Русия възкресява атомния самолетоносач "Уляновск"

Разпада на СССР слага край на мащабния военноморски проект

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Предполагам са решили, че е по-добре да свети отколкото да пуши. :) Руснаците се излагат жестоко с опитите си за пропаганда: 1. "Как корабль назовешь, так он и поплывет". Ламантините са тревопасни морски бозайници наричани още Морски крави. 2. Редом с китайската програма за строеж на авионосен флот руската изглежда жалко. Китайците показаха как се прави (японците също но техният начин е малко по-особен): - Купиха и достроиха (вероятно с украинска помощ) недовършеният Варяг, след което самостоятелно построиха аналогичен кораб. Руснаците още не могат да ремонтират нормално Адмирал Кузнецов. - Китайците започват строеж на нов самолетоносач с електромагнитни катапулти и планират четвъртият да е атомен. Руснаците вадят от нафталина съветски проекти и показват модели. 3. Планираният кораб притежаващ всички недостатъци на стария. - Трамплинът не позволява бързо излитане на самолет с тежко въоръжение и пълен с гориво. Кузнецов има само една позиция, която го позволява, което сериозно орязва възможностите на и без това малкото авиокрило. - Наличие на ПКР и тежки ПВО комплекси на борда. На другите самолетоносачи носители на ПКР са самолетите. Те служат и за ПВО на средни и големи растояния. Затова американските самолетоносачи имат много по-голям обсег.

и Столетника Кузя щели да родят новият Левитан....след 12 години.

Американските ни съюзници имат построени и действащи 13 самолетоносача.Имат и не знам колко точно самолетоносача които са в резерв. Ако ,,братушкити” строят по един за десет години то след 130 ,,ще” имат паритет,но нашите американски съюзници разработиха ,,Zumwalt” и по всяка вероятност разраотват кораби,подводници и самолети които да се командват от роботи или по начин подобен на дроновете които нанасят удари по цял свят срещу терористи ислямисти или терористи ,,вагнеровци”

Не мога да разбера, защо "на чужд гроб плачете". Кво ви пука - руснаците искали да правят нещо си, ми да го правят бе! Или пък да него правят! Тяхна си работа. Тоя кораб така или иначе нас не ни касае. Ние сме в НАТО и ако се стигне до война с Русия, накрая все едната страна ще почне да губи и ще използва ядрено оръжие. А при използване на ядрено оръжие, дори и да е ограничено, България ще стане гробище.

Касае ни разбира се. Повече такива изродски и безбожно скъпи проекти, по-близък край на империята. СССР-то грохна заради хилядите ракети, самолети и подводни лодки.

Не България ,а Русия да стане гробище,а бомбите и ракетите предназначени за България да не бъдат изстреляни или да гръмнат там.На североизток от нас!

Това не е самолетоносач, а авионосещ крейсер. Самолетоносач е да речем класът Нимиц, който има изместване 101 тона, докато руското чудо има само 62. За повече Матушката пари няма. Иначе, Кузя отрови средиземноморието с чад от дизела, сега тоя ще ни трови с радиация, ако изобщо бъде построен.

Да само дето Кузя ще прати на дъното и Нимиц, и Рейгън и Форд с крилатите си ракети. Затова е и ТАКР тежък авионосец крайцер, защото освен самолети е бъкан и с купища други оръжия.

Ще?

За сега ,,Кузя” прати своите самолети на дъното !Голям зор му беше придвижването

Другарю, прочети новината, виж проекта и тогава дрънкай за крайцери... Хептен само по заглавията ли вече коментирате?

Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак.

Че то, нали, точно заради такива "мащабни" и...неграмотни проекти стана разпада на СССР? Какво, сега "Давай опять 25?" ? "Можем повторить!"? Нека повторят, ама този път без "ножки Буша".

