Коментари - Учени разработват ”изчезваща” пластмаса | IT.dir.bg
назад

Учени разработват ”изчезваща” пластмаса

Специалисти от САЩ са разработили метод за производство на разграждаща се по желание или "изчезваща" пластмаса - своеобразно съвършенство в рециклирането.

Обратно в новината

Коментари - Учени разработват ”изчезваща” пластмаса | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво, това е супер иновативно. Само не виждам как китайците ще приемат метода. Просто ще бъдат обречени на фалит всички гаражни производиталчета, бълващи хиляди и милиони ментета.

доминирани от извънземни обсебени от обратни наркомани тн учени вкарват вс е по жестоки анти природни изобретения.по този повод се напомня че навремето подобни бяха осигурили производството на прозрачни ядрени реактори и досега гърмят като тн "Свръх нови "звезди тия реакторчета...

Учени от някой "общества" в БГ, измислиха "изчезващо ДЖИЛЕЗУ", както и новият химически елемент "ХАЛУМИН". А инак новината за разграждащата се пластмаса е добра. Това би ни оттървало от висящита като "дамски килотки" полимерни пликчета по клоните на дърветата.

Пластмаса от фруктоза. От захар. Ама гениално е! Произвеждаш нещо, и два-три часа по късно мухите и пчелите вече го изяли. Пък и друго си е да направиш ракия от отпадъчна пластмаса. Абе хамериканска тъпня.

Да руските гениалности става за окупиране на чужди територии, пък 95% от нобелите са хамерикански тъпни. А всички тъпни, които те заобикалят и които ползваш - компютри, телефани, миялни машини, перални, микровълнови, телевизия, асансьори, климатици, електрическа крушка и електроцентрала, транзистори интегрални схеми, едночипови компютри, лазери и кво ли не още е измислено и разработено в Америка.

И как пропуснах Найлона и памперсите - тези "американски тъпня", правещи така, че да не си напикаваш рубашката и партенките.

Кви чужди територии бе чиче? Всичко си е руско и винаги е било руско, чети история и не пиши тъпотии. А къде и от кого са разработени изброените предмети, може доста да се поспори.

Ти си жив пример, че тъпнята човешка е безгранична

Много хора се потят да измислят биоразградими полимери, има вече комерсиални продукти. Проблемът е, че се преработват трудно в изделия, а самото разграждане след употреба е леко мъгливо. За продуктите на разграждането пък никой не обелва дума. В близките 100 години е изключено традиционните полимери да бъдат заместени с био такива.

100 години? Аз не смея да прогнозирам за 10 години напред...

Абе слушай какво ти казвам, в тоя бизнес съм отдавна и работите са ми ясни.

То и ний българите сме изчезваща нация и се чудя кой на измисли?

Брей, покрай тая студена война много лъжи взеха да се пускат, току виж със слънцегреене сме превърнали пластмасата в ягоди! Мечтата на алхимиците!

Те ягодите отдавна са превърнати в пласмаса. Но естествено това не е трудно. Петрола е органичен продукт от растения, защо не и от ягоди да се напарви пласмаса. Важното е да има някакво масло. Но дължината на вълната как влия на маслото не знам. Но УВ лъчите съсипват кожата, така че защо не. Сигурно ще е скъп полимер, но не можа да е нещо което човечеството ако запретне здраво ръква и работи да не може да си позволи.