Коментари - Технологиите, които ни плашат | IT.dir.bg
назад

Технологиите, които ни плашат

Хелоуин предстои, а ние се питаме кои са технологиите, които ни плашат най-много.

Обратно в новината

Коментари - Технологиите, които ни плашат | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В днешният свят иделогиите и философиите, които грешно наричат наука, поради това че не се основават на научни факти, а на пожелателно мислене и сттанйи тълкувания, бранят стауквото и света на мамона. Вие живеете в този свят и предполагам виждате каква реална борба е за сфери на влияние. Мислите ли че научните среди не са превзети от хранениците на системата, които има задачата да поддържат заблудата и да бранят статуквото? За такива хора научните аргументи нямат стойност защото те не са там заради науката и научната истина. Те са на хранилка. Науката е сблъсък на идеи и би трябвало да предоставя свободна трибуна за тях. Да виждате такова нещо в действителнот? Полуляризират ли се алтернативни теории освен псевдо науните теории наложени в научните среди и обществото чрез косенсус. Не се дава никакъв шанс на алтернативите, защото медиите са контролирани.

Ти си фанатик, Дино, затова когато кажеш една истина, тя ще изчезне в планините плява, които бълваш. Дано пак не се окажа горделив и емоционален, защото ми се ще да почнеш с тоя аршин да мериш навсякъде. Всички ще спечелим от това - най-много ти, почти колкото мен ;)

Никога не съм разбирал страха от ИИ. Това е като да се чудиш да имаш ли деца, защото може в един момент да се разбунтуват. Пък и така или вече сме роби на технологиите, дали ще има един супер компютър дето да стой най-отгоре или не - няма особена разлика. Следенето в интернет си е факт. Както и подслушването на телефони и др. подобни нарушения на личното пространство. За интернет бих казал че е донякъде наложително, за да се упражнява някакъв контрол. Все пак голяма част от информацията се приема буквално и безрезервно, а може да навреди сериозно. Вземете за пример социалната мрежа 4chan (за тези, които не знаят да потърсят в гугъл) - благодарение на нефилтрираната информация в този сайт стотици хора са се наранили, убили, че и извършили брутални убийства. Що се отнася до смартфоните - като ида в някое кафене виждам "зомбита", които уж са с приятели на кафе, а всъщност целта им е да се "чекнат" и "тагнат" и да си пуснат с-елфи или с-орки в социалните мрежи

Не е много ясно какъв е проблема вярващ човек да обича и да се занимава с наука? Истинска наука, а не тази за масова консумация предназначена за немислещи сай фай зомбита, която да му внушава че човекът на греха обърнал гръб на своят небесен баща, се развива с бързи темпове и технологията ще направи живота му песен. Нищо подобно няма да се случи , но мнозина немислещи ще бъдат заблудени, а цената е много висока, защото няма да потърсят истинските цели в живота и истинското спасение. Тези хора попиват като сюнгер глупави клишета, които използват като "аргументи" е защото въпреки че подкрепят науката (за масова консумация) нямат реални научни познания и с друго не разполагат освен тях и суетните си емоции. Технологията се развива понеже има някаква конкуренция в технологичният сектор и понеже основната стратегия и заветна цел е ТОТАЛЕН КОНТРОЛ на всеки аспект от живота на човекът! Но благодарение на тези технологии света не стана по-добър. И днес милиони деца някак какво да ядат и милиони умират в безсмислени войни водени за интересите на мизантропите паразити впили се в обществото и смучещи жизнени ресурси чрез беззаконие от тези които създават реални блага в полза на хората. Мисля че е твърде видно за адекватните на реалността хора. Не високите технологиите определят бъдещето на обществото, а моралът. Без висок морален стандарт обществото унищожава собствената си жизнена среда заслепено от егоизма си, докато угажда на своите похоти и страсти. Това е едно болно консуматорско общество, толерантно към беззаконието (духовно мъртво), което е загубило висшите цели в живота си и способността си да мисли трезво.

