Учени изчислиха масата на неутрино

Досега се знаеше само, че масата на частицата е близка до нулата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

eV е единица за енергия, не за маса.

Така е, но заради една безумна формула Е=m.c2 настана една голяма каша.

Е = m.c^2 ;-)

Не моа а рабера ..неутриното нема маса, електрона - нема маса... Сичко е неутрино и електрони.. е как биволицата у плевника тежи 600 кила...

Много моля "учените" да внимават с мене! Не беше много отдавна, когато торбаакъллиите от ЦЕРН ме изкараха, че се движа по-бързо от светлината. Голяма шумотевица се вдигна тогава, аха да отрекат теориите на Айнщайн. След три месеца с много малки буквички (да знаете, най-важното винаги го пишат със ситен шрифт, четете го!) написаха, че са сгрешили и светлината все още е непобедима по бързина.

Като се ударят неутриното и електрона и става една не е за разправяне. