Коментари - Нов лидер в класацията за най-добра камера в смартфон | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Китайските и корейските тлфни са кофчежета на Пандора, махаш зад.капак да сложиш SIM и излизат милиони вируси.

Ами всъщност НЕ е изпреварила конкурентите, защото Xiaomi MI 10 pro е със същата оценка!

Все едно ми разказваш как сигледал един, дето яде баница. И твърдиш, че е много вкусна...

за мишоците да уточня - oppo внедрява перископа в камерите за телефони. Това са много висок клас устройства. Останалото е хейт. Китайските и корейските биле кофти. Може ли някой професор по-горе да обясни кои останаха? Нали няма хора, които мислят че айфон е американски и се произвежда с американски компоненти в американски завод? Ако имате предвид операционната система - да! Но андроид също е американска операционна система. Извадете си главите от пясъците и не се излагайте с глупави коментари :)

Стига с тия китайски простотии, корейските също не стават

Камерата на Samsung Galaxy S20 Ultra е 108MP, а тази на любимото ви Оппо само 48MP. Разликата между двете е като между жив и умрел.

"Според всепризнатата класация за камери на смартфони DxOMark..." - абе вие не четете ли, не можете ли, що ли? Алоооо! Годината е 2020-та, не сме 2005-та! Тази класация на DxOMark само такива като вас я наричат всепризната, хааха! Всепризнато, обаче, е че там който си плати, той стои отговре. Има поне 10 независими сайта или пък "blind tests" като във phonearena и там нещата вече се доближават до реалността. Излагате се за не знам кой път, поне 2 пъти съм ви коментирал да не цитирате ная класациия, дето само лапат.

преди подобен коментар е редно да отвориш https://www.dxomark.com/dxomark-mobile-scores-smartphone-cameras/ да прочетеш каква е методологията им и тогава да коментираш. не недей разправя глупости, че си чел какво пише там! ако действително беше, щеше да знаеш че всичко което го има на сайта на phonearena на тема сравнение на камери директно е копирано от методологията на DXOMARK, при това е просто една малка част от това което DXOMARK правят. Това което прави DXOMARK взима за отправна точка реалността и оценява спрямо нея. "blind tests" между снимки на отделни камери няма никакво отношение към сравнението с реалността. С тях единствено определяш конкретната публика която си подложил на "blind tests" какви снимки предпочита. Аз например харесвам снимките ми да са с леко по-наситени цветове и по-светли и снимка с алгоритъм който подсилва цветовете и светлината ще ми хареса повече от дори 100% идентично прекопирана реалност, такъв алгоритъм обаче винаги ще има ниска оценка по DXOMARK защото тях не ги вълнува моето субективно мнение, а единствено до колко снимката се доближава до реалността. Когато казваш камера с по-висок DXOMARK прави по-добра снимка би трябвало да разбираш, че тя прави по-реалистична снимка, не че на мен лично (или на някой друг) направената снимка ще му хареса повече. По този начин камера с по-висок DXOMARK за мен конкретно не е задължително да е по-добра от друга с по-нисък DXOMARK.