Не се опитвай да вменяваш вина у науката за моралните недъзи на обществото. Не е в науката проблема, нито пък в учените, хеле пък в технологиите.

Очевидно не сте ме разбрали. Казвам че проблема е в морала. Без морал науката се превръща в инструмент на беззаконието. В шаманизъм който служи за заблуда, а не за търсене на истината.

Абе не знам докъде ще доведе прогреса, със сигурност богатите ще намажат яко обаче, това поне е сигурно, но към днешна дата по ме плашат религиозните фанатици, които анатемосват всичко свързано с технологията, понеже те я възприемат като бунт срещу измисленият им господ, но което пък не им пречи да използват за тази цел компютър (дяволско творение) :)))

Цитат от Уикипедия: "Нютон е силно религиозен, придържа се към неортодоксални християнски възгледи и освен на научна тема пише текстове и в областта на библейската херменевтика и окултизма." Много други Велики учени са вярвали в Бог!!!

Той говори за фанатиците, а ти за вярващите. Едните вземат от света всичко, което мислят, че е излишно; а другите дават на света всичко, което мислят, че му липсва.

Преди време са се плашели от хирургията и кръвопреливането (даже са ги анатемосвали). После са се плашели от парните локомотиви, после от електрическите трамваи.... Единственото, от което трябва истински да се плашим - това е човекът с неговата алчност.

Сравнението не е подходящо. Никак даже. Едно е прогрес, друго е сдаване на расата. Би следвало да не го възприемаш като едно и също с локомотива, момче! Мисли!

А какъв е превода на Хелуин на български? Все едно че си нямаме наши празници....

Бе кажи му Hell oween и не го коментирай повече.

Понеже няма директен превод за такъв се приема "Вси Светии", което всъщност е наложено от църквата, за да се подмаже на езичниците

Не успях да го прочета. Прекалено е накъсан текста от линкове към други статии.

Наистина е така. Някой СЕО "гении" е решил да провери теориите си, но така ще откажат хората да ги четат. МАХНЕТЕ ТЪПИТЕ ЛИНКОВЕ!

Голям пиар правят на тези сатанински празници като хелоуин и коледа. Особенно първият много усърдно ни го натрапват на децата. Докато вторият някак по естествено замести празнуването на нова година по стар комунистически обичай. Християнските общности не пазнуват такива празници. Всеки генно модифициран организъм, който е предназначен за консумация, е вреден за хората, тъй като не отговря на високите стандарти на Творецът за качество и функционалност. Изследователите никога няма да разберат в детайли сложните микро биологични механизми в клетката и взаимовръзката между отделните гени и техните синхронизиращи механизми, кодирани в ДНК, а това познание е необходимо за съдаване на безопасни модификации. ГМО на практика са експерименти на сляпо в името, на печалбата, на контрола и на бунта срещу Твореца. По отношение на изкуственият интелект такъв няма и няма и да има. Хората трябва да се притесняват много повече за вярата и за душите си. Дали ще отговоят на високите морални стандарти и изисквания на Творецът към нас. Защото от това зависи бъдещето ни. Това е големият въпрос, който стои пред човекът в тези последни времена. А това в статията са не някакви изсмукани от пръстите абстрактни проблеми.

Много се впрягате за нищо! Все колко лошо щяло да стане! Колко лошо щяло да бъде! Какво ще се обърка ... АМИ АКО НЕ СЕ ОБЪРКА? Ами ако след 100 години благодарение на техническия прогрес живеем 100 пъти по добре?

Много по-добре можеш да живееш не благодарение на техническият прогрес ,а благодарение на морала. Вярата и морала са основните фактори, които определят бъдещето на човечеството. Технологиите са второстепени, защото морала определя как ще бъдат изпзолвани.

За теб няма проблеми - ще получиш чип с предимство.

Учени, ама прости, щом не вдяват, въпреки всички факти, че постиженията на науката, на този етап, се използват срещу човечеството.

Лелееее, пуашим се!