Коментари - Тестова ракета на ”SpaceX” се самовзриви | IT.dir.bg
назад

Тестова ракета на ”SpaceX” се самовзриви

Тестова ракета на "SpaceX" се самовзриви по време на изпитателен полет в щата Тексас в петък, предадоха световните информационни агенции.

Обратно в новината

Коментари - Тестова ракета на ”SpaceX” се самовзриви | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тестова ракета на SpaceX се самовзриви. Космонавтите Ляпкин и Соворов продължават с експериментите в околоземна орбита :).

Когато гръмне руска ракета, това е провал. Когато гръмне американска, се оказва, че се е "самовзривила" :) Не, че обичам рашките много, ама с тази жалка проамериканска пропаганда БГ журналята се оливате вече.

По принцип уважавам учените им умни качествени хора, независимо от коя националност или страна на "лагера са". Та не че нещо, но когато руснаците са имали ракетен двигател със затворен цикъл американците са се отказали от проекта като невъзможен (явно за тях). С което не отричам постиженията на САЩ в космическите технологии, но да заклеймявате руските постижения като никакви или да ги отричате с твърдения за "няма да ги стигнат и след 100 години" е просто проява на елементарна злоба и непознаване на материята. Не отричайте постиженията на руските учени, както никой не би трябвало да отрича постиженията на НАСА.

айде пак прочетете мненията във форума и ще ти стане ясно! русофилията е продукт на руска пропаганда русофобията е защитна реакция на организма България!

ПИПО

Koгато гръмна руската ракета, която изкарваше сателит, точно ти опищя форума колко били зле руснаците. Сега гърми американска и пак същото....колко били зле руснаците, нямало да стигнат американците още 100 години. И каква пропаганда, бе идиот? Просто е гръмнала една ракета, следващата ще успее.

Не разбирам за каква пропаганда говориш. Единственото, което виждам от твоите постове е пълно отричане на постижения на едни хора, което си е чист политически фанатизъм. Ако си човек, който има нещо с разума и познаване и любов към науката и технологиите, няма да проявяваш такава сляпа омраза към отркитията и заслугите на едни или други учени, независимо от коя страна на барикадата са били или са.

русофилистици болни може да се тръшкате колкото си искате но в космоса русия няма да стигне сащ и след 100 години дори сащ да спрат с развитието сега! русия върти обиколки около земята откакто са започнали с отвлечените немски учени да правят космическа програма зацикляне се получава ;)

Фон Браун е основният и най-ценен немски учен - само че е отвлечен в САЩ. Чувал ли си?

егати отвличането :))))))))))))))) бил е основател и шеф на наса :)))))))))))))))))))))))) за разлика то създателите на калашника и на руската космическа програма които са гнили по лагерите!!!!!!!!!! айде прочистете си мозъка вече

ПИПО

Tъпо копеле си батко. Гръмнала американска ракета и пак русофилите и Путин ти е в главата. В момента американците пътуват с руски ракети, но видиш ли руснаците няма да ги настигна след 100 години. Не политизирай всяка тема. Аз ненавиждам американската външна политика, но свалям шапка на НАСА. Благодарение на тези две страни, човечеството излетя в космоса.

да беше си направил труда да прочетеш постовете на съмишлениците ти от началото на дискусията! всяка нагла пропаганда заслужава отпор!

я колко бързо русофилистичната сган се е размърдяла в темата. Така се и напъваха на първия опит на НАСА с "летящата чиния". Разликата е, че Американците спокойно говорят за неуспехите си, докато в Русия те са табу. А тука става въпрос за компания с малък опит в космическата индустрия.

