Коментари - Създадоха нано щит против радиация | IT.dir.bg
назад

Създадоха нано щит против радиация

Учени създадоха материал, който ще предпазва астронавтите от космическа радиация.

Обратно в новината

Коментари - Създадоха нано щит против радиация | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Molodzy!

"...отравяне с радиация..." - гениално!

Към редактора: съгласно Официалния правописен речник на българския език от 2012 г. "нано" се пише слято с думата след него, защото не се използва самостоятелно. Т. е. трябва да е "нанощит".

Не знаех, че има "невидима светлина"!? Мислех, че "светлина" е видимата част от електромагнитния спектър.

електромагнитен спектър... тцтцтц... нова физика измислхте там в Гетото бреййй.. сега ако измислите и някое ново "perpetum-mobile" може да се окаже , че освен мизерия и простотия имало и "гениални мозъци" :))

Май се опитваш да кажеш нещо!?Или може би нищо!?

Обаче,това "fizik", написано на български, пък с букви от латиницата, кефи. Това само "гениите" от чалга "Ситито" може да го измислите. Нещо като Издислав - кой нормален човек от "Гетото" може да го измисли. Давай! Къде се скри? Зарадвай ни с още нещо!

Явно само мислиш, без да знаеш. Да си чувал за инфрачервена СВЕТЛИНА?

Явно само знаеш, без да мислиш. "Светлината е електромагнитно излъчване с дължина на вълната във видимия за човешкото око диапазон на електромагнитния спектър, приблизително от 400 до 750 nm.[1] Понякога към понятието светлина се включват и инфрачервените и ултравиолетовите лъчи." Тогава думата е употребена в преносно значение и се изписва в кавички. Тъй, че ако е инфрачервена е "светлина". Но по-добре "излъчване" както е употребено правилно, в случая, в коментираното матрялче.

А с колко ли % на слой ще се намали особено опасното "твърдо" гама-излъчване? Ни думичка...

Току що намерих новината в оригинал. По разбираеми причини нямам как да я пейстна. Там доктор Рахмани обяснява и други неща за този материал, неща които дира щателно е спестил, а той говори за материала, като надежден за преминаването на пръстените на ВанАлен. Следват много въпроси без официален отговор.

Ти си мурзилка, щом правиш такива намеци.

Само пълен глупак минава директно през пръстените на Ван Алън, след като може да ги заобиколи.

явно глупака си ти с толкова минуса

Много ми е чудно защо ли не го откриха "великите руски учени"!? Знам, че ще се опитат да го откраднат, то това е характерно за тях-да крадът технологии от"гниещият капитализъм"

Новина от 5 реда копирана 3 пъти за да стане по голяма :D

Малко заблуждаващо заглавие, тоя материал може и да пази от утлтравиолетова и иннфрачервена радиация, ама нема начин да спре рентгенови и гама-лъчи, неутрони също, така че не е кой знае какъв пробив

Съвсем прав си, открили са топлата вода, важното е шум да се вдига. То така ако се отразяваше неутрон... журналисти :)

Че е прав прав е и не, не е казал, че са открили топлата вода. Материалът е интересен, ако и да няма приложение за високи енергии.

То какво друго да очакваш от журналисти. Нищо не разбират ....но имат мнение за всичко. Ако бяха прочели статията...би трябвало да променят заглавието. Ама не...колкото по-бомбастично заглавие толкова по-добре...

И аз отворих новината с пълната увереност, че е глупост. Обаче другото заглавие от днес е шампион по бомбастичност : "Китайски робот клонира ембриони" ОЛелелелемалемалелеле :) :) :)

Че неутрона нищо не го спира, включително и цялата земна атмосфера. По отношение на неутрона разликата тук на земята и в космоса почти я няма.

Аз пък помислих, че руснаците са открили този нанощит и Путин подписва указа за изпращането на руски астронавти на Луната директно през поясите на ван Алън, за да бъдат първите хора стъпили на Луната.

Аз думичка "руснаци" в статията не видях. Явно на теб ти е гравирана върху единствената мозъчна гънка и затова ти е най-често използваната дума. Тъп трол.

И аз не видях и затова се оплаквам! Как така нито една новина за Великите руски учени! Най-учените на света!