Коментари - Русия прекрати тестово изстрелване на новата си тежка ракета | IT.dir.bg

Коментари - Русия прекрати тестово изстрелване на новата си тежка ракета | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

когато американци, русснаци, европейци си сътрудничаха в овладяването на Космоса. Само малоумник може да съсипе такова сътрудничество.

с двигателите Р. е много напред.Американците още им купуват двигателите.

Тц, вече не. Изоставаш с опорките.

Когато руснаците изстрелваха първия човек в космоса, тогава: - турците бяха на нивото на афганистан, - жителите на Обединените арабски емирства живееха в бедност и болести, - Сингапур беше мръсна, бедна пиратска бърлога! Вижте в какво се превърнаха Турция, Емирствата и Сингапур! В това врееме руснаците са се разделиха на племена укропи, московци и булбаши и вече се колят един друг ! Докато Русия отслабна и отслабва, Турция се засили и сега укрепва позициите си, Руската федерация не е общоруска империя и не може да воюва с Турция.

Американците и Европейците мечтаят с ракетите си да долетят до Марс, а 76 процента от зомбираните руснаци мечтаят руските ракети да долетят до Флорида. За това и статуята на свободата се намира във Ню Йорк, а не в москва. В москва има само статуи на убииците на милиони руски граждани - като ленин, сталин и царя фащист путин

С няколко думи. Стара технология, като една от целите е да не трябва да се купуват украинските Зенит. Еволюцията на РД-191 от РД-170 , не е грандиозно (всъщност проекта е от 80те). Друга цел е да се ползват площадки и технологии ползвани вече и съществуващи от 70-80те. Проектът не е нито уникален, нито рентабилен. И за съжаление е илюстрация на управлението в сектора там от години. Рогозката !? :) А всяка космическа индустрия допринася за развитието на цялата техническа общност. Много жалко. Едно от добрите неща в Русия беше имено сътрудничеството в световната космическа общност. Но....Жалко.

Керосин - 30 мегаджаула на литър не може да се използва при криогенни температури Метан - 22 мегажаула на литър замръзва при ниски температури и високо налягане, -160 градуса Течен водород - 10 мегаджаула на литър, най-добрият топлинен капацитет, криогенни температури Керосинът иска най-малък резервоар за сметка на повишено термично натоварване в горивната камера Водородът иска 3 пъти по-голям резервоар, който трябва да издържа на налягане но пък за сметка на това режимът на работа на двигателите е най-изгоден - материалът не се натоварва термично (ако се предвиди керамична изолация между метала и горивото), което позволява работа с по-обикновени материали или по - високо налягане, тоест тяга. Следователно максимална тяга може да се получи с водородно гориво, керосинът пести обем и тегло

Литър метан е тегло 178 грама Литър керосин 819 грама или литър Метан е 4,6 пъти по лек от литър керосин В един кубически метър се събират 424 кг. метан или 2382 литра метан В един кубически метър се събират 1221 литра керосин Т.е. метановите резервоари са по-малки от керосиновите при една и съща енергийна стойност

Кубичен метър събира 1000 литра от каквото и да е, без значение дали е керосин, метан, водород или желирани бомбончета! Простака ... не знам какви са тези числа и от къде ги е взел, но по принцип енергийна плътност се измерва в джули на единица маса примерно на килограм не на обем. Например това "Метан - 22 мегаджула на литър" точно нищо не значи. Литър метан ... на 1 атмосфера налягане, на 10 или на милион атмосфери. Отделно Простака пише "керосинът пести обем и тегло", демек решава двата най-големи проблема на ракетостроенето. Отделно ... нали си даваш сметка, че 100% от керосина изгаря първите 2-3 мин, а последните степени на ракетите ползват различни двигатели (не на керосин). В смисъл ниските температури на космоса са абсолютно без никакво значение при употреба на керосин.

Литър течен метан е 500-650 кг/куб.м., зависи от температурата(течността по дефиниция е несвиваема), тоест, тоест само малко по-лек от керосина Обаче течен течния водород има плътност 70 килограма на куб.метър. Примерно Сатурн пет има 800 000 литра керосин, които са около 500 тона, ако са водород литрите(70 кила на кубик) ще са 2 400 000, което са 170 тона, печелим 330 тона само от смяна на горивото, линейният размер се вдига с корен трети от 3, хахаха А че един кубик събира 1200 литра няма да коментирам изобщо, хахаха, научи какво точно е обеми какво е маса

пффф

"40 милиона по-скъпо." Само, че има разлика дали е 540 срещу 500 милиона или 100 срещу 60... Защото второто е два пъти по скъпо почти.

Те още смятат с ДЪРВЕНИТЕ СМЕТАЛА С ДЪРВЕНИТЕ ТОПКИ.

Тази ракета е стара технология загубена е и няма бъдеще. РОСКОСМОС може да я поддържа ако има пари. Но и те няма да имат пари и финансиране. Да си гледат Союз и Протон иначе са загубени. Русия в овладяването на Космоса е вече едно джудже. Жалко.

Раша диша праха на САЩ, Китай и Индия.

разбра, че руснаците не са конкурентноспособни!

А ти не разбра как се изписва думата конкурентоспособни...

Още една опашата лъжа, плесната волно тук... РД-0169 — российский кислородно-метановый ракетный двигатель. Разрабатывается в КБХА, главный конструктор — Горохов Виктор Дмитриевич. В качестве горючего используется сжиженный природный газ (метан), в качестве окислителя используется жидкий кислород.

Друго си е да гръмна още две ракети за дейта гейтъринг.

СССР прави ТРИ опита да изстреля супертежката ракета за Луната М1. И трите гърмят на старта без да помръднат. Проекта загробва 250 МЛРД рублей, когато 1 кв.м. жилищна пощ в Москве струва 200 рублей. Докато Мъск създаде и продължава с видовете НИКОГА ДОСЕГА създавани технологии. Само за сведение: Американската лунна програма дава тласък ка на днешните технологии, без които не можеш: интегралните схеми, компютъра, автоматиката за кацане на Луната чрез компютър, днешният телефон е правнук на лунния компютър. Не говоря изобщо за космическите и авиационни технологии създадени с лунната програма. Мъск прави точно същото днес.

Ваня Ваня колко си зле ако знаеш

Туй случайно ако се изплющи над кийофф ...

Ще бъде свалено над масква.