Ракета на "Спейс Екс" експлодира по време на тест в Тексас

Експлозията обаче не е свързана по никакъв начин с ракетата на "Спейс Екс" Falcon 9, която е предвидена за изстрелване днес

Обратно в новината

Коментари - Ракета на "Спейс Екс" експлодира по време на тест в Тексас | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Космосът е сериозно нещо и не е работа за аматьори.

Още една стъпка към Марс е направена. Ако нямаше проблеми във всички тези тестове, нямаше да вярвам, че те се минават гладко и леко.

Този гърмящ кюнец е пълен провал, за разлика от Фалкон-а.

Ще можеш да го наречеш провал когато се откажат от него. Дотук просто работят по проекта си.

От идея на бял лист до реален полет с 2 астронавти се навършиха днес с полета до МКС. Откога е стартирана марсианската програма, ве Макропопулист? А откога се сдялват руските хвърчила СУ-57? Отг: От времето на СССР. Откога е руската ракета носител, ве трол? Протон е модифицирана ЯДРЕНА РАКЕТА. Военна. Може да извежда 3,3 тона на орбита. Толкуз. От 2021г. Протон трябва са бъде заменена от АНГАРА. Хангара още не е летяла с космонавти. Ангара се проектира от.....1995г. 25 години и още не е летяла реално. Пилотиран полет до МКС, до Луната, до Марс са отделни американски програми контролирани от NASA на частни компании в зверска конкуренция. При това със защитени патенти, които конкуренцията или плаща или не може да ползва. Русия плаща патентни права, колкото ПАРАВЕЦ 2 имаше патент от IBM.

е името на копирания APPLE II, няма общо с IBM.

Провери ли колко взрива имаше преди да направят Фалкона?

какво става с руските тролове много са тихи бутилки с водка по ракетата ли мятат? как е настоението в русското пасольство?

Тъжен ден за Рускосмос май, а?

spacex - go for launch казаха руски лайненца?

Госмодин Нанайси, първо да Ви се представя, аз съм доктор по физика, като научните ми интереси са предимно в областта на физика на елементарните частици. Следя Вашите коментари и с удоволствие бих разменил няколко научни идеи с Вас. Предполагам, че имате големи познания в тази област, нали? Пишете ми ако сте съгласен. Ако пък изводите Ви, че мисията Аполо не може да бъде успешна поради високата енергийност на пояса на Ван Алан са базирани не на Вашите познания, а стъпва на мнението на някой авторитет, било той учен или журналист, може ли да ми дадете неговото име, за да му предложа да работим съвместно?

Що за наивен опит за комуникация с пациент на психиатрията е това бе. Тоя се подписва по безброй начини; грамотността му е тази на учителка по български от началното училище (каквато е била преди да 'го' уволнят заради нестабилен нрав). Разбираемо е, че се представя за мъж; безспирните глупости които бълва отдавна са му спечелили името наш Стенли Кубрик от Холивуд на 4-и километър. Откак няма друга работа се прехранва като щатен трол, бълва стотици постове на ден, между тях и безумията за мисиите Аполо.

Руските лайненца, днес времето май е хубаво Сега руски лайненца, какво правите стискате палци да гръмне ли? Защото ако мисията е успешнаа - Роскосмос пошел нахуй след 1-2 години?

SpaceX вече строят втора фабрика за ракети. Докато руските тъпаци във форума бълват денонощно простотиите си, американците работят. Мъск измести Проскосмос и останалите от пазара на изстрелване на сателити, а съвсем скоро и всизчки астронавти ще летят на Dragon. После идва ред на Луната :) След нея Марс!

а руснаците ще превземат още нещо на земята! Кое е по-добре а? Че рейтънгът на Путкин трябва да се напомпа преди изборите

Хиляди са инженерите-специалисти, които са се трудили денонощно, не са почивали, милиони и милиарди са средствата, които са разходвани за мечтите на Човечеството, за да се постигнат не една, или две сбъднати за доброто на хората. Пожелавам пълен успех на мисията на ФАЛКОН 9. И живи и здрави, двамата астронавти да се завърнат на Майката-Земя.

Африканецът Мъск бил ли е вътре? Той неведнъж е доказал, че оцелява след падане по глава.

Аре ве! Тия ще летят ли? Ще се взривяват ли? Колко врем ще чакаме?!

Аре ве, ДИРа що още не са пуснали новина за новия опит за НАСА полет довечера?? Вече поставиха памперсите на двамата кандидат-астронавти - и до 2-3 часа почва броенето... Или ДИР не искат да повтарят грешката си от завчера - и сега чакат направо да отменят полета, за да пуснат статия за това - а не да се хабят да пускат статия и за самия полет, щом няма да го има... :)

всички руски лайненца сте се изредили а запалихте ли свещи за Рускосмос?

Тази вечер при НАСА и Мъск ще довтаса - за да видят кво става на Нанайси със баса: Ще има ли два взрива в съботен ден - или "полетът" пак ще е отменен... :)

Според мен кравите от Спейс Х и техния ментор Мъск нещо объркаха посоката! Може би основната им грешка е, че не ползват компас... Или че изобщо се опитват да строят ракети, а накрая се получават все зрелищи фоерверки и Все пак, от ракетата се очаква да лети....А не да копае земята надолу като къртица. Може би Мъски е сгрешил названието на кораба-Старшип, демек звезден кораб...трябвало е да го кръсти Къртицата, тамън щеше да прави хубави картичини както и сега. Но тука може да се проследят корените на Старшипа от другата бъчва на Мъски-Драгън Крю, който също направи къртичина след една ЛЕКИНКА АНОМАЛИЙКА КОЯТО ОТНЕСЕ ПОЛОВИНАТА СТАРТОВИ СТОЛ НА КЕП КАНАВЪРЪЛ...И след която тия от Спейс Х мълчаха като посрани крави, опитвайки се заедно с Ютуба да унищожат и премахнат всички записи на експлодиращата бъчва за изпечени астронавти- Драгон Х. Но какво да се прави ...Крави, сър! Квичащи наляво и надясно за свободата на словото, пресата, телевизията и всички СМИ...Но в реалноста се оказва ,че само могат да лъжат за постиженията си, но само малоумните балъци които по простофилски им вярват! Факти!

Като не са се сетили да те питат тебе виж как се объркват, дааа. Отде ви изравят бе.

Е то при тия редовни експлозии ако го питат, може и най-накрая да успеят да спрат поне да си гърмят ракетите като крушки, хаха!

A koгато совецки Союз се взриви барабар с космонавтите вътре при излитане и изби 150 души наоколо барабар с генерала отговарящ за полетите, това не се брои,нали ??? Ма видите ли, един тестов кораб ( затова е тестов, да го тестват до предел кога ще се взриви ) гръмнал В КОНТРОЛИРАНА СРЕДА , ДЕМЕК БЕЗОПАСНО - ми това за шибаняка ак47 си е трета световна направо !!!

Не се е взривявал повече от Аполотата и совалките. В момента "Союз" е най-надеждната и безопасна система за качване на хора в космоса - и Маск, и НАСА го признават!

малумен фагот! Дори случая който цитираш педик, не е така както го изсира твоята уста минаваща за кенеф! И НЕ Е БИЛО ТЕСТ МАЛОУМНИКО! А ПРЕДПОЛЕТНА ПОДГОТОВКА, и проверка на ракетата, затова никой не се е прибрал по наземните бункери малоумнико! Както сереш поне сери фактите! И МАЛОУМНИКО! ТОВА Е ЕДНА РАКЕТА коятое подготвяна за полет, а не 5 изгърмели краварски бараки СТАРШИП УУСЕЩАШ ЛИ РАЗЛИКАТА МУНѝО! КОЛИЧЕСТВЕНАТА РАЗЛИКА! НИТО СА ДВЕТЕ БАРАКИ ЧЕЛИНДЖЪР И КОЛУМБИЯ КОИТО ГРЪМНАХА КАТО ПИРАТКИ СЪС СЕ ЕКИПАЖИТЕ ПО ВРЕМЕ НА ПОЛЕТ!