Тъпирите в САЩ, алчни извратени копелета от господстващата им управляваща върхушка, унищожиха НАСА, за да може да се пробутат частните компании и парите да се наливат там, където нямат проследяване и хващане. НАСА е национална компания и не можеше да се граби и прави с нея каквото им е кеф. Унищожиха ги с постоянно намаляване на бюджета (но пък постоянно увеличаване на военния). Там са работили и работят страхотни мозъци, интелигентни хора с кауза, не много по-различни от тези, за които говорите в Русия. Това обаче е в разрез с интересите на управляващите в САЩ, за тях е добре висчко това да е в частни ръце, за да могат да го контролират както им е угодно и да могат да наливат пари, за които после няма диря. Жалко за НАСА. Тия "богаташи" милиардери по на 25-35 години ги знаем, досущ кат нашите "млади и успели" бизнесмени...

Те САЩ унищожиха ти за НАСА жалиш.

Те света са подкарали, вие за НАСА и САЩ жалите.

Не разбирам как руснаците се появиха в коментариите. Едно си баба знае, едно си бае.

SpaceX е млада компания, с малко свои лицензи все още и сравнително много и мотивирано хора в нея, не само от парите. Дале че е от опита на цели нации и Грамадни концерни мастодонти. Нормално е да тества и да трупа опит, позитивен и негативен. Да изброявам ли колко неуспешни опита има Русия или големите по света. Коментарите на Русофили и тролове са жалки. М/у другото в SpaceX има доста руснаци по произход (включително и имена), ама т'ва между другото...

Да, прав си за това и искам само да добавя още нещо относно руснаците които работят в SpaceX. Руснаци има в много западни компании, аз лично бях в САЩ преди години и видях каква голяма общност са там. Руснаци има лауреати на Нобелова награда, и то млади. Само че едничкият проблем е в това, че са предпочели да живеят в друга държава, като САЩ или Обединеното Кралство например. Според мракобесната путинска политика, такива хора би трябвало да се заклеймят като ренегати, "изменници на Родината" и т.н. Все клишета от ерата на Сталин още. Но Путин засега не се осмелява - все пак са руснаци. Затова не виждам основание да ни оплюват че сме били "русофоби" - русофоб би трябвало да е човек който мрази всички руснаци, значи би трябвало да отрича всички руски постижения, а ние не ги отричаме нали?

Не е от путинската политика. Ти и хиляди като теб не схващате причината - руснаците биха се чувствали добре в Русия, НО животът им не е 100-200г, че да изчакат да се оправят нещата. Всеки иска да живее днес и утре и не може да се жертва ей така. Стратегията на САЩ е - печаташ пари, раздаваш ги с лопатата на всеки качествен специалист и така хем ограбваш кадрите на другите държави, хем им плащаш с хартия.

както беше споменал някой по-долу основателят на спейс-екс е елон мъск, създал пей пал и автомобилната компания тесла. нямам никакво съмнение че фирмата му ще прогресира ако наистина поиска и има пари в този бизнес. човек с големи мечти и възможности, едва на 41 години в момента. с такива хора америка ще продължaва да прогресира и в бъдеще!

Всичко това е така. Само не разбирам кой идиот ти е сложил минус на коментара??? Какво лошо има в това, какво нередно че да злобее така??? Вместо да се радваме на всяко едно постижение на човечеството, било то дело на американци, руснаци, германци или българи...

русофилските кучета си лаят щатите си покоряват космоса!!! имат апарати из цялата слънчева система а вече и извън нея! русия върти кръгчета около земята от 50 г.!

Ghost Dog

Мдааааам. С руски двигатели. ;)

естествено!!! те вояджър я пуснаха с руски двигатели преди 35г.!? и на луната кацнаха с руски двигатели и после излетяга от нея с руски двигатели имбицили!

