Коментари - Службите на САЩ могат да шпионират смартфони | IT.dir.bg
назад

Службите на САЩ могат да шпионират смартфони

Американската Агенция за национална сигурност (АНС) може да разбива операционните системи на смартфоните на практически всички водещи производители, съобщи списание "Шпигел".

Обратно в новината

Коментари - Службите на САЩ могат да шпионират смартфони | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вярно казва Обамата - кво да следят всяка отрепка, кви ги дрънка :) Виж, за набелязаните е друго :) То, нали това е основната цел на тез високи технологии - да могат американците да бъркат на всекиго в гащите, когато им потрябва! И то без да привикват с призовки и други хартийки :) Хоп-троп и айделееее - на въжето! Не се косете, ще ви откосят някой ден, ако се навирате дето ви не е работа! Ай пийте си парцуцата, рупайте си мезето и ... мълчете по тИлифона! :)

"Обама: Не следим имейлите и телефоните на обикновените хора" А само на необикновените? А къде е дефиницията за обикновени хора? Или , как беше според последните попрвки въведени от цру, всеки става необикновен когато ние кажем. Слава на СССР! И вечна дружба! Някой да вижда аналогия? Е... обикновените хора едва ли ще я видят.

Страхливите американци да ми лапат патето!!!

На това му се казва: "Ха! Добо утро!" Това ако не го можеха трябва лично президента да ги разстреля пред Белия дом! А иначе "старите" (не-смат) телефони си има техника, с която дори ако е изгасен телефона, го пускат и го подслушват колкото си искат! Затова който не иска да го слушат освен, че си спира телефона му изважда и батерията! Лошото е, че повечето хора като им кажеш всичко това в очите ти се изсмиват и те мислят за луд.

Те хората са помислили и за това, в новите смартфони, просто не можеш да извадиш батерията.

И кои са тези нови смартфони на които не може да се махне батерията?... Май само НОКИто е с капсулована батерия... :::)))

Бе кат' му манеш батерийката, може да списх спокойно

На практика хакват всичко! Черпят си информация от телефоните (даже визуална), от електронните пощи, от скайпа, въобще на практика от всякъде. Човек си мисли, че е инкогнито, а той си е чисто гол пред компютъра и с телефона на ухото. Няма тайни.

Ами Нокиа 101 могат ли да разбиват?

Че останаха ли бройки от този модел още? И да са останали, няма страшно - чичко "Microsoft" всичко ще "изпее" на демократичните служби. Нали вече им е собственик.

Абе нещо за Майкрософт нищо не пише ;)

Защото Майкрософт по default са настроени и дават информация.

ми.. щот' цруто ги създадоха... не е трудно да се събере 2 и 2...

Тази информация за Blackberry малко ме съмнява, най-малкото защото до скоро повечето правителствени служби използваха именно тази платформа. Не случайно тези телефони са забранени за внос в редица "демократични държави именно поради факта , че не могат лесно да бъдат подслушвани!

сам си си отговорил на въпроса. Ключовото тук е "че не могат лесно"

Не позна.... точно защото се използва от службите, а не защото е непробиваем.... ако го изнесат, другите веднага ще му намерят цаката.

Можеш ли да ми дефинираш какво е "изнесат", че не ми е ясно? Чуждите служби не могат да си купят от магазина? Не могат да го ползват? Допреди 5-6 години ФСБ не разрешаваха да се хостват в Русия БЛекбери телефони и там се ползваха само с роуминг през GRPS мрежата. Подобно беше и в Индия. Та на кое не могат да намерят цаката?