Коментари - Русия възприема биткойн през 2018 г. | IT.dir.bg
назад

Русия възприема биткойн през 2018 г.

Правителството на Русия разглежда възможността да приеме биткоин (bitcoin) и други цифрови валути като финансов инструмент през следващата година.

Обратно в новината

Коментари - Русия възприема биткойн през 2018 г. | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега ще има спад на биткойна до 1200$ ...и после ще видим накъде да го подкараме.

Не е спам, бе дирски гъзомийници. Да, блокчейна е ДЕ-ЦЕНТРАЛИЗИРАН и централен контрол и модериране и триене и редактиране не са възможни - по дефиниция. И не е моя измислица, идете си вижте документацията на новите социални мрежи, базирани на бликчейн. Да, текиви вече съществуват, ето ви един пример: Synereo дот цом. Има вече и нови блокчейн медиа: новини, филмови канали и секфи текиви. Проверете си новите медийни канали на Етереум. НЕ Е СПАМ, ИСТИНА Е! смотани дирски невежи нещасници.....

Пишат ти минуси :-) Не можеш ги убеди в нищо. Чак като им опре ножа в кокала тогава реагират българите...Черноризците са били преди 1000 и кусур години на мода в БГ-то....:-)

Дам, и аз забелезАх текова нещо. Е от това избегАх навремето у чужбината - нема управИя с дървените глави, спорове и пълнене на празните им чутури не работи. Плащещото е, че оставайки встрани от прогреса, те сами си подписват смъртната присъда. А после кой ми сра в гащите и защо все сме последни....еми ето защо. Ти му го слагаш в устата сдъфчено, и то пак мучи и плюе.... ПиШИ ги умрели. Нема да оцелеат в тоя бъдещ свет.

Хаха, дир не хареса коментара, че дир ше изчезне пометен от блокчейна! Както и фейса, и амазон, и яху-то! Хаха, толко са прозрачни копеленцата мизерни...пусти контрол и пенсиите дето ги заработват роПченцата....:))))))) ауе дирчуфците, хаха, как ме разсмивате, хехе, грижите се за моето забавление а? Било спам, че блокчейна ше ги помете? хехееее.......тука Роксана ноо доволна! И да триете, и да не триете....факт е, че сте последната дупка на каваля! Па не останаха и балХар говорещи, и ко ши праити сиъ? хаха, хахаааааа......мизерници! колко ги е страх и как треперкът и умиргът!

да не се възприема и регулира по стандартния начин, защото не е като материалните валути. Дори не е валута, но засега това е връзката с парите и така може да се разбере.

Русия нищо не "възприема", а ЕВЕНТУАЛНО ще се обсъжда регулацията на сделките с криптовалути.

И тук си се изказал неподготвен. Регулация нема и не мое да има. Криптовалутите са притежание на социума си. Правителството не може да се меси в техните решения. Тека да се кае, частна собственост на инвеститора е. Не попада под юрисдикцията на правителството. Като правило, блокчейните са интернационални. Примерно, нема как руското правителство да бърка в комповете на британските участници, както и британското правителство нема как да бъда в комповете на руските участници. Да не говорим, че по принцип се използва облачен сторидж и повечето финансови операции просто не са достъпни на национално ниво, освен че са криптирани. Та правителствата яко го духат. Правителствата само могат да го легализират, нищо повече от тфа. Опитват се да го извадят на светло, защот оискат да пребират данък печалба, като печалбата в в момента е в астрономически цифри. Демек, опитват и те да бръкнат в гърненцето. Контрол на елементарно ниво просто не е възможен, ако не е централизиран и програмиран! и заложен в кода! до което правителствата немат достъп! И нема как да го изискат от ДЕ-ЦЕНТРАЛИЗИРАНА СТРУКТУРА НА ДОБРОВОЛНИ НАЧАЛА....КОЯТО ВЕЧЕ Е ЛЕГАЛНА ....и немат законово основание! да вкарват каквото и да било - защото участниците имат вот и в мига в който некой бръкне в кода, то участниците гласуват и се защитават от насилствени и неоторизирани промени.

Да се върнем на статията. Ясно и точно си е написано, че руското правителство иска да сложи ръка на 'нелегални' финансови операции. Тоест, това, което ти обесних по-доле - е че властта изтича от правителствата и банките и се налива в блокчейните по ДЕ-ЦЕНТРАЛИЗИРАН НАЧИН. Сешсе защо това е толкова видно точно в Русия? И Китай? Под диктатурата на централизираните държавни структури, хората търсят алтернатива да се самоуправлеват сами и да оцелеят. Китай е легендарен като масивна диктаторска "комунистическа" държава. ФАЩ са ноо по-зле и от Китай. Половината ФАЩ е вече обезкурвен финансово и хората се спасеват от финансовия колапс като тичкат да инвестират в блокчейните, заради страшното печатане на пари от Федералния резерв, собственост на Рокфелер и сие зионисти. Сешсе на кой му пречи блокчейна? Ши стани тека, че хората ше си се самофинансират и паралелно ше си се управлеват, а Федералния резерв ши остане саму с паричките на чичко Рокфелер и ши лапа пръднята му саму..... Нема банка в света, и нема правителство в света, в тоя вери момент, да не се паникьосва ко ши праи..... А наште, чекат на баба Зверкел ....и чекат еврото да ги крепи.... Мне, дефинитивно, ако не отбирате от програмиране, висша математика, криптография и алгоритми, ми нема да оцилейте в тоя бъдещ свет, който се задава....прогнозата ей, че до 5 години маса нарот ши лапа говното и ши пцова, и че властта в световен план ши се преразпредели..... И който ни е инджинер, да му мисли...... Дотук не съм споменала даже джоб маркета..... там клането ше е погромно.....

Какво искаш да регулираш като секи ахмак може да си даунлоъдне браузер с блокчейн? И да си купи и регистрира digital identity? Кой е тоя дето ше те спре? ше ти върже вериги на ръцете ли, да не кликнеш на браузера? Какви регулации от правителството, като това е свободен маркет и отиваш там по собствена воля, и даваш собствените си пари, а не тези на правителството? Как точно правителството е те спре? Обмяна на валута е нещо законно, на какво основание ше те спрат или регулират? Какво може да регулира правителството, като собствениците на блокчейна виждат данните и една промяна може да мине само ако всички собственици (инвеститори) гласуват с одобрение? как точно едно правителство ще задължи интернационално доброволно сдръжение основано на демократични принципи (вотове) да се подчини и на какъв закон ще се позове? Как точно ще накараш един руснак да плаща данък печалба в УК например? Или австралиец в Русия? Като приказвате, чувате ли се какви ги плещите? Русия (или което и да е друго правителство) може само да сложи наблюдатели и да следи за нарушение на националните закони от националите си, и никой друг. Нема никъф измислен начин Русия да контролира китайци в същата мрежа, например. Защото ще се намеси китайското правителство и ко стаа тогава? Хич не ща да споменавам какво стаа когато се стигне до здравни услуги или други деликатни лични данни разпределени по облака. Кое правителство може да претендира права върху тези данни? Кое правителство може да бърка по тези сървъри, които са разпръснати по целия свет и разпределената база данни е да кажем, разпределена върху 2000 компа по целия свет? Мъ кату истръскате нещо тъпо! Царе сте на простутията!

Хич не щъ да споменавам тука Изкуствен Интелект, Аугментид Риалити, секъв вид договорки особено ако са сключени пак в блокчейна и регистрирани нотариално..... Къде точно най-напрет правителството ше си бръкне средния пръЗд и на какво основание ще тръгне да контролира криптирани данни, като нема дори ключа за персоналните данни на човека? Що не почетете малко преди да ръсите говна публично?

Досега чебурашките печатаха рубли,а сега ще печатат биткойни! Само дето един долар ще струва 85 биткойна. В момента един долар струва 65 рубли. И малко учил човек може да смята колко "ефективно" ще изклатят бедните братя руси.

3dfx

Bitcoin-ите не могат да се "печатат".

Могат, но за това е необходимо съгласието на всички инвеститори, демек ВСИЧКИ!!!! требе да се съгласът! Практически невъзможно! Възможно е също отделни такива моменти да се манипулират и да се заложат програмни хватки, но и това нема да мине незабелезано и ши се нададе вой в мига, в който некой се оплаче. А ко йе лут да инвестира в нещо, което е балонирано от инфлация? както са напечатаните пари и какво точно те носят на света - робство под управлението на дедко ви Рокфелер. Точно затова курса на критповалутите се покачва - защото инфлация не е предвидена и е изключена по програмен начин (проверете си вашата критовалута дали има такъв програмен предпазител). Затова не препоръчвам профани необразовани и тъпи да се занимават с криптовалути. Тия ше ги ядеме на закуска ние енджинерчетата ... Дип че меришат и са тъпи и неприятно, но мога да храня плъховете в мзаето с неграмотните убитаци....

Искам да ви дам яснота по дълбокия смисъл на биткойните пък дано ви помогна да схванете, че това с Бйткоините и другите подобни е само тест преди въвеждане на новата световна система за разплащания (изцяло цифрово електронна с квантова криптограция под контрола на банките) в която искат да махнат каквито и да било хартиени пари, а нас да ни чипират уж за сигурност и удобство ((( да го ду./.хат!!!! Кои не вярва нека изчака макс 5 години и ще го види финала на въвеждането. Освен това самия процес на копане на тези биткоини представлява процес на трошене на крипто кодове от тези дето използваме днес за разплащания и прочие и в допълнение с това че няма небъгнат публино употребяван крипто алгоритъм идваме до положението на тотален прецакис за потребителя много повече отколкото е прецакан сега. Банките и тези в тъмнината зад тях ще могат да си правят каквото си искат с хората чрез тоталния контрол върху финансите им, дейностите им и координатите на които ги извършват . Самите чипове които имат мерак да ни вграждат ще имат не само оторизационно проследяващи функции, а и пълни телеметрични такива както и бойни. С последните ще могат да ти спират жизнените функции когато не им отърваме. Разбира се решение за цялата мизерия която са ни подготвили вече и тестват активно има. 1-С класически електрошок ->>бой по чипа през иглени сонди, 2- с як електро-магнитен пулсатор->>>бой по чипа, 3-заглушител на сигнала от чипа, 4-Лазеруване на чипа със зъболекарски тип лазер около 5 Вата и бой по чипа за части от секундата и т.н. все тествани техники върху подкожни чипове. Подарък от мен ..Анонимко Безименния Чипо Трошач с квантов ключ QMZRLPMKZWLSPZMTNTVXSWNVKQPSXHTJQMQWLPMRZWHVPZPNNTVGSWLGKQPLXHTZQMQWLPKGZWGKPZGXNTWRSWMGKQNMXHXRQMVXLPJGZWPGPZGXNTVTSWHRKQLPXHSQQMQQLPLRZWGHPWJG

Така е, ама пропускаш да споменеш, че докато естаблишмента не възприеме и озапти технологията, ше има множество малки общости, които ше си се движат паралелно в посока върл технически прогрес и ше си гепнат техния дял начален капитал. Докато цриптовалуите са алтернативни, има мегдан за ко ли не. В мига, в който я наложат глобално и естаблишмента управлева приложенията и процеса, тогава може да се обсъждат въпросите, повдигнати от теб. За момента и вероятно за дълго, отделните правителства нямат координация, естаблишмента е неграмотен технически, и едно слатко чисълце индженери бере плодове от райската градина... Който не разбира от софтуер и не може да работи с висша математика, и специално с криптография, но не само, хич да не си слага средния пръст в наковалнята... Дистопията, която си описал, наистина е вероятна, но никой не знае със сигурност. Така че, нека изчакаме и да видим. Има един тънък момент, който би прецакал твоята дистопия да се случи..... Алтернативните технологии много пъти са били купувани и после заличавани от естаблишмента защото им разваля статуквото и властта. А цръптовалутите няма как да бъде купена като технология, защото е разпределено независима, и извън властта на което и да е национално правителство. Точната дума е ДЕ-ЦЕНТРАЛИЗИРАНА. Засега не са измислили как да сложат ръка на нещо, което просто е де-централизирано. Демек, нема централно управление и нема как да го яхнат централно. Да не забравяме, че опити да го яхнат съществуват от момента на създаването през 2009, след публикацията на Сатоши....още през 2010 ФБР е разтурило неколко черни пазара базирани само на блокчейн. И веднага са били създадени нови и алтернативни, и още по-независими.

