Коментари - Как се развиват лабораториите в София тех парк | IT.dir.bg
назад

Как се развиват лабораториите в София тех парк

Най-много три години са нужни на лабораториите в "София тех парк", за да започнат да се самоиздържат.

Обратно в новината

Коментари - Как се развиват лабораториите в София тех парк | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

- К'во стана с Тех парка? - Ми нищо... Тъпо ще е да се каже така, нали? И затова за още година-две трябва да се пуска по някой и друг кьор-фишек отвреме-навреме, докато хората позабравят. А като се спретнат и по 1-2 конференцийки годишно там, с такса за участие 180 Евро, и тя самоиздръжката почти ще се докара :)

"Само се харчат народни пари за глупости!" А можеше да се изхарчат за мазни кюфтаци и на масата с чашка ракия в ръка да плюеме и коментираме, как нищо не се прави, даже и не опитват в тая държава!

В случая май е по-добре наистина да се изхарчат а мазни кюфтаци и ракийка (защото те пак за това ще отидат, но индиректно...) - за съжаление познавам част от "хората" "работещи" там. Какво да ти кажа... всичко е, за да се приберат едни пари... На Плевню далаверата. Никой не мисли нито за бъдеще, нито за развитие, нито има компетентни хора. Направили са нещо като хотел, но с удобства за научни работници, и чакат съответните да идват и да започнат да оставят пари. Но откъде ще се вземат такива (научни работници) - никой си няма и на идея... Може би от Пакистан и Афганистан? Или от Европата ще си зарежат супер-оборудваните лаборатории и ще дойдат тук в мизерията и в пресоления наем?

Целият "бизнес-план" за този парк е някой да дойде отнякъде и да започне да оставя пари там, главно за помещения и апарати. Научна база и апаратура под наем, един вид. Това разбират и под "самоиздръжка" - точно както се самоиздържа един хотел. Хотелиерство, ама "в научната сфера", от която инициаторите на градежа си нямат и хал-хабер. По същия тертип мога да направят и хотел за извънземни, с атмосфера от Марс, от Венера, и да чакат да започне да се самоиздържа, когато започнат да го посещават достатъчен брой извънземни за година.

Поредните Илюзии за Светло Бъдеще и трошене на Народни Пари !!!

Само хипотези, оди на възхвала, какво ще стане в бъдеще време! Колко нововъведения и други иновация са в процес на лицензиране, патентоване, какво "ноухау" са наели или са на път да произведат? NULL, Nothing