Коментари - Поляци създадоха нов източник на светлина | IT.dir.bg
назад

Поляци създадоха нов източник на светлина

Учени от Института за структурни изследвания и ниски температури във Вроцлав, Полша, създадоха нов, високоефективен източник на бяла светлина.

Обратно в новината

Коментари - Поляци създадоха нов източник на светлина | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поляците правят изобретения, руснаците - оръжия, а българите краднеме.

Това го измислих още в про гимназията, но явно и други са се досетили... Хайде наздраве! И скоро очаквайте да ви споделя за новия източник на топлина...

Това е чудесно, наистина има ЛЕД емитери обработени с този материал които са по ефективни, само едно нещо е пропуснал автора, всъщност 2 неща: - живота на емитера може и 10 000 часа да е, но той не работи сам, има управление...с електроника,а при тези по високи температури то не издържа и 2к часа, дори при най високо качество на елемента( освен ако не е военно качество) - Цветопредаване 99....Дооообре! Потребителят не знае обаче , че в този индекс корпоративната клика мноого тихичко е пропуснала някак си в бързината да сложи и цветопредаването на основните цветове, сиреч синьо, жълто и най вече : червено, а това е основната болежка на съвременното осветление, червеното: , та, колко е Р9( цветопредаването на червеното)? Дали минава 20?

А нашите професори в БАН са получили 20 топа с хартия за принтер. И от другия месец започва голямото печатане. Поляците взели с открития да се занимават, вместо да си пишат научните статии и да растат в кариерата.

Българска Акадения на Некадърниците

И Хрантутниците!

Прекрасно!

400 дни живот нищо не е

Норалните крушки ги правят да издържат по 1000 часа, колко да са 10 пъти повече...

ЛЕД крушките са по 20К часа.... Сметни го кое е повече.

И рекоха поляците от Института във Вроцлав: Да бъде светлина! И биде светлина.

Светлината колкото и да бърза когато пристигне заварва тъмнината.

Стефанеееее... Дърто магаре!

жидовете да не бъркат графена със гарафа с водка

това ушанките само го бъркат

та кво стана с ексхумацията на президента на жидовете бе,дето падна в русия,що се мълчи за пияните жидове дето сами се натресоха

Американците от Института в Джорджия са открили начин от ацетилен да правят графен, което е в десетки пъти по-евтино от всяко друго до момента. Така че скоро може да очакваме направо технологична революция на основата на графена. Етилена сега е известен с полиетиленовите пликове веяни от вятъра по полетата ;)))))

Че бъркаш ацетилена с етилена и тия двете с найлоните е ясно тоест колко са ти познанията по химия но освен това май бъркаш и материала "карбон" с графен, който е просто еднослойна структура въглеродни атоми. Карбонът е друго - полиакрилонитрил. Ама другите глупаци, а господин политкомисар?

Ацетилена кретенче се получава от етилен. А "найлоновите" торбички са направени от етилен. Ае сега пиши, че найлон е различно от етилен. Това че не съм ти изписал подробно неща не значи, че бъркам. А това че се правиш на умен в случая показва само, че ти си боклук без познания по химия. И не, боклуко, не бъркам карбон с графен. Точно за графен става въпрос.

бухахахаха КАРБОН, неграмотно псе! Хахахахахахах, карбон, бе, БАНаджия! Да не се окаже скоро и КАРТОН!?

те американците всеки ден гърмят с някоя новина която стига само до поредната хиливудска боза.Вече и от Китай ги отрязаха с кражбите а те без кражби не могат да копират и тоалетно цукало.Имам предви мигриралите там бели от преи 70-80 години щот сега мигрират само талибани и араби и севереноафриканци с ниво 3-ти клас.

тея дето гърмят с безмислените новини са малко по-наизток, утре очаквам да пуснат че към 2115 г. ще го направят по-голямо и по-светло, очаквай включване !

link

А учените в БАН измислиха нов чушкопек с педали.

АСП-М,за тези които не го знаят да си го потърсят:))))))

Графент това, графен онова и досега никакво практическо приложение :) Да не се окаже, че графенът е като комунизъма Светлото бъдеще - многообещаващо, но недостижимо!

Една от модните вълни в науката.

Графена се използва много. Това че ти не знаеш си е твой проблем. Примерно Локхийд Мартин произвежда филтри за пречистване на вода с които са намалява ползваната енергия с повече от 20%. Между другото в англия се продават Лед крушки с графеново покритие и консумиращи около 10% по-малко енергия от стандартни Лед лампи. Не знам поляците какво са направили при това положение, освен че с монохромността на лазера да намалят още повече консумацията. Има графенови гъби които поемат се ползват за почистване на петролни разливи. Единственият проблем засега е сравнително скъпото производство. Но при електрическите Лед крушки цената е сравнима, а и понякога по-ниска от на обикновените Лед. Използва се при тенис ракети, като ги прави по-леки и здрави. Поради изключителната му електропроводимост вече се използва при направата на батерии и кондензатори.

... значи полското "откритие" отдавна се продава в Англия?

Що бе - в ските ми има графен. Мога и схема да ти пратя.

Ако се махнат думички БЕЗ никакво значение като: - ексклузивно - изчезва Телевизията - графен - изчезва Модерната Техника - големи взривове, колайдери, черни дупки, и прочие простоти - изчезва Модерната Физика И т.н., и т.н. Всички смешни "понятия" от фантастиката, претърпяла бум в средата на МИНАЛИЯ век, Днес САЩ ни ги представя за Наука :(((

... какъв източник на светлина е това - това си е чиста луменисценция - вторично излъчване.Трябва му източник на лъчение за да свети. Впрочем някой би ли уточнил какво точно е графенова пяна? Благодаря

Графенови листчета изсушени с междини между тях.

Графит? ;)

е, то и при диодите си е луминесценция...

При диодите е преход на електроните между квантовите нива когато минават от зона с дупчеста към зона с електронна проводимост при което се излъчва фотон. Тоест не е нужно да се възбужда електронът с външен фотон та да отдаде фотони с друга енергия

Бе то винаги трябва източник на енергия. Дали ще е директно от ток или вторично чрез фотони е само подробност.