Те това вбесява естаблишмента и те това за момента ги държи далеч от контрола върху технологията. Те затова фередалния резерв писка на умрело по фапроса, защото губи абсолютната си власт. А Русия ще възприеме биткоина, защото така засилва позициите си в световен план и защото идеално работи за целите на техната държава. Хич да не споменавам че оргомното число программери работещи и създатели на блокчейн са русняци....да спомена легендарния Виталик Бутерин, създал Етереум само на 19.....и видял безкрайните възможности и приложения на блокчейна. Ноо и ме мъчно на соросоидите, но и Сорос ше биде шитнат в небитието заради блокчейна. Една от особеностите на блокчейна е че бидейки вътре във веригата, ти виждаш цялата история и база данни...и нищо не може да се скрие. И нема как да се скрие. Което ше удари страшно много политическия бизнес, банковия бизнес, сека соросоидна манипулация, както и сички далавери на престъпниците.....защото хората ще имат пълен достъп до данните и ще могат да влияят на процесите. Те това дави гърлата на правителствата и криминалния естаблишмент...и засега не са измислили как да централизират блокчейна. Има и централизирани блокчейни, ама не са ноо популярни ...сешсе защо?

Ходи да си разследваш какво е Силк Роуд и защо са го разтурили, и веднага са се появили още неколко текиви на секундата. И нема как да го забранът. И нема как да го следът. И нема как да го яхнат и контролират. И дали е случйано, че се е случило точно в Чайна, и пак там са възникнали отново маса нови блокчейни. и пак си има черен пазар и потребители. И руснаците върло си търгуват точно там, на тоя черен пазар. Сешсе защо руснаци и китайци са начело на световните блокчейн процеси? Сешсе защо не могат ФБР-то да затворят технологията? Сешсе защо хората го виждат като огромна възможност за финансова и сека друга свобода, вече отнета и масирано абюзвана на секо ниво от естаблишмента? Сешсе защо е по-сигурна от банките и от правителствата? Има един тънък момент, че отвътре може да бъде компрометирана, но и на това му се намира колая. Като цяло обаче, ако не си на ти с високите технологии, то по-добре да не си слагаш пръста между наковалнята и чука. Глупаците гарантирано губят във сека ситуация. Като им гледам кментарите на тея мишки тука, и ....айде, че .... ше требе да ги обиждам. мани ги, нека си жевеат мишия животец.....

Сега ше ти обесним и защо ЦРУ-то и ФБР-то не могат да сложат пръст на технологията. Защото алгоритъма е вече известен, популярен, разбработен, и практически използван, и продължава да се развива, сека нова версия (а те са стотици вече) прави пълния контрол невъзможен. Секи добър програмост може да копира целата технология (опън соурс) и да си я доразработи и направи да бачка по масивно различен начин. Кой може да спре креативността ? Днес е б;локчейн бета версия, утре е блокчейн 215 версия...и ФБР-то копче не мое да каже...то е като да рисуваш, кой има легална причина да спре художниците в световен мащаб да рисуват? да ги забрани? да ги контролира? Затова банките панически изучават блокчейна и за момента дори не могат да се впишат в ситуацията. Вече съществува паралелен и легален финансов пазар, и банките саму гледат в потрес ..... Хич да не споменавам правителствата ... Самия Бил Гейтс има една забележителна реч, в която казва, че нищо не може да спре блокчейна. Блокчейна е създаден от хората и работи само за тех. Още по-яко е, че хората сами избират къде да се присъединят, и правителствата и естаблишмента не могат също копче да кажат. Как ше накараш един човек да си сложи насила парите в твоята банка, а не в блокчейна? Тък не посочвам балхар идиотите неграмотни, писали по-долу. Те са извън играта просто. И никога нема и да бъдат в играта. Едно покуление умрело като магарето, дето гонило стиската трева точно под муцуната си....технически неграмотни, интелектуално невежи, това е една меризлива биомаса зомбирана ...единствената полза от тех е че един ден (близък е) ше наторът почвата за текива кату нас.