Путлерастко менте. Вижда се че шизофренията яко те гони и непрекъснато се опитваш да се представяш за друг. Съюз е с два смъртоносни полета колкото има совалките. Просто е много мъничък и няма място за много хорс в него. Руските Същзи имат 24 провалени старта с гърмежи и падамия. Само преди година и половин надеждната система замалко не претрепа 2 души.

трябваше да чака 4 юли за да гръмне красиво

Обсесивно-компулсивното ти разстройство включва Мъск като един от главните запускащи механизми; могат да ти помогнат но трябва да престанеш да бягаш от клиниката.

Оди се пери ве козак

Единственото разстройство тук е твоята словесна диария, но да не забравиш пак да напомниш 10-20 пъти като латерна да се върне в клиниката и после "с няколко клика" да се хванеш да броиш буквите в постовете, докато обвиняваш някой друг в обсесивна компулсия, хахахаха!

По-интересно е какво се случва на Кейп Канаверал и по-точно в космическата капсула Дракон 05:30 ч. преди "историческото" изстрелване на двама пиндостански астронавти към МКС. Пиндосите заеха местата си около 09:22 ч. българско време, а стартът е планиран за 22:22 българско време. По всичко изглежда, че са ги снабдили с най-новия модел НАНОпамперси.

Американците са с дайперси! ,,братушкити” си серат направо в гащите. Никакви ,,краварски” и ,,гейропски”глезотии раиш ли?!

Тези колко са назад от СССР, руснаците като гърмяха Н1 четири пъти поред, Мъск е ходил прав под масата. Н1 така и не литна, така че Спейса да видим какво ги чака. Сега ще превъртя коментарите по-долу, за да видя мозъчните изригвания на форумния гений Аполо незнайси.

Има хора и компании които работят, правят естове. Някои са успешни други не, важното е, че правят нещо и има резултат. За няколко години Space X постигнаха това което гигантските държавни корпорации за десетилетия. Наливали им дърьавна помощ, наливат им щото могат да направят нещо. Не ги е страх да развиват технология да използват нови материали. Правят бизнес хората и вървят напред. Затова колкото и да ги мразят хамериканците, те са напред. Били крали мозъци, били евреи, били дебели и тъпи... Няма американци, няма кандаци, няма австалийци, всички са дошли от други държави в близките 200 години и всеки е отишъл и дава най доброто от себе си щото никой не му пречи. И да плюете, плюете себе си и собственото си семе.

Същите речи ви плащаха да държите и при поредното падане на един друг продукт на америслямската авиокосмическа индустрия, струващ 1.5 ТРИлиона долара и разработван 35 години (все още незавършен), но за сметка на това с повече изгубени самолети, отколкото бойни мисии. Сигурно трябва да ви пръскат центчетата с шепи да разправяте за такива провали как "се прави нещо и има резултат". По принцип си прав де - прави се нещо и резултат има, обикновено експлозии и евентуално скръбно мълчание, ако някой америслямец се е излъгал да се качи на това, дето "не ги е било страх да го развият". Не виждам Маск да се качи лично на някое от изделията си!

