Коментари - Астрономите по-близо до откриване на ”Земя 2.0” | IT.dir.bg
назад

Астрономите по-близо до откриване на ”Земя 2.0”

Астрономи, работещи с космическия телескоп "Кеплер" съобщиха, че са открили 715 нови планети извън Слънчевата система, които орбитират около 305 звезди.

Обратно в новината

Коментари - Астрономите по-близо до откриване на ”Земя 2.0” | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Американците са велики. Колко и да ги плюят, всичко ново идва от тях.

YCBM

Колкото и да намерят няма как да стигнат до тях

КАКВО ТЕ КАРА ДА МИСЛИШ ЧЕ НЯМАТ ТЕХНОЛОГИЯТА ? ИЛИ СИ МИСЛИШ ЧЕ ЗЯПАТ ПО ЗВЕЗДИТЕ В ГАЛАКТИКАТА САМО ЕЙ ТАКА ДА СЕ НАМИРАТ НА РАБОТА ? НЕ СИ ЛИ РАЗБРАЛ ЧЕ МАРИХУАНЦИТЕ СЕ ОГЛЕЖДАТ ЗА ПОДХОДЯЩА ПЛАНЕТА ЗАРАДИ МИНЕРАЛНИТЕ РЕСУРСИ ?

Втората книжка от поредицата "Галактика" беше "Двойната звезда" и точно в нея се разглеждаше този проблем.

Поздрави на ПАПАГАЛИТЕ от ДИРА!!! ГОСПОДА, ВИЕ ОТНОВО НЕ СТЕ В ЧАС!!! Земя-2 е открита много отдавна, а това че вас не са ви информирали си е ваш проблем. За нас е важнО да знаеМ, че ПЛАНЕТАТА НИБИРУ ВЕЧЕ ИДВА!!!! за тази планета пръв говори З.Ситчин през 1974 г. НАСА ДЪЛГО ВРЕМЕ ОТРИЧА, ПРЕЗ 1984 Г. ПРИЗНАВА, ЧЕ ТАЗИ ПЛАНЕТА Я ИМА, И ВЕДНАГА СЛЕД ТОВА ЗАБРАНЯВАТ ДА СЕ ГОВОРИ ЗА НЕЯ. НЕЩО ПОВЕЧЕ, МНОГО ХОРА, КОИТО СЕ ОПИТАХА ДА ГОВОРЯТ ЗА ТАЗИ ПЛАНЕТА, ПРОСТО БЯХА ФИЗИЧЕСКИ ЕЛИМИНИРАНИ /ЗАЩО ЛИ????/НОВИЯТ КУРС НА ОБАМА ,ОБАЧЕ, Е ДА НИ ПОДГОТВЯТ ЗА ТЕЗИ ФАКТИ КАТО НИ РАЗСЕЙВАТ С НЕКАКВИ СИ АСТЕРОИДИ, ПЛАНЕТКИ И СЕГА С ДВОЙНИКА НА ЗЕМЯТА, КОЙТО Е ОТКРИТ ПРЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ 20 ГОДИНИ. ЗАСЕГА СТИГА ТОЛКОВА!!!! ХА ХА ХА

аман от световни конспирации не ви ли омръзна ми хора

Спри да четеш НЕНАУЧНА фантастика! Последствията за тебе са плачевни. :-(((

булшит

Дай линк към признаването на НАСА за Нибиру.

...най-близките ни космически съседи е Сириус. Познат отпреди 2000 г. на африканското племе догони, живеещи на територията на днешно Мали. Според вярващи в извънземните от Сириус на Земята са дошли Сивите, дали положителен тласък в развитието на човечеството. Разстоянието между Сириус и Земята е 2,67 парсека=8,7 светлинни години=52 трилиона мили.

Още не могат да елиминират вероятността от голям астероид да удари Земята. Ти най-близко... По опасно от това, което свети е това, което не свети...

Следващите версии: Земя 2.1 -населена Земя 2.2 - населена и оср..а

И да я открият ще стигнем до нея след хилядолетия.

Вероятно от годините, но все забравям разни неща, които не искам. Коментарът ти ме подсети за един НФ разказ (или роман?!?), но не му помня името и автора. Ако някой ми го припомни, ще съм благодарен. Ето какво имаше в него: Хората изпращат мисия до планета от друга звездна система ... един вид пионери, обречни на вечно пътуване ... И примерно, след 500 години полет и смяна на десетина поколения те стигат до планетата ... и какво да видят там?!? Населена е от хора от поне 300 години. 100 години след началото на техния полет учените са намерили друг начин за придвижване и хората са стигнали бързо до планетата, докато пионерите все още са пътували към нея. (годините сега ги измислих, но идеята беше подобна).

Много интересно, но щом хората са открили как да стигнат по бързо, защо не са настигнали кораба?

Чел съм повече от едно НФ произведение на тази тема, а те едва ли са само две, така че ми е трудо да предположа кое си чел ти. Но веднага се сещам за "Двойната звезда" на Любен Дилов (баща). Там бяха пътували 50 години със свръхвисока скорост, за да установят, че вече се пътува до този обект няколко пъти по-бързо.

Благодаря за подсказките. Отивам да я изровя книжката и пак да я прочета. Ако не се върна до ден, значи съм се зачел и в другите ... "Среща с Рама", "Гробищен свят", "Лявата ръка на мрака", "Тежестта на скафандъра", "Черният облак", "Зелените хълмове на Земята"...

