Ново лазерно оръжие буквално изпарява метала

То е около милион пъти по-мощно от предишни прототипи на лазерните оръжия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя лазер ще да е като хиперзвуковите краварски дънери, дето ни ги показват направени от шперплат и ни обясняват как това са супер непобедимите американски ракети, които ей сега ще полетят...ама нейсе!

Като се олигавиш така до над ушите от пяна и ти изплуват мераците да бъдеш я като Дада я като мене. Добри пожелания, поработи над изпълнението.

измислица за да плашат гаргите!

и ако не уцели мишената я някой изкуствен спътник или космически кораб, я извънземен кораб или летяща чиния .... плюс това лазерът е строго фокусиран и вали топи или изпарява няма значение. То и без това ако се касае за самолети е едно и също - вятърът просто ще издуха течността. Акцентът е че реже

Господи господи.... четете краварски глупости ,и не вярвам на ушите си! аве дебили! лазера не е разтопява метала както пише в тази дебилна статия, лазера го изпарява! Така че и разликата между това ново краваско суперпупер оръжие и старите лазери е точно абсолютно никаква! Принципа на действие е абсолютно същия просто ако някога го създадат разликата ще бъде в мощността на излъчвания лазерен импулс! А и знаете ли защо защото тази краварска шитня просто я няма а?! Та и тя е като другите суперпупер краварски невероятни оръжия, точно като хиперзвуковите им ракети които всъщност са едни дънери макети направени от шперплат! то разбирате ли ,уж кравите го имат имат това оръжие ......но всъщност го НЯМАТ!!!!! Видите ли те тепърва ще го разработвали ....някога щяло да стане ....кога след 100 200 300 години ?! А в това време руснаците имат наистина реално оръжие което е хиляди пъти по-мощно от краварските шитни, и това е лазера за противовъздушни противоракетна отбрана пересвет, КОЙТО ВЕЧЕ ОТ ЧЕТИРИ ГОДИНИ Е ПРИЕТ НА ВЪОРЪЖЕНИЕ В РУСКАТА АРМИЯ, захранван за разлика от краварските измислици шитни, от портативен мобилен ядрен реактор! факт

какво се случва с полупрозрачното огледало, което е ключово за всеки лазер при такива мощности. Че и с прозрачното отсреща

Радвам се,че вирусчето не те е пратило още при създателя,че тук ще стане доста скучно без теб:))))Само "детроита" ти беше конкурент на времето за приза " ЕДИНИЦА МЯРКА ЗА ТЪПОТА" но сега си абсолютен фаворит без никаква конкуренция-дерзай таварищ :))))))))))))))

Господи откъде ги вадят такива олигофрени козяците, не ми е ясно! По жалкото е, че тапир като тебе дори не си правят труда да гледа художествения филм Калашников, за да спрат да серат своите простотии и дебилиизми! Или пак нещо ще кажеш че Ак- 47 е направен от Шмайзера а?! Хахахахаха а тъпите тапир и дори не знаят че преди Калашников да създаде Ак-47 има два три опитни образци и прототипина създадени от него оръжия, картечни пистолети и леки картечници които са тествани от военните на армейските полигони! Е но дебилния тапир си дебилен тапир какво повече може каже човек! Факт!

Живота ми е скапан. Самотен съм. Имам нужда от внимание. Когато напиша: “Не се наврещя ей", всъщност отправям вик, зов за внимание към екзестенциално обречената ми личност. Умолявам ви за разбиране.

Уточни се коя половина от форума да се възбуди , че умряхме от любопитство !

И като се събуди се пипна отзад!

Някой май е бягал от часовете по физика в 7-ми клас. Че и някаква гъдулка започна да обяснява за малък ядрен взрив, който да осигури енергия за кохерентно лъчене ?!?! То, че образованието ни е скапано е ясно ама от къде ги намират най тъпите в тоя форум ?!

Казваш, хамериканските учЕни да додат в България, та да завършат поне 7 клас? И със сигурност ти си мераклията да им преподаваш съвременна физика? Опазил ги Бог! Лазер само на картинка за тях!

Чети постовете ми, мисли и учи. И не вряскай.

Този лазер ако гръмне Боико в главата нищо няма да изпари!

Те в партията ви сте все "айнщановци" пенсиониран доносник но когато едно поколение зомбирано 45г. в комунална политика как да се промени.....следващият живот за вас може да има промяна

Както се вижда, наближава кончината на северно-азиатската сатрапия ....