Един ноо базов и елементарен аргумент в полза на криптовалутите. Хората вече масово изкарват парите си от банките и ги прехвърлет в нлокчейни. Самия процес на изваждане на пари от банките и наливане в бликчейна вече истеризира банките. И блокчейните вече оперират със стотици мелиярди, а това са ноо сериозни парични потоци, и те продължават да набъбват. Отива се натам, че паричните потоци се изливат от банките накъм бликчейните - сешсе ко значи това? властта, парите, капитала излиза от банките и правителствата. Нема по-гумен кошмар за тех от това да виждат как губът властта си и капиталите си. Затова е тая истерия и затова тека упорито се опитват да яхнат процеса, а засега нищо не им се получава. И имат страшно ного да крият. Представи си какво ше излезне на повърхността в мига, в който требе да изкарат на светло сичките машинации и далавери ..... Тепърва ши гледами тиатру.... Ас пък хабер съм си немала колко ше ми е весело....тука откак го разследвам тоя събджект и саму се хилим и ритам стола ката ден....

Значи ако след 6-7 г не стане това, за което говориш какво ще правим? Да те търсим за бой или ще ни платиш обезщетение? Кажи си имената и телефона да се знае. Или не си ЧАК толкова сигурен, просто си бърбориш. Но иначе ясен срок от 5 години. Я 5, я 50.

Кату стана врачка, ше ти пратим телафонче насън. Не бих била толко категорична, ако не бех видела, че полвината свет разработва блокчейн и правителствата го легализират. И по-горе обесних защо. Ако толко писане не ти се е изяснило ( а ти го слагам между ушите здъфкано).....тогава нищо нема ти помогне. Трудно е да се каже 5 или 6 години, но в тоя порядък, категорично да. Ще е навсякъде. В една или друга степен, но да, ще е навсякъде. digital identity, finances, financial markets, health insurance, health services, pharma, military applications, governments (particularly e-voting and ticketing), art and copyright, food supply, Document and contract digitisation, management and exploitation; Secure tracking of data exchange in Internet of Things activities; Securing and creating trust in escrow and custodian services; Cloud based learning and student authentication; Digital identity management and providing trust as to authenticity of digital reviews, brands and reputation Distributed cloud storage; Cloud Storage; Smart Contracts; Social Networking; Anti-Counterfeiting; Governance; Digital Identity; Supply Chain; Art & Ownership; Prediction Markets; job markets, etc.

купони и биткойни, раят на земята

наблюдавам безпределно невежество. Хората, които говорят езици, знаят доста повече, но горките балХароговорещи без езици са ноо зле по темата. Китайците са може би най-облагодетелствани. Н ее само Русия, Австралия също го въвежда и даже бърза да го въведе, УК ще го въведе през 2018, Русия също 2018, Япония вече го въведе, ФАЩ ще го въведат също на държавно ниво ама не казват кога (за момента се дърпат, но вече имат институции работещи с блокчейн)... но се оказва, че балХар не знаат НИ-ЩО! пфю! След като Япония го въведе, курса на биткоина се качин с почти 200 долара и стана 1200 и нещо, варира, но продължава дасе качва. Аз мислим да си купим едно биткоинче....и да се пробвам.....ко ши загубим - най-ного хилядарка и полвина....

Ти да не си мислиш, че знаеш някакъв език? За да научиш чужд език, първо трябва да знаеш родния си. Основа да имаш един вид. Вижда се колко знаеш български. :)

казал селенина от софето на габроФски диалект и пръднал... това не променя фактите, че хабер си немате за биткоин.

martin

ШТ!ТИХО_ГАНЮ ПАК Е В ТОАЛЕТНАТА.

След година направо може да заменят рублата с биткоин...

Забрави биткойн. Следвай възхода на Етереум и токените

Мерси, тия алтове всичките са шиткоини. Като видя в кварталният магазин да примат етери тогава ще я призная за валута с дълготрайна ценност ... или с други думи казано няма друга криптовалута по-уважавана от биткоина.