НароденСъд 2

Отиват и гледат..... Македонско знаме се вее, ланетата кръстена Нова Македония, официален език - Македонски...

чакам с нетърпение да излезе на яве "човек 2.0" :)

О, Земьо 2.0, земьо македонска!

и така астронавтите ще пътуват месеци наред до въпросната планета и след това ще установят, че не могат да се приземят защото гравитацията ще ги размаже.

Нещастни малки човечета.........сме! :)))

Ке я трсите планетата Македония, ама нема да а намерите, о тние сме я скрили от немакедонското простолюдие !

Ненормално е да си мислим,че сме сами във вселената ! Въпросът е не в това дали има , а дали ще оцелее човечеството до срещата си с извънземните ?! Развитието ни тук на земята е като на "гости" на земята,идваме,ползваме я "до дупка" и си отиваме , без да ни пука за идващите след нас ! В това е проблема: колко време ще ни "търпи" земята преди да сме се срешнали с инопланетяните ?! А не дали ги има тях !

СЛЕД ПЕТОТО УИСКИ НЯКОИ СА ВИЖДАЛИ НЕСИ

Радвам се на новината, но само аз ли се дразня от думата "орбитирам"? Навремето се обикаляше или се въртеше, а сега се орбитира.

Ами то и на отворите масово им се вика дупки, на предпазителите им се вика бушони, на кабелите жици и т.н. Във всяка област си има термини които се ползват от специалистите и разговорни аналози ползвани от масите. Ти може и да се въртиш около слънцето, но планетата се движи по линия наречена орбита, от там идва и терминът.

Ами няма термин "орбитирам" на български ... или поне е въведен наскоро. Вместо "орбитирам" правилното е "движа се по орбита". По-дълго е, признавам, но е по-естествено.

ха ха, а как ще се отиде до там ;)

така са се смеели на братя Райт пък пътуването със самолет от един континент до друг за 10-тина часа как ти се струва?

Ако човечеството се е развило толкова, че да може да стигне дотам, няма да има нужда да се местим, и тук ще сме намерили начин да живеем добре. Е, поне докато не загасне слънцето ни :-)

това е по-малкият проблем.

браво,цудесна новина и оптимизъм,за голяма цаст от българското население да се спаси от българия на балканския полуостров на земята!!!

"Земя 2.0" звучи много добре! Това сигурно означава и "жена 2.0" ама и... "тъща 2.0"... Ужас!

Изключваш ъпдейтите и си живееш живота... с познатото зло :D

Хубаво че космологията се развива заедно с технологичният напредък. Смисъла на откриването на други потенциално годни за живот планети е да се докаже, че живота на Земята не е нещо уникално във вселената. А не че ще имаме възможност да се разселваме на тях, поради физически непреодолимите разстояния. Освен ако не се окаже сбъркана теорията на относителността. Нищо не е 100 % сигурно.

Точно според физиката е фъзможно да се стигне до там. Въпросът е, че трябва практическа реализация :)

И 100 земи да открият,то това няма никакво значение,защото няма как човек да ги стигне в близките столетия...

А замислял ли си се, че след "близките столетия" може и да има технология, с която да ги достигнат?

А замислял ли си се, че може да няма Земя след "близките столетия"

Ще опънат едно въже до там.

Asansior!!

Един водещ физик преди 100 години е изчислил математически и вярно, че няма как да се отиде до Луната, щото ракетата трябва да тежи милиони тонове (за гориво). А 50 години по-късно - о чудо. Отидоха и се върнаха. Ама нали оня беше ДОКАЗАЛ, и математиката е била ВЯРНА. Чисто и просто оня си е мислел, че трябва да се използват въглища като гориво, че трябва да има обратна тяга при приземяването на Земята. Просто не е бил астроном. Щото за да кацнеш на земята от космоса не ти трябва даже тяга за забавяне. Имаме си атмосферата което при правилен ъгъл на влизане убива скороста. Освен това били открити нови ВИДОВЕ ГОРИВО. И в резултат, Сатурн 5, дето излита с Аполо тежи некви си 3000 тона. Оня бил объркал с фактор от няколко милиона. И то базирайки се на ПОЗНАТАТА НАУКА И МАТЕМАТИКА. Ти можеш ли да гарантираш, че до 100 години няма да се открие начин който да позволи преодоляването на огромни разстояния в рамките на няколко месеца/години ?

Мога! АБоди ми се след 100 години и ще приказваме пак!

В същата 1896 година Циолковски започва писането на своя основен труд Изследване на космическото пространство с помощта на реактивния двигател. В тази книга са засегнати проблемите на използването на ракетните двигатели в космоса - навигационните механизми, доставката и транспортирането на горивото и други. ------- Технологията на реактивните двигатели за 100 години не е мръднала и с милиметър. Всякакви други фантазии са измислени от тогава, но нито една от тях няма реално приложение. Бъди сигурен, че след още 100 години ще сме ощетам, където сме сега, просто защото енергията необходима за преодоляване на това пространство е повече отколкото може да се събере в цялата слънчева система. Така, че дайте да си оправяме къщичката и да не се надяваме, че в близките милиони години ще се изнесем от тази Земя.

Близкото бъдеще е на гравитационните двигатели.

и с какво по точно се завърнаха от луната??? совалките се измислят доста по късно... fay

Совалките не са стигали по-далеч от 500 км над Земята. А Аполо се прибират с командните модули.