Не може ли и темите свързани с наука и техника да не ги политизираме? Пак ли трябва да се делим на русофили и американофоби и прочие? Съветската политическа система беше тоталитарна, мракобесна и осъдена вече от цял свят. Ерата на Брежнев отдавна отмина. Истината е, че според мен лично, ако не беше комунистическата диктатура в СССР, руснаците щяха да имат повече успехи в космоса. Гледал съм достатъчно документални филми и съм чел материали по темата. Русия има много талантливи личности, но тя за тях е мащеха, и то лоша мащеха. Ако направите подробно проучване сигурно ще установите, че повече от половината им учени и дейци на изкуствата са били репресирани, вкарвани по затвори, концлагери, а някои от тях дори екзекутирани. Това го няма в никоя друга държава. А иначе - и Русия и САЩ са имали и имат големи таланти. Пак призовавам накрая - нека не политизираме и тези теми, ако може!

може и да може ако се излекуваме от русофилистията! когато я няма болестта и защитата на организма се успокоява! погледни постовете от началото на дискусията дали може??

Който не опитва и не работи .. само той не греши. А вие както винаги го обърнахте на политика. Толкова сте дребнави, че няма на къде. И заслепени...

Е...провал...амааа... Грандиозен!?!?!?

Значи пак фал...?

Suncho

Частната инициатива винаги бие държавната програма в дългосрочен план. Питайте СССР или Китай на Мао ако искате :-) Другият момент е че руснаците освен оръжие и полезни изкопаеми нямат никаква друга конкурентноспособна индустрия. Така че след 10 години ще летят на ракетите на Space X и ще ръкопляскат защото ще плащат на половина. Аз съм супер фен на руските технологии но реалностите са че не може да се кара само на държавно финансиране. Няма толкова парички и не е ефективно.

Ти си обратен на фактите!

А случайно да знаеш с колко е субсидирана частната инициатива от различните агенции към правителството на САЩ??? По принцип държавната помощ за частни компании е табу в САЩ,защото нарушава прословутата им пропаганда за "свободен пазар",но няма голяма компания в САЩ която да не се ползва от държавни протекции и програми за подкрепа-косвени или преки. Толкоз за частната инициатива и държавната неефикасност.

Парите никога не са били най-силният определящ фактор. За хората е по-важна каузата. Един интелект може и да се купи с пари, но ако не му хареса каузата, няма да даде всичко от себе си.

ANISHAR

хахах , нали ви бях казал че за нищо не стават :) тогава имаше много чок отворени по темата :) те първа ще наблюдаваме американските светлини ефекти в небето :)

Дж. Кери - "Разполагаме с данни и спътникови снимки, от които недвусмислено следва вината на Путин за инцидента". Псаки - "Малко преди да гръмне си помислих какво би станало ако беше руска. И тя се самовзриви. Шегувам се. Според мен шегата беше хубава. Официалната позиция на Белия Дом се базира на дългогодишното поведение на Русия. Те имат най-добрия двигател и най-евтините ракети. САЩ и американските компании са принудени да търсят по-високо качество на по-конкурентна цена, което е невъзможно. По този начин Русия на практика води война с нас и ние ще ги накажем със санкции."

Айде пак се почва с темата Русия.........

аз пък мислех че само руските ракети се взривяват..

доста сте жалки тези сега прохождат да не започваме да изброяваме всички инциденти с руски космически апарати.... марсохода им още обикаля океанското дъно!

Ей, ако не бяха тия руски ракети. Благодарение на тях изобретиха тока, телевизията, електрониката, автомобила, колелото и топлата вода. Доматите и тютюна също дойдоха с тях, щото коломбо долете от гнилия запад право в брацка куба върху руски носител. Изведоха обонговците на луната, и интернета, и телефона откриха, и ... абе всички на колене, да живее путлер

Мъ ногу си оригинален ма, душка. Ти напрау...

Като гледам коментарите по-долу направо се изумявам от ентусиазма, с който се сравнява руската космическа програма с една дребна фирма, собственост на дребен търговец. Кога ще ви уврят главите, че човека започна със стотина милиона долара, а скоро може и да надмине непобедимата съветска космическа програма? Догато в Русия подобна дейност все още е приоритетна държавна политика, то в САЩ това вече е най-нормален бизнес в който има конкуренция, а следователно скоро ще има и добри резултати.