Може да съм тъп ама нямам нужда да работя за копейки. И да виждал съм "Маск" да си кара изделието, невероятен модерен електрически автомобил/ не, не е Лада Нива/ Също съм виждал много други хора да ги плзват в едни нормални държави/ не,не в тази дето нямат бани в 70% от селските райони/И да експлозии има, никой не ги крие, показват ги онлайн./не като в едни други държави дето им се взривява ракетата обива 80 души и го крият 30 години "Катастрофата на Неделин" Байконур/ И да дали са 1.5 трилиона долара, щото имат. Започнали са работа приключиха направили са до сега 520 и си летят. Платили са заплати, нахранили са много народ, развили са технологии, сега си го продават и си правят пари./не като едни дрги държави дето от 2002 се опитват да правя нов самолет и наскоро 1 от 5-те бройки им падна в тайгата смех/ Да нормалните хора правят ракети, искат да снимат филми в космоса, да ходят до Марс и всички други нормални хора ги подкрепят / не като едни други ненормалници дето плашат с някакви хипер мега ултразвукови ядрени ракети дето им се взривярат и трепят по една камата учени в Архангелск миналото лято./ Нека да съм тъп, ама живея в някакъв реален нормален свят / не като на едни други места, дето живеят в мизерия и ЩЕ бъдат велики някой ден/

Ще загинат невинни заради един шизофреничен еврейн...

Ко речи?

Бидона си е бидон дори и от лъскава неръждавейка. Може да вариш ракия в него, но да летиш в космоса... само барон фон Мюнхаузен го може това!

Не е алпака - джилязу е. Само е лъснато отгоре. Запред баламите.

LOL, пасмината умствено изостанали руски тролове пак са трескаво превъзбудени. Не се хабете толкова, докато го докарат да работи това нещо ще има и други експлозии, за това са тестовете - ще ви трябват сили да врякате и тогава.

дп как реве от стационара че не са му дали да гледа как силоза на мъск гърми

Имаш прогрес, браво. Явно лекарствата помагат. До вчера твърдеше, че съм само аз - и всеки друг, който пише тук срещу НАСА съм пак аз, но тъй като съм изтъкнат майстор на словото, успявам да имитирам много различни стилове (което е адски трудно). Сега вече сме "пасмина", което предполага МНОГО хора, които не вярват на НАСА и най-вече на Измамата Аполо. :) Приближаваш се към истината - или по-скоро ТЯ лети към теб с опасна скорост.

Само ти си щатен към сайта - има и самодейни, тук ги има. Снощи не ти ли стигна та пак си се разврякал, толкова години не се научи да си стоиш в гьола а току се опитваш да ми скочиш - после пак те боли. Престани да бягаш от клиниката и ще ти помогнат, състоянието ти е сериозно но не неизлечимо.

Хахахаха, какво ти остава - освен да блъскаш минуси от всичките си проксита. :) Заблудена овцо.

Те и за совалките така викаха, пък накрая се отказаха да взривяват хора в тях! Чудя се дали при америслямската космическа програма са измрели повече хора, или при безредици и бунтове, каквито пак има в момента!

Де си бе >>> тролякопитек мизерен, нови "факти" ли измисляш за американските супер космически ракети? Falcon 9 литна като горд орел, и падна кат пробит варел.мбууухазаха

Тая поне мръдна и гръмна, а предната си стоеше кротко на площадката и двете камикадзета кършиха пръсти ...

три две едно бум,силоз,мъск

как го гръмнаха туй нящу. С царевица да го бяха напълнили - яко пуканки щяха да направят.

Това беше красиво!

Изберете хамерикнаското! Бате Мъск отново ни сюрпризира с увеселителен фишек за милиарди...

Успехите са за сащ а провалите за мъск...

Роскосмос си признава: Ние не можем така.

Компютърната графика на ватните мултики е на ниво 1990. За добра симулация на експлозия трябв разбиране на разни сложни софтуери като Худини.

а към 2020 година винаги руснаците качват краварите на мкс

Ето така ни води Спейс Х в далечното, далетното , много,много далечното бъдеще....Когато всеки бидон за зеле......... ще може да лети!

От ракетата, не се ли очаква да лети? Тъй де, защото това беше много кратък полет. Просто направим БУМ и след това нищо повече? Или аз бъркам нещо?

Достойна експлозия, за картина на Пикасо.

Супер яка експлозия! Руснаците не мпогат така!

