Коментари - Този месец ще наблюдаваме ”синя Луна” | IT.dir.bg
назад

Този месец ще наблюдаваме ”синя Луна”

През юли ще станем свидетели на рядко природно явление - на т.нар. синя Луна, предаде "Лента", като се позова на информация на Московския планетариум.

Обратно в новината

Коментари - Този месец ще наблюдаваме ”синя Луна” | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Та не разбра кое е изключително рядкото. Явно на всеки 3 години четвъртата е така. Дето се вика една кокопка го има два пъти в живота си, а за хората това рядко ли е? Все едно да е изключително рядка високосната година. Изключително редки стнаха хората, които имат развит интелект, мисля аз. Не "Сините луни".

През юли ще станем свидетели и на друго рядко явление - месецът ще продължи цели 31 дни! Последното такова събитие е било наблюдавано от предците ни през далечният май. :)

Това не е феномен! Това си е нормално явление, познато, предсказуемо и т.н.

"Тази нощ ще станем свидетели на рядко природно явление - на т.нар. синя Луна... Синя Луна е названието на второто пълнолуние в рамките на един календарен месец, предаде БТА." При положение, че днес е 2и юли, когае било първото пълнолуние този месец? На 1и може би? Няма ли редактори в този сайт? Да не говорим, че това е просто резултат от броенето и по никакъв начин не е "природно явление".

Явно четете през ред.