златния астероид. Камъни си имаме достатъчно и на земята.

Отде ви изравят бе.

Ако бъде докаран на земята златото ще струва 0... какви заглавия пишете немога

Гледайте сериалът Expanse, страхотен е, че и е по темата :)

Желязо... злато... Добре че не се яде. Виж - ако беше кашкавал - представяте ли си какво щеше да стане тук?! Ла й на. Навсякъде - щото кашкавала не трябва да става зян; трябва да се руча. .. … А после ла й на. Добре че е желязУ.

Дори и да се усвои, само за икономически и производствени цели, трябва да се има предивд голямата радиация погълната от този астероид, респективно златото в него. Така, че не се радвайте много.

???? Я първо понаучи какво е това редиацията и после пичи за нея, че инак звучиш като тъпака нанайси!

Сигурно черпят информация от един източник - научно-фантастичните филми. Там всичко е възможно! :)))

Че ти и в момента си облъчван от няколко вида радиация. И кво?

реки от злато и желязо

Представям си как всички ще сме милиардери! И понеже всички сме милиардери, то никой няма да работи, защото е милиардер! Но пък на следващата сутрин, след купона по случая милиардер, ще се иска да се яде! Да ама всички сме милиардери и никой няма да работи! И сега колко милиона ще струва една закуска, за да накараш друг милиардер да ти я направи?

Ако богатствата бъдат усвоени на Земята, то златото няма да струва нищо тук. Самото то освен в използване на електроника, не е стойност и не храни. Иначе най-практично е просто да сложат двигатели на астероида, да го насочат към Земята и след като се разбие, да стане глобална катастрофа. ;) Например следващ ледников период. Веганите ще изпукат първи, че няма какво да ядят. От останалите може да просъществуват. Не знам колко е голям астероида.

200 километра е голям

Било в диаметър. Вероятно много по-голям дори от този дето е направил мексиканският залив.

Да така е!Златото е ценно защото е много малко на Земята.Но като метал не е добро,освен в много редки производства.

Златото е по-добър проводник на електричество от медта. Но жици от злато... Всички роми щяха да са със златни зъби! ;)

Златото не е по-добър проводник. От металите като проводимост на електричество си ги водеха - мед, сребро и така нататък. За топлина на обратно - сребро, мед и така нататък. Златото обаче не оксидира и затова го ползват за накрайници на контакти.

Сещам се че и на грамофони иглите бяха диаментени. ;) Често изкуствено създавани, но процеса е супер скъп. Златото в електрониката е основно срещу оксидация, че не се влияе от кислорода.

Моя грешка! Среброто беше! Учихме го в гимназията, ама минаха вече 20 години... Годините си оказват влияние. :)

Не златото, а среброто е по-добър проводник на електричеството от медта! Среброто има най-малко специфично съпротивление от всички метали при нормална температура - 20 С ! Златото се използва в електрониката понеже се окислява много по-трудно от останалите по-достъпни благородни метали!

Ще бъдат усвоени, но от тези, които имат възможности.

Направо да го насочат към Масква като скъп подарък.

Мечтаещите да унищожат Москва винаги са били унищожавани, а Москва и до ден днешен си е цяла и продължава да расте!

Напълно погрешно мислене. Ако днес по някъкъв начин ресурса на този астероид бъде разделен между всички жители на земята,то никой няма да стане милиардер.Просто цената на златото ще се срине.Един ресурс е ценен тогава когато е в ограничено количество и има голямо търсене за него.

Така е. И няма лошо.

...а цените на всичко друго ще скочат милиард пъти и така всичко ще си дойде на мястото.

ти по съпругата си съдиш

Абе недей така! Само с две изречения срина мечтите на цялото човечество...На някои индивиди дори лиги им потекоха...А че си прав, прав си! Но в един друг аспект. Знаейки колко безгранична е човешката алчност, нищо няма да се разпределя между всички хора, защото е безполезно. Ще се оформят Квадрилионери, но ще има и още повече бедни...Обаче златото и платината няма да имат сегашната си стойност, но пък много стоки, чието производство изисква благородни метали ще поевтинеят...Е, размечтах се и аз! Размечтах се, щото всичко това е просто неосъществимо в обозримото бъдеще...

Вече ми се причуват коментарите на Винету: - С европейски пари ще изпратим наша сонда, ще си берем метали и ще си продаваме ....идилия! Точно както беше с газа от Черно море - ще си помпим и ще си продаваме ....живот!

- Вуте, колко струва една атомна бомба ? - 30 милоина долара - Еееее, едно такова да ти падне в дворо

Или както казваше старшинката: - Смейте се сега, ама като падне атомната бомба аз ще се смея!

Евалла, спомних си бисерчетата на казармените...фатмаци! Нашият роден Толуп понякога отвреме навреме също пуска по някое и друго "бисерче", на което да залегнеш от смях и срам!

Богадствата на един астероид не са в златото, а в знанието, което неговото проучване може да даде. Не са ресурсите в злато, което може да бъде донесено на земята, а в други материали, които могат да помогнат на човека да изследва вселената още по-далече от земята - примерно кислород, вода, енергия..... Но новината превежда тези проблеми на общочовешки език, в което няма лошо :)

Пълни глупости. Ако от някъде на земята се появи такова количество злато - то цената му ще падне толкова много, че сигурно кило домати на пазара ще е по-скъпо от кило злато :) И това важи за каквото и да е друго. Злато, диаманти и т.н. - скъпи са поради единствената причина, че са редки.

Златото и платината ще са евтини, но пък мраморът и пянаната ще са безценни, също като на Мелмак!