вече предпочитам мъск пред холивуд,неговите гръмовни ефекти са истински и натурални

И литна тоя силоз за кукуруз в космоса, та чак не се видя. Е да признавам си, че наистина литна във въздуха този кюнец, обаче беше еднопосочно, и право към майката земя. Та Всеки нормален човек може да провери в Уикипедия каква е успеваемоста, аварийноста и катастрофите на Роскосмос, и каква на Мъск. Тази на Мъск клони към отрицателна величина направо. Но нищо, важното че още я има платената соросоидна агитка която при всяка експлозия на ракетите на Спейс Х му прави евлата на Мъск.

на показаното видео аз видях един силоз на земята да избухва в пламъци. интересно но в статията пише за “ракета”, която е отишла по-далеч от предишния тест.

Ами явно предишната е сбъркала пътя, та се е позаровила няколко метра надолу. Парчетиите на тази хвърчат нагоре - значи това е пореден безспорен успех! Така се прогресира. Само дано не утрепят някого.....

съветската ракета за отиване на луната също се взривява няколко пъти при тестовете. след тези неуспехи на спейсХ значи е напълно нормалко за съветските учени да не успеят преди 50 години. те се отказват. така че и успеха на мъск не е гарантиран - това за го казвам за заслепените му фенове...

Руската програма е претърпявала множество неуспехи, но Русия още не се е отказала... Отказа се от Луната, защото беше невъзможно за тяхното ниво, но от друга страна, отново имат планове.

ти какви планове имаш освен пълзенето към казана с помията на козяк

да де, отказа се само дето хамериканците вече 10 години се отказват....А били ходили на Луната да забията краварския флаг да се повее малко на лунния вятър в пълен вакум! Но като гледа тези експлози на Мъски, Стенли кубрик седи в страни и се смее докато си пуши фаса! Също като оная компютърна анимацийка на Спейс Х със супер космическия плъх дето летеше в космоса и тичкаше по нагорещеното сопло!

Аз не съм от заслепените му фенове, но твоя пример е доказателство пред заслепените фенове на Путин!

Мухахахахахахха Ебаси бидона за зеле! Сега козацките лайнони ще почната да се оправдават!

бум трес,чикчирик,дайте малко ечемик от гръмналия силоз бе

по програмата на НОИ за санаториумите съм ходил 25 пъти на санаториум и благодаря на тази програма че ми даде възможност да ебна над 300 чужди булки...евалаа

Изметта се научила да пише на клавиатура - за да може да мастурбира публично. Трябва си мотивация.

1. Горе-долу, това си мисля за теб. 2. Написаното от него има много повече смисъл, от несвързаните глупости, които пишеш ти!

Русуфилистиците явно прекаляват с руските източници и не са чували българската поговорка: Който копае гроб другиму, сам пада в него! Поне изчакайте старта довечера, преди да правите опело! Чебурашки :) :) :)

гроба на роскосмос,а в другата поговорка се казва че вола като тие си го фръга на гръба която важи със пълна сила за вас пълзящите козяшки изтръсаци към помията

Роскомикс е 'жив '- прероди се в медийна компания (и средство за точене на държавни пари) водена от не особено способен журналист/кремълски връзкар. Май по-добре да беше умрял..

Ти още ли си тука ве добитък бездумен? Бахта у тролякопитеко, от сутринта квичиш таеве бело магаре с червен фес, и чорбаджията му с резания маткап.! мбууухахаха

Ти още ли си тука ве добитък бездумен? Бахта у тролякопитеко, от сутринта квичиш таеве бело магаре с червен фес, и чорбаджията му с резания маткап.! мбууухахаха

шипка,шипка гръм се чуй,мъски идва със бидона

Интересно ми е какво стихче ще напишеш след като този "бидон" излети в Космоса и се скачи успешно с МКС? Един съвет: Започни от сега да го съчиняваш за да имаш време!