Последни гърчове преди краха на империята на злото!

Разбира се това е неособено умно защото дали ще си държиш ценностите в долари, рубли или биткоини в руска банка няма никакво значение. Самата криптовалута е замислена като анонимна и цели да се избегнат всякакви банки, което обезсмисля притежането от неанонимен собственик.

В криптовалутите има голямо бъдеще.

Играя на крипто борсите! Кефи ме троловете без да разбират как осират темата, па и си вярват!

Особено тая на д-р Ружа!

'Фалшиви сделки и заеми се сключват в цяла Русия в опит да се прехвърлят пари в чужбина.' И защо така????

Еми щото в земния православен християнски рай е така...

Едва ли могат да надминат фалшивата перачница на пари и световното средище на измами и илюзии уол стрийт.

Ние знаем, че американците си бият негрите. Ако може да се придържаш към въпроса и да отговориш по същество, а? :))

направо са готови да приемат жетони вече, хахахаааа

Помните ли пирамидите от началото на 90-те години?! Ей това е биткойн-чето.... Да ви кажа де Че много има да реват след Туй Има българска поговорка, която гласи: - По-добре ...й в ръката, отколкото п....а в далечината! Ай със здраве, и ще ви чета дивотиите след пет години!...

Глупости.. толкова си далече от истината, че чак представа си нямаш..

ама верно си много от далече...не само че си отдалече, ами и хал хабер си нямаш от това какво е биткоин...простено ти е, светли празници набливават.

Вече отдавна мина периода когато валутите се обезпечават със злато, в света няма толкова злато колкото напечатани валути. Някъде прочетох че в Германия се печатат по 80млн евро дневно. Крипто валутите си имат своето място и аз бях от скептиците и не вярвах че биткойна ще прехвърли 100 долара...

Мина времето когато обезпечението беше злато?? Не , не е минало, обезпечението бе откраднато от една централна банка и заменено с оръжие и заплаха от нападение ако някой се оплаче. Безстойностните валути плюс празните финансови операции нямат никакъв общественоикономически смисъл. Това вкл и битмонетине. Едва ли ше ме разбереш..

Еми нямат избор, валута, която не подлежи на контрол от правителството така или иначе, никой не може да ти конфискува парите, освен ако не си т-ъ-п, валута която не подлежи на фалшификация, валута, която правителството не може да печата и обезценява за сметка на работещите хора и да нарича процеса инфлация и да харчи пари за войни (както прави най-вече САЩ), валута с която може да пратиш няколко милиона за 10 минути до всяка точка на планетата с интернет, хубава валута, а тия дето не я разбират си измислят всякакви теории каква пирамида била - ха-ха, то да не е халвЪ

Защо зла соросоидна валута бе, блядки! Защо не си измислите своя наречена пукойн например! м!

Гледай си художествената гимнастика и не се занимавай с неща, от които не разбираш.. руснаците са в първите редици на криптовалутите.. Етереум, Уейвс, Байтбол.. все неща, за които има тепърва да чуваш..

верно ли са първи пустите ватенки? И тези "валути" - всичките със звучни руски имена......бре, брееее!

Ако се интересуваше малко от кропто валути, щеше да знаеш че вече са около 700 на брой. Има и Putincoin и Trumpcoin. Така че като не си компетентен не се обаждай, просто биткойна и етера са листнати и на световните борси.

Tея не са добре! Tова нещо няма как да стане.

как няма да стане, това е светлото бъдеЩе и от догодина - започва

Страхотно заглавие, направо удря в десятката. Я истина е съвсем друга: Обмислят да регулират търговията с биткойни, като изискването им е всеки закупен или продаден биткойн да се регистрира от кого е продаден, да се изгради регистър на всички биткойни и на кого са притежание. Въобще поредната руска мания всичко да става след съответното разрешение за записване в три екземпляра кой какво и защо прави нещо.

де да беше само руска мания.

Няма да е зле за Русия, защото след това рублата ще стане по нискотиражна от Зимбавийската валута.... И това съобщение трябваше да е в отдел "Финанси", не в "Технологии".