Коментари - Apple иска да ”автоматизира” дома | IT.dir.bg
назад

Apple иска да ”автоматизира” дома

Аpple патентова система за контрол на свързаните устройства в дома.

Обратно в новината

Коментари - Apple иска да ”автоматизира” дома | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

боже боже, епъл иска да ви "автоматизира" мозъците, та като пусне "нов, супер иновативен" и ненужен боклук да отидете и да си го купите.

Какви танкове биха произвеждали производителите на смартфони: iTank от Apple: 1. стилен бял танк с футуристичен дизайн, заоблени краища, с ябълка на купола. 2. остарява по-бързо, отколкото се движи. 3. струва колкото 20 китайски аналога, но за разлика от тях не може да лети и да прави палачинки. 3. снарядите са по 1.99, 5.99 и 9,99 евро. 4. при опит да влезе в хангара може да се изчезнат боеприпасите, да изтече горивото или да отреже краката на командира, който после може да се купи за 29.99. 5. при технически преглед от неоторизирано от производителя лице, може да ви кажат, че това не е танк, а кофа с цаца, може да се превърне отново в танк срещу 29.99. 6. при опит да се зареди с неоригинално гориво отрязва не само краката на командира, но и ръцете му. 7. при покупката му се записвате в секта, от която не може да се излезе. Танк с Android 1. танк като танк, ъгловат, от евтини материали, цветове по избор: черен, светло черен, тъмно черен. 2. никога не върви на където трябва. 3. предлага избор от 250 безплатни екипажа: 200 от тях са глухонеми, 40 не умеят да управляват точно този модел танк, останалите 10 постоянно искат пари, припадат и получават пристъпи. 4. непрекъснато му изчезва горивото. 5. след технически преглед или ремонт може да се самопростреля в купола, след което не подлежи на възстановяване. 6. на дулото може да се закрепи фенерче, да се смени цвета на интериора, както и половата принадлежност на екипажа. 7. по време на смяна на двигателя с нов има 70% шанс боеприпасите да се взривят и 100 % екипажа да се контузи. Танк с Windows mobile 1. всъщност това е самолетоносач. 2. но не плава. 3. а се носи, като самолетоносач. 4. екипажът е един и същ, но проблемите винаги са нови. 5. командирът на танка може да е два вида: контузен или глухоням. 6. в произволен ред наранява екипажа, дулото му се огъва, изтича му горивото или стреля по съюзниците. 7. преди ремонт работи отвратително, след това не работи.

Китайски танкове. 1. има всякакви видове, размери, цветове, но за съжаление няма в наличност. 2. струват колкото нови маратонки. 3. екипажът не говори български, при опит да бъде обучен на чужд език се опитва да се застреля. 4. стреля, но не където трябва, върви, но не както трябва, може да лети, но не може да се управлява, прави палачинки, но не спазва рецептата. 5. след две седмици престава да работи. 6. няма гаранция. 7. трябва да му се смени всичко, което подлежи на смяна, след което става като танк с Android. 8. при технически преглед се оказва, че е направен от картон, напълнен с камъни за по-голямо тегло, никой няма представа как работи.

Дървен философ с инфантилни прояви

А, ош гелдим, домотиката е известна от преди 30 гидини.

Тези се взеха много на сериозно. Да патентоват нещо, което се прави от 25 години. Говоря за принципите, не за определен начин или разновидност.

Епъл откриха топлото. Майкрософт отдавна управляват цели фабрики и индустрии ц разновидностите на Вин СЕ а ябълката сега тепърва почва от домовете. Ама в домовете Сименс, Ален Брадли и Филипс отдавна завзеха нишата ...

управляват като корейската ракета дето не излетя заради windows? :)

Само не разбирам какъв е този стар уиндоус 98. Отдавна се използва вече XP за станции и виндовс 2003 за сървърите а вече някои фирми имат и нови релиизи за 2008.

И ФБР да знаят вече кога си отваряш хладилника... хайде моля ви се. То трябва да си пълен бунак да си купуваш техните продукти. Куп пари им даваш, накрая ти продават личните данни, събрани с тяхното устройство.

Няма лошо да знаят например сега всеки един "бежанец" с кого си чати и какво прави, нали?

Google не дават данни само Apple! Пич, Google знае какъв е цвета на акотото ти тазси сутрин! Но на теб Apple са ти виновни

Стив Джобс лека му пръст беше гениален! Тези след него са пълни смешници - не им харесвам нито иновациите нито маркетинковия подход.

тезиноватори бре...тея същите дето даже нагризаната им емблема е крадена пардон сега му викат лого

не иска да автоматизира домя ...тя иска да намери нови бунаци че понапмаляха нещо

както винаги -Сложната технология бла бла бла и пр изпърдяване в ситил гниеща ябълга пардон огризка...смешни смешниииии

Това звучи, меко казано отвратително. :-) От ябълката сувсем изтрещяха. :-)

Не са изтрещяли, а се намърдват на голям новорастящ пазар. Това с местоположението на потребителя и климатиците преди доста време е описано в една презентация на Майкрософт. Публикувана е на сайта на подразделението им, което се занимава с разработки в областта на зелената енергия и енергийната ефективност. Само потенциалът на тази пазарна ниша се оценява на стотина милиарда долара годишно само в Щатите.

Apple ще автоматизира дома, само ако им кажа кой съм, какво работя, с кого се срещам, какви планове имам за бъдещето, с какво се храня, какви хапчета пия, и кой номер гащи нася и всичко останало за което можем да се сетим. Същото с ГЪГЪЛ.

Те вече знаят.. няма д'са прит'сня'аш!

Kъщата на Бил Гейтс от сума ти години е такава :) Да не вземат да го осъдят от Епъл :)

ъхъ гу усъдят зер у шестък на 31 февруарий...

Хората ги оплюха, че събират данни с маршрута на телефона (т.е. от къде е минавал собственника му), а те сега ще събират данни и какво бил правил... няма ли постоянно да записват с камерата и микрофона какво става наоколо та да го пращат директно в iCloud за обработка и архивиране в някоя неназована агенция?!

Тази каша с патентите е напът да ни забави развитието. Вече не може да пръднеш, без да нарушиш поне 10 патента - примерно патен за звукови сигнали при навеждане със смартфон в джоба и пр.

Че то това го има повече от 10 години - нарича се BMS (Building Management System) и е действащо в стотици хиляди сгради по света ! Но явно щом няма емблема на епъл - значи досега не е съществувало и те го откриват ! А не предвиждат ли и топла вода с марката на епъл, че по техните критерии и тя още не е открита, щом не я предлагат ...

От статията изглежда, че става дума за домашна автоматизация, не БМС. Каквото и да изберат обаче, ще им се наложи да се борят с великани в бранша, със стаж не 10, а 40-50 години :)

Та значи, купуваш си цигари с кредитна карта от близката будка и i-глупостта ти пълни ваната и ти затопля сандвича ... ами ако не се прибирам, а тръгвам занякъде? Ваната ще ме чака пълна ли? и колко милионки $ ще струва тази поредна идиотщина?

Тия некадърници не фалираха ли?

От позицията си на световно неизвестен лузър ли задаваш подобен въпрос???