за довечера има време,щото ще ми е жал ако стане нещо с хората и със семействата им дето ще гледат на тръни,а вие си вийте като гръмнали балони,аман от чуфути дето си мислят че мъск е велик щото смуче милиардите от наса

Явно спиш мечешски сън. Мъск лети редовно и евтино и удари Русия много здраво. Просто леете отрова тук ;)

как удари русия бе тъпанар,като гръмна пет шест пъти бидоните си ли,и къде лети като само товари досега е качвал,и някакви си хиляди нови тенекета дето щете следят как шълзиш

двама човека не може да качи до мкс ама седнал да ни кара към марс

Голямата им болка е, че частна фирма за нула време можа да се справи по-добре и по-ефективно, в ракетостроенето, което е гордостта на Русия и заради която руснаците мизерстват от десетилетия!!! Направиха кораб от ново поколение! Ново поколение скафандри! Това е нова епоха в тази област! Те го осъзнават, задари това толкова мразят Мъск! ;)

найлон муск е един южноафрикански гешефтар попаднал на правилните хора по майчина линия и станал "човек". Нищо повече. Ако ти плащат за да му ядеш л@йната добре, ако не ти плащат си за оплакване. Дай една сметка да ти преведа пари за въже, камъните са без пари.

Така е, чавко. Не всеки може да се похвали с поколение кораби, от които 2/3 дават фира. И с това, че от 10 години не е в състояние да закара двама души до МКС. Но важно е да бъде частна фирма разбира се! И през обществена поръчка, задължително.

забрави да кажеш за гърмящите бидони на мъск,белким след 50ия милиард усвоен от него не гръмне

Абе, "частна" колкото "Лукойл" на зЛатев е "частен". С милиардите на НАСА, с "лошите" кредити на банките,с ноухауто на НАСА и СССР, с безнаказаността на макромафиот, с гладните космически инженери от Русия и Индия, с дебилите акционери...

Без на намесваме политиката, авиацията и космонавтиката са науки... където всичко трябва да си мине през тест. На чертожната дъска нещата изглеждат идеални, но на практика се чупят. Никой не знае защо, но е така. Ако имате представа, колко неуспешни опити стоят зад всеки летящ самолет, вероятно нямаше да коментирате толкова злобно. Чест прави на Мъск, че бута прогреса напред. Както и на всички, които се занимават с това. Това са "хвъркатите хора". Другите сме дребни, злобни човечета.

Моляте, не ме сравнявай с един спекулант! Обиждаш ме...

Много скъпичко излиза пустото му бутане на прогреса през последните 30 години. Преди сякаш по-евтинко беше ...

Никога не е било по-евтино ... Ма ти тия неща от къде да ги знаеш, бастун...

От началото на годината това е третият по ред взрив на Старшипа на Спейс екс. Определено не се справят!

Седи мирен, до края на годината има още време.

Другият път да пробват с дъбова каца, вместо с варел. Може парашута да им се отвори, поне.

Интересно ми е след като излети какво ще говориш тогава?

броят се успешните приземявания. Или вече сменихте тактиката? троле, троле-е-е-ееее прост си и ти личи от космоса чак!

Ами хайде де излети, де! Ще го хвалим и носим на ръце, разбира се!

Ако се върне със Съюза, брои ли се?

Някой яко претака джобовете на американските данъкоплатци. Иначе пък изглеждаше лъскаво това нещо, ще речеш поцинкована ламарина направо. Дано корабът му, с който ще летят към МКС не гръмне, че бадева ще си заминат хорицата.

Загрижил се :) :) :)

Ами все някой трябва да помисли и за екипажа. Или не е така?

BoMaLe

Вчера имаше новина, че са дали зелена светлина на изпитания на прототипа за марсианската ракета на Мъск където ще кара по 100 човека, сигурно е същата. Тия двамата дето довечера ще излитат с другата СпейсХ ще напълнят скафандрите при пуска ако не го отложат пак.