10 години за строителство на самолетоносач не е малък срок, но и за толкова години кравите си построиха суперпупер модерния краварски самолетоносач Джералд Форд. По важното е, че разпадането на Съветския съюз всички големи корабостроителници останаха територията на руината Крайна но вече не е така! Руснаците построят в момента две нови хипер корабостроителници Далечния Изток, които си за кораби от типа на супер танкерите с водоизместимост по 350 хиляди тона. Демек ако имаш желание руснаците вече има къде си построят новите кораби от класа на самолетоносачите.

Хипер, супер, дупер, без аналог!!!

О, нещастни Ак47, мечтай си, ама глей и нещо за ядене да осигуриш. Нещастието ти е пълно, като те гледам. Но ти си щастлив, ще прайте самальототопач, като Кузя. Мда...

Получи ли оргазъм докато ги пишеш това или трябва да си мислиш и за Путин за да стане работата?

Глупчо, по себе си ли съдиш? Ти от какво се възбуждаш? Я си излей мъката. То е ясно че си сбъркан по рождение, поне си кажи проблема, че да знаем откъде ти извира злобата.

на Ак ан 47 пъти(направо си си посерко) ако не си разбрал още най-новия проект на русия е сега да 'възкресят" мумията от мавзолея,че това им е последната надежда:))))))))))

А бе нали ти с пяна на уста ни разправяше, че на Русия самолетоносачи не и трябват? Какви корабостроителници, какви пет лева мънкаш сега? Путин пак ли е забравил, да се консултира с тебе, преди да говори?

Поредните желаещи да намажат от милитаристичните напъни на злобното кремълско джудже. Цялата работа е да се усвоят едни пари. Някой ще забогатее, а други (включително и в нашата татковина) ще крещят "вечна слава на съветското оръжие"!

гогов цепи мрака пак : новото руско плаващо летище :):)

Че той ако поне веднъж не сцепи мивката няма да е гогов:)))))))))

На руснаците практически не им трябва самолетоносач ,територията им е огромна и от нея и сателитните им държави могат да покрият всички цели по света ,но явно е въпрос на някакъв престиж и те да имат такъв кораб освен сегашният скраб който одимява моретата.

Клас "Ламарин" ли?

този ще е от клас Непобедима ръжда

Нека заровят и там пари. После ще го продадат на Китай.

китайците си строят . по-скоро аржентина , бразилия , пакистан ...

По-добре е да помислят върху създаване на универсална платформа /кораб/, който да въоръжат със С-400/500 за борба с въздушни цели, хиперзвуковите "Циркон"-и за борба с надводни и наземни цели, наследника на "Шквал" за борба с подводни цели. И със средства за РЕБ... Такъв вид универсалени кораби ще бъдат в пъти по-ефективни от самолетоносачите, които са скъпоструващи за строителство и поддръжка, и практически са оръжия от миналото.... С появата на хиперзвукови ударни средства, самолетоносачът минава в пенсия...

Плюс два Макдонлдса и една бензиностанция. Като дойдат краварите да има къде да хапват и къде да зареждат джиповете.

Всъщност не се знае дали РФ има изобщо нужда от такъв клас кораби. Далеч по-ефективена в днешните условия е фрегата, въоръжена с хиперзвукови ракети...

И откъде целеуказание за химерзвуковите ракети (дето ги нямат) - от несъществуващата им спътникова система ли?

Е, дай по-сериозно! Очаквам в следващия си коментар да отречеш и съществуването на Кримския мост...

айде малко по-сериозно мурзилке......забелязвам , че всеки път някоя руска глупост като бъде осмята , все контрирате че и за Кримският мост така се е говорело ( че нямало да бъде построен ) . Кой пък е отричал евентуалното му построяване ? Все пак не е няк'во инжинерно чудо....е,за Русия може би. Или пък "Силата на Сибир" - и там НЯКОИ (??? ) били го отрекли като невъзможен......Русоробски измислици и смешни напъни

Това не са плаващи летища. Това са кораби клас "авионосен крайцер. А разликата е доста съществена от американските самолетоносачи.

Другарю, позаинтересувай се, какво е Уляновск. Съвсем различна концепция от адмирал Кузнецов. Айде стига си говорил наизуст. Кажете на тоя дето ви пише опорките, първо да проверява фактите, че така хептен станахте за смях, вече...