Нормално е да е бизнес, след като ДЪРЖАВАТА САЩ не може да си позволи подобни неща. Я обади откъде САЩ си купуват ракетни двигатели за ракетите Атлас 5 с които вдигат американските военни сателити?

В статията става въпрос за ракета на компанията SpaceX, собственост на изпобретателя и предприемач Елон Мъск. Кухи лейки тук сравняват този млад човек с цялата съветска космическа индустрия. А любимите ти двигатели, за които ни в клин, ни в ръкав споменаваш, са разработени в Украйна през съветската ера - не в Русия. Четете малко, пък после пишете де - то бива любов към матушка Русия, ама чак пък толкова...

А колко американски автомобили, ресторанти, техника, хран. продукти, и какво ли не щъкат из мужикистан, а вие с тия ракетни двигатели опищяхте света. Американците не ги крадат, това си е продукт, който си купуват и използват!!!! В кой век живеете, не съм видял американец с мужишка прическа и дрехи и да слуша балалайки, а напротив, тъп получовек да ги имитира, такава им е поп музиката и филмите им копират и тн, и тн, и тн, СПИСЪКЪТ е базкраен, но вие гадни злобарчета се насрахте с тия ракетни двигатели. Следващият президент НЯМА ДА Е МЕКА КИТКА като обонго и ще ви навре там дето си бяхте, жалки комплексари. Да сравняваш мужикия със САЩ е недопустимо, монголоидите са копирали и крали от европа за да стигнат и това ниво. Петърчо, дето се кълнат в него е обикалял чирак по запада, "великия император" са го шамаросвали да прихване нещо и да стане държава от тях, а за последните им 100 години, без коментар, разрушиха света, прецакаха и себе си и самите американци, ако помислите малко ще схванете защо.

Баси, не е истина просто как само за няколко години интеренет стана свърталище на дърти пенсионери русофили. Спомням си 2003 година колко по-цивилизовано и интелигентно място беше българският нет

Малки пенсийките чадо, децата и внуците по гнилия запад, "самолетя" се не вдига веч, сериалите турски, ииии ко да праи човек, смени пампирса сутрин и хади на хамерското чудо кампутер, изкарвами по некоя рубла за млеко и хлебец и така

Съдейки по интелекта,2003 си бил в на баща си спортните панталони !

Американците се учат да правят ракетни двигатели...

Те никога не са можели да правят ракетни двигатели. Впрочем реактивния го откраднаха от англичаните. Немските специалисти им правеха ракетите и двигателите. Легендарни са скандалите на Фон Браун за несъвпадащите размери на отделните части. Все още помним и капутник-а. Но провалите със совалката и двете зрелищни катастрофи ликвидираха космическата им програма. В по-ново време руснаците им дадоха истински двигател. Те нямат ракета, нямат двигател, не могат да се качат на МКС. Защо изобщо ги броим за някакъв фактор в Космоса?

Защото могат да си го позволят.

Те досега летяха с балони!!! Хахахахахаха

Съветските джуджета най-големите джуджета в света. Та и сега нашето взривяване най-доброто в света. Така да се каже взриви се автоматично.

Бележат прогрес. Едната совалка се взриви на старта, друга се разпарчетоса преди кацането, сега поне няма жертви. Още едно, две такива "старитрания" и ще се примолят на Роскосмос за двигателя.

Ма чакайте ве хора. Това е само тестова ракета. Нали не си мислите, че по време на тестовете на каквото и да е не се случват фалове. Точно това е идеята даже, да се види кое до колко издържа, за да няма излишно презапасяване. Виж по тревожно е ако имаме асансьор, минал изпитания, проверки, профилактики, лицензи, такси и ...... и се окаже че нищо не е минал и се сгромоляса барабар с пътниците.

Много я хвалеха тази ракета. Частната инициатива, ниската цена, родна американска. Естествено - кабууум.