Нещо много блюдолизко звучи призивът. При този начин на мислене винаги ще си над копанката в ъгъла и никога на масата.

А руснаците имат... нещо, което няма да разреши ползването на лазера, когато им трябва... :))))) Те, ако имаха наистина такова оръжие , да го бяха сложили на донал кук .. онова корито в Черно Море, дето русите го ползват за да тренират заход за поразяване на вражеска цел :)))))

Мноооогооо жалък руски мурзил си ти .... Гладен и жалък, но готов за копейки и майка си да продадеш

Ще видим след месец как ще се смееш през сълзи пак но пък имаш рутина та ще го поемеш пак:)))))))))))

Задайте си въпроса - кой печели от дрънкането на оръжие?

"подобно на картечница" Няма такова нещо. Колкото по-кратък е импулса толкова по-мощен. И въобще разтопява метал само в лабораториите и цеховете за лазерно рязане на метал. Обаче това се случва на разстояние по-малко от един метър. И изисква чудовищна захранваща мощност. Точно за това в космоса няма все още лазерно оръжие. Няма толкова мощна ракета с която да се качи в космоса тежкия ядрен реактор който да достави нужната мощност на лазера.

Виж поста ми по-долу преди да лееш банални "знания", които на всичкото отгоре нямаш.

Какъв си бе мамул, че да ти гледат постовете? Баси психопатите дето сте се навъдили.

Ами селянина се изразява със селскостопански продукти и само парцуцата не си добавил но пък цървулите ти са там :))))))))))))))))

Какъв съум няма значение пиле, не че не знаеш какъв съм спрямо тебе, затова се и пенявиш толкова. Прочети поста ми, и по-долу те съветвам същото ако и да си се подписал иначе. прочети по-долния ми съвет под по-долния ми пост под който пак си се разпенил. И не вряскай.

Лазерното оръжие се неутрализира много лесно - или се създава отразяваща повърхност или се създава среда, в която лазерният лъч се разсейва (например - водна пара, плазмено защита и т.н.)

Да бе да. То като лазерна показалка, не е инфрачервен и топи само метал, не и метала от амалгамата по огледалата. Това за което говорят е с чудовищна енергия бе, изглежда са успели да докарат малък - съвсем малък, субкритичен - ядрен взрив да възбуди лазера и последният да изсипе фокусирано достатъчен процент от вкараната енергия за да изпари всичко по пътя си - поне малкото числа, които има в статията водят в тая посока.

Честно, имаш ли завършено основно образование? Това фокус на леща, това критични маси са ти понятия като от властелина на пръстена, нали?

Прочети поста ми колкото пъти се налага вместо да вряскаш. Ако и 100 пъти не стигат - просто забрави. И не вряскай, нямаш какво да кажеш дори и да ти стгнат 100-те пъти.

Треперете комунисти - русороби - путинопитеци. Идва нашият американски брат с факлата в ръка и ще замирише на изгоряла руска пиянка.

тоя виц е много добър.... +++++

Тук замириса на пърлено!

Пуууу.... толкова са МАХахме с нашите атомни бомби. Та са оМАХахме. МАХ 4, 5, 20, 50... за нищо.

А мармотите дето завиват шоколада в станиол де ги?

Питай вожда путин.

Ще откраднат кинтите, а после ще стане като с "перспективния" проект за ВМС Зумволт... Тоя филм отдавна сме го гледали! :))

А гледа ли филма за космодрум Восточний? Ей на това му се казва "усвояване"...

Даа понаучили са туй-онуй от американците! Восточний е нагледен пример!

Не знам какво го храни, но то няма много възможности. Изглежда най-после са докарали субкритични експлозии които да им вършат работа, поне от 30 години насам работят по такива.

тая работа как работи лазер.

Направи услуга на човечеството. Завещай си субкритичния мозък за науката. Много малоумни вероятно биха били излекувани в бъдщето.

Вместо да вряскаш чети по-внимателно постовете ми, очевидно понякога говорят за неща над когнитивния ти капацитет но не винаги, все нещичко може и да поначучиш. И не вряскай.

Явно са замислили поредната грамадна кражба от военния бюджет на САЩ!

От толкова "кражби" направиха и интернет и най-добре въоръжената армия в света та служат и като световен полицай. Отде ви изравят бе.

Като световен рекетьор.