Нужда не знам, но възможност да построи - няма. Там се иска повече акъл и технологии. Щом тези дават 10-20, значи минимум 20 години ще им трябват. А и нямат подходящ док, за да построят толкова голям кораб.

Любопитен съм, какво ще кажат русофилските тролчета, сега... нали самолетоносачите били само за нападение и Русия нямала нужда от такива? Хайде другари, обяснете ни защо Путин иска самолетоносач?

Малко хора правят разлика между самолетоносач и авионосен крайцер. Ти определено не си от тях "господине". :)) Основната разлика е загатната в статията в пасажа - "За разлика от американските самолетоносачи, "Уляновск", а най-вероятно и "Ламантин", разполагат с противокорабни ракети и ПВО комплекс на борда си." За другото се образовай сам. А, и те съветвам по малко да обиждаш. Не всички тук са тролове !

Един добронамерен съвет - прочети статията, разгледай снимките и тогава говори за крайцери. Така няма да изглеждаш, като глупак.

ама технически червен гений такъв - май точно ти не правиш разлика. На макета е точно самолетоносач , като му сложат ПКР и ПВО пак си е самолетоносач , не става авионосен крайцер. Виж руските ТАКР как изглеждат......."Киев" и т.н И аман от лизаческите ви напъни да благовеете пред всяка руска недомислица , ще кажеш е голямо постижение.......като накачулиш всички видове оръжие на кораб , това не го прави автоматично върховен кораб , а в почти всички случаи - франкенщайн. Как не са се сетили на 100 хил.т самолетоносачи американците да намерят малко място да сложат и ПКР и ЗРК , май сигурно просто не са искали , а и продължават да не искат - сигурно има защо. Но руснака ще открива "топлата вода"

Мда, ясна работа. Отново порусначено и безаналогово, поради липса на мънита, на рублички. Нормалните самолетоносачи нямат нужда от допълнителни екстри като ПРО, ПКР, ПЛО и ПВО, защото за целта си има ескорт от различни кораби, специализирани точно за такива дейносто. Тя, сиромашията и напъните за "барабар Путя с мъжете" обикновено води до "без аналог в мире" недомислици, както в случая. Дерзайте, друзья!

Като гледам и повечето от самолетите, наредени на макета на самолетоносача, са или само на етап макет, или са произведени в 1-2 експериментални бройки.

От сто години продават светлото бъдеще на хората в Русия. В някаква публикация прочетох каква е цената за издръжката на Шарл де Гол, направо косата ми настръхна, а Франция е развита и просперираща страна. В Русия повечето заплати са съизмерими с българските, а са вторият най-голям износител на петрол и трети на газ. Цялото им национално богатство отива за лукса на елита и оръжие. Ако започнат да строят това чудо, това означава че страната ще стане още по-бедна. Тъпо.

никоя държава не е прокопсала само от продаване на природни ресурси близкия изток му отне около век за да го схване това, държави като Венецуела и Нигерия не особено. да видим на Русия колко ще и отнеме.

до 2-3 века ще им стопли реотана, но света ще е минал на други ресурси а те ще са проговорили китайски

! Майсторите на ЩЕ!

Те го имат. Не четеш ли? Няма ЩЕ! ЩЕ можеш да кажеш като се хвалят как щели да идат на Марс следващата година. Това е ЩЕ. Атомен самолетоносач за Русия не е ще! Това е като за баба ти баница! Не се хванала не е направила.

Те че го има - имат го. Ама някак си макетите не се броят за оръжие. Трябва да построят и кораба.

а бе червен въздухар , какво имат ? МАКЕТ ! Това имат.......НЕ ЧЕТЕШ ЛИ ? Атомен самолетоносач за Русия е точно ЩЕ !!! Никога са нямали , само дизелов Кузя и недоносчета като атомните ТАКР - ни риба,ни рак

КУЗЯ дори не е дизелов а парен на въглища.