не ви ли е срам напълнихте океана с отломки от "грандиозните" ви проекти

Сега за всички, които плюят по руските космически програми и това че не били способни да направят нищо качествено ще ги попитам какво ще кажат? Хора трябва да разбрете че това са изключително високи технологии с безброй датчици, сензори , чипове и т.н. И нещо като се объка в системата, всичко отива по дяволите, без значение дали каубои или казаци са го произвели. По същия начин стои въпроса и с катастрофите с ж.п. транспорта, метро и т.н. Случват се навсякъде по света.

Леле колко ти е просветнало.

Я кажи колко турски ракети и сателити са се провалили в последните 30 години. Колко сателита вместо да изследват космоса изследват дъното на океана.

Ти май не правиш разлика между частна инвестиция и спонсорирана от държавата програма. Тук и парите са от съществено значение !!!

Ако трябва да сме честни дълги години руснаците и американците се съревноваваха именно с финансирани от държавите програми и докато американците бяха засипвани с пари, то руснаците имаха няколко гения(Корольов, Глушко...) и хиляди инженери работещи с ентусиазъм за потупване по рамото.Така че май парите не са определящ фактор, като не отричам че са мн. важен.С полета си до Луната американците обявиха, че са спечелили космическата надпревара, но в действителност я загубиха.Може би най-доброто решение действително бе обединяването на усилията, средствата и научния потенциал на водещите страни.За съжаление двуполюсния модел и напрегнатата политическа обстановка в момента доведе до застой в тази сфера.

На всички, които не са в час и плещят само глупости да напомня - SpaceX е частна космическа програма и няма нищо общо с НАСА или Русия...

НАСА искаше да плаща за пренос, май точно на тях. Така че не си напълно прав.

Поне системата за самоунищожение е работела нормално :D:D

Е нормално. Следващата ще е малко по-добра от предходната и така до съвършенството...

Пак ще опрат до руските. Само че този път, може би трябва да се молят на руснаците, за да им ги продават.

И тия ще почнат да купуват руски ракетни двигатели. Само ще требе да почекат да отменят санкциите. На крива ракета космоса и е крив.

Това със самовзривяването точно и навреме много ми напомня на любим виц: В един завод ще идва комисия от министерството. Началникът инструктира работниците: - За да не се получат недоразумения, каквото и да става, давайте си вид, че точно това е трябвало да се случи. Идва комисията и тръгва из завода. В един от цеховете, докато комисията оглежда производството, се чува ужесен шум и изведнъж една от стените рухва. Един от работниците вдига ръка, поглежда си часовника и казва: - Ихааа, 10.35 - точно по график!

Suncho

Добър виц :-) В случая обаче не е актуален. Ако гледаш видеото на това взривяване и на нещатното взривяване на едно от руските ракети напоследък ще видиш разликите. В този случай реално нищо от ракетата не пада на земята. И забележка за дебилите русофили, които туко що са запалили турбото- не сравнявам технологии а само конкретни случки. Очевидно руснаците са напред за момента.

като няма какво да кажат те само говорят за русофили и англофили ... като главата ти е празна сипи си чаша ракия и музата идва :)))))

Задокеанското взривяване не е като другите взривяваия, все-по-най е.

Батутът действа безотказно!

Докато се науча да карам колело, поне дузина пъти съм си жулил колената до кръв. Не че това е нещо сравнимо с изстрелването на ракета, но от провалите се добива доста болезнен, но ценен опит, който в бъдеще ще е жизнено необходим.

Ама как така американска ракета се взривява ? Нали само руските гърмели ?

А къде е оня тъпанар, с дежурния коментар - "измислил го руснака"? Нека да ни обясни, как американските взривове са по-Ентелигентни от руските! За жалост често стават грешки и то не само при американците и руснаците. По-лошото е, когато научните постижения се използват срещу човечеството, нещо което и американците и руснаците правят прекалено добре!!!