Разликата между полицай и рекетьор не е толкова голяма колкото ти се ще. И на едните, и на другите плащаш за да те пазят.

Никакъв проблем, просто обектът трябва да дойде достатъчно близко и да се движи достатъчно бавно.

2000 км и скорост под 50Мах

Звероподобните изчадия – американци не стига, че са донесли многочислени нещастия на Земята, посегнали вече и на Космос. Те нямат предел на нечовешките си деяния. Наистина тяхното е като дяволска фантастична приказка.

Ми, да! Къде по-хуманно и незвероподобно е да взривяваш мегатонни водородни бомби по крайбрежията, за да ппредизвикваш унищожителни цунами, избивайки всичко, дори плъхове и мишки! И освен това мечтата да хвърлиш мегатонна бомба в кратера на Йелоустоун, та да предизвикаш световен катклизъм, отново избивайки без ред и подбор поголовно всичко! Россияните са човеколюбиви и сърдечни хора. Та за какво им е свят, в който Российская империя не существует?! Ех, добре че ви нямаме ... човеколюбието!

До сега трима росолюбещи изроди са поставили "палец надолу"! Ето, това сте вие! Както в знаменитата фраза, изречена по време на военен парад на красная плошчад от една пообъркана мамашка: "Вооот какие мы!". Е, само година или две след това вяликий СССР се поразпадна, ама кой ти гледа?

Добитък, първи, надявам се и последни, които използвали атомно оръжие срещу мирно население бяха звероподобни същества – американци.Това беше чудовищно престъпление без да има военна необходимост, а ей така от човеколюбие.

Верно ли бе боклук! Ама Япония веднага капитулира и преустанови всички военни действия. Забрави на мига за милионите подготвяни камикадзета.

Да допълня още. Русия е единствената държава, която може да изтрие САЩ, ако те посегнат първи. Русия не е кръвожадна тя да започне война ,но „Пасейдон“ с 100 мегатон винаги е готов. Се казва оръжие на "Съдния ден" .

Да, мамшче, точно за това става въпрос в моят коментар! За россиянското человеколюбие, посейдоните, както и други високохуманни производни на вашата любвеобилна страна! Знаем, всички ваши съседи знаем, че вие много ни обичате. Толкова много ни обичате, че като ни "асвабадите" от нещо си там, забравяте да си тръгнете, доде не ви погнем с гьостерицата. Знаеш ли что это гьостерица? :))) И пак ще го напиша: Благодарим на Господ, че не сме надарени с вашето човеколюбие на канибали!

Се перчиш, а напразно. Сигурно не осъзнаваш, колко сте слаби, малки, не защитени и САМОТНИ. На никой не сте нужни и не интересни. Мащабът ви подвежда и не съответства на претенциите ви.

Може ли да Ви помоля да дойдете в БГ с това съоръжение и да изпарят це, т. к. вече не издържаме да ги издържаме.

Докато американците "ЩЕ" правят лазерни оръжия, руснаците вече имат "Пересвет" на въоръжение! Почувствахте ли разликата?

То никой не го е виждал какво може, но това е защото е секретно ;) Руснаците са технологично години пред ЕВропа, САЩ и Китай!

При удобен повод и необходимост от такава ще има и демонстрация на капацитета му....

Хахахаха Имат, имат...и фабрики за хелий на Луната тоже - рАгозин ги сдела още през 2015та :))

Имат разбира се. Да не би да очакваш на теб да ти кажат за това?

Малка поправка, американците от десетина години размахват едни лазерни оръдия по техните кораби, но аз не съм го виждал лично и не мога да потвърдя или отхвърля автентичността на видеата.

Щото техните не са секретни и показват, докато руслямците всичко е секретно, особено това което го нямат

Е не може да си толкова глупав, честно. Надявам се, че иронизираш.

На теория невиждам причина да не се направи такова оръжие .Проблемът е че ще изисква много енергия.

Леле мале, това е като тактическо ядрено оръжие - страшно и много опасно.

Schilo

ма на картинка. Като нашите еФки

Като кацнат Ф-ките в България, ще си посипеш ли пепел.

Като се циментира една глава си остава тъпа и циментирана за години напред. Това се надявам да ти отговори на въпроса относно Скило

То и сега си има лазери с които се реже стомана. Работил съм в такава фабрика. С компютърна програма се позиционира и движи лазера и разкроява лист ламарина с каквато трябва форма. Но лазера е на сантиметри от ламарината...

0

Ами затова е новина, от новост идва думата.

Schilo

а атомна централа за захранмването му, разработват ли?

0

Шило, модуларни реактори се наричат, вече са разработени, спи спокойно.

Schilo

А, добре, само да не стане като в Тексас- да спрат да работят.

За да изпариш метал си трябва съответното количесто енергия!!

циклон

Бе то и машина на времето има разработена ама все напред върви с един час за 60 мин

Тов. Schilo, не всички решават научните проблеми по руския начин - силом, с пет килограмов чук. За някои неща се иска акъл и познания, базирани на фундаментални изследвания и експерименти. Това във вашата Россия не го можете. Знаете за това, чули сте за него, но не го можете. Та и в случая е така. Не си ти този, който ще казва колко енергия е необходима за подобен лазер и откъде ще се взима.

Всъщност го можеха и в Русия - докато държаха хората вътре затворници по съветско време, Сахаров направи първата водородна бомба, други направиха първи Спутник и т.н. Сега работата им е увехнала - не могат пак да затворят границите защото тия можещите които израствата там - има ги - ще изядат бея в Кремъл с парцалите, то затова се и разпадна СССР. А като са отворени можещите разбираемо бягат от там и се класират на запад, хората имат един живот и предпочитат да не го пропиляват в безнадеждие.

Да ,ама чугунените червени тикви не може!!!

Лазера не влияе на празното пространство.

М... да... това е сериозен проблем. Не може да се бори вакуум с лазер...

Че то такива лазери имаше още преди 40 години в една далечна галактика. Огън с йонното оръдие!

мхм, quad turbo laser, тия вече и на най-аматьорските кораби ги има.

"То е способно да генерира лъчи изключително бързо, подобно на картечница" ?!?! Ох, силно се надявам дописника Катя Димитрова поне да е красива. Щото иначе с тази очевидно потомствена тъпотия живота и е ще е тежък.

Катето 100% е руса.

хипер-дупер путьовите ракети, летят толкова бързо, че като им изпратиш една противоградна ракета да запраши облаците отпред, се самовзривяват от триенето хи-хи-хи ~~~○~~~

Мамка им капиталистическа! Отидоха ни на вятъра хипер, дупер, пупер звуковите ракети!

Пак добре че нямаха достатъчно истински пари за да ги направят. Останаха им едни мультики и недовършени макети от шперплат!

Чудесно. Ама върхът. Само остава да му намерят и енергоизточник. Щото даже и с атомен реактор не могат да го захранят. Или са се научили да генерират енергия от никъде? Това ще е новина. Между другото, НА ТЕОРИЯ подобни лазери са разработени преди 40-50 години. Рентгенови, с източник на енергия термоядрен взрив. Ама пустият ток все не стига...

на практока канадците използват атомния реактор на кораба

При положение, че една огнехвъргачка върши доста добра работа,е, от близко разстояние естествено, не мога да разбера защо и едните и ддругите трошат напразно маса народна пара?

Разполагането на оръжия в близкото околоземно пространство е забранено от международни договори. И нека не забравяме, че всеки военен спътник е тромава мишена, лесна за унищожаване. Всичко друго са приказки от 1001 нощ или мокри сънища..

Прав си, че е забранено. Сравнително лесно, но скъпо е само на ниска орбита.

0

Нали точно Русия каза, че няма да се съобразява с никакви международни спогодби, че промуниха и закона дори? Какво ми цитираш международни договори?

А за международния договор за териториална цялост на Украйна в който Руслямска държава дори е "гарант", какво ще кажеш?

Че Крим кога е бил украински? Елцин се напи и им го подари.

разработвам лазерно оръжие, което ще е милиард пъти по-мощно от онова изпаряващо метала.

Аз вече имам такова. Изпарява една бутилка ракия за 30 мин! Ама се крия от ходжата да не го види че ше ми се кара.

Не мога да разбра защо "военните експерти" във форума сравняват американски и руски оръжия и взимат страна! И двете държава имат КОРЕНО различни военните доктрини, които изискват различни стратегии и оръжия! Да, има места където се пресичат, но те обикновено не са критични. Американските лизачи обичат да обиждаш руският самолетоносач - военната доктрина на Русия няма нужда от самолетоносачи и за това не са положили много пари и акъл там, а руските лизачи боготворят С400 - нещо което не е необходимо на американската военна доктрина. Има и други съществени разлики...американските оръжия са по скъпи и жадни за поддръжка, поради простата прична че се произвеждат от частни фирми които трябва да балансират печелба с ефективност, което не винаги им се отдава. До като в Русия военно промишленият комплекс се държи от държавата и печелбата не е толкова важна. В края на крайщата и за 2- те страни е важно поне 3-4 ядрени ракети (от хилядите с които разполагат) да си достигнат целта, и всичките им постижения (както и тези на цялото човечество), ще бъдат занулирани! Така че, реално погледнато, със или без лазерни оръжия и С400, никой няма да посмее да атакува другият!

Ма да бе. Хич не щат. България също не ще самолетоносачи и за това не прави такива. Руснаците и нови ракети не щат. За какво са им, като могат да си летят на таралясниците от 60-те? Нищо не щат, те. Ама ако набарат чертежите, ох леле как ще заискааат.

А па точно с такова преди доста години СССР изпари едни китайци на една граница...

Поредната малоумна руслямска легенда.... По скоро са изпарили всякакви наченки на мозък в тебе.

И сигурно заради това там вече е китайска територия. Справка - Гугъл! Това, матрьошкините чеда, много обичате да си мечтаете и да фантазирате за свръхсекретни вундерваффе, които само чакат подходящо време! Идиотски мечти.

Скоро САЩ ще превземе раСССССия и славната американска армия ще извърши геноцид в сибирь! Милиони подчовеци-алкаши ще умрат!

Притрябвало им е! Нали после ще трябва да ги хрантутят. Така са си екстра - суровини за без пари и друг се оправя с проблемите и изхранването на работната ръка.

Бинбаши, не те ли отвя бурята по Анадола?

То дори да стигнат американски самолети да Сибир. На мнозинството няма да стигне горивото и разстояние на полет. Но дори да достигнат, може мнозинството да аварират само от студа там, където долу е достигало -70 градуса, а горе е кой знае колко. Дето например за Ф-16 и Кугарите при нас се разбра, колко са капризни към времето. Както писаха румънците, Ф-16 лети само при хубаво време. ;) Преди западняците говореха, че ако САЩ нападне Русия, само от ПВО сигурно ще са свалени 80% от самолетите, без другото като самолети. Руснаците говореха по-скромно за 65%.

Тея тъпотии кой дебил ти ги е наговорил, Видяхме как на Ирак сваляха самолетите с ПВО. По-вероятно е обратното 80% от ПВО-то да изчезне в първия ден.

Матрьошкин, ти си лЕжи на таа кълка, че в лошо време Ф-16 ще стоят на летището. Свещи, за да палите Господу, раздадоха ли ви, та да припалвате кога се молите за лошо време? Хихихихи!...

Schilo

Ще ми превземе дедовия.

Буквално сАвеЦките таралясници ще капят като дъжд от небето! БУХАХАХАХАХАХА

Азиатските подчовеци от раССССия и чайна се НАСРАХА от УЖАС! БУХАХАХАХАХАХА

Най-вероятно е по-реално от Армата и ще влезе в производство по-бързо :) :) :)

Колкото са реални негърските пишоци които обичаш да лапаш :)

Някой да им затвори прозореца на тия, че ще вземат да простинат още по-яко в тая пандемия.

Сигур са го ипробвали върху оня пътнически Боинг над Денвър завчера, ей така двигателят му мигновено се изпари...

да пишете мислете: "Новата технология обаче е достатъчно мощна, за да изпарява, а не да топи метала,". Как се изпарява метал?????

Ами изпарява се метал, умнико. Процесът се нарича сублимация - преминаване на веществата от твърдо в газообразно състояние. Чети повече по химия преди да коментираш.

Много по-вероятно е при нагряване металът да мине през топене, отколкото директно да сублимира. В крайна сметка това няма никакво значение в случая.

Не, не е задължително да мине през фаза топене. И не е казано никъде, че се разчита на температурно въздействие. Малко си учил физиката.

глупости на търкалета, поредните американски фишеци

Прихванаха от руснаците .

Нали с такова бутнаха кулите още 2001 година. Просто са го осъвършенствали.

Какво е това мълчание от резидентното руско трол стадо?

Чакат инструкции.

кажи бе микимаус ? изяде ли си бургера :)

Тцъ! Добре, че се обади навреме. Оставих го за тебе - дебел, мазен и голям, какъвто го обичаш. Можеш да му се изкефиш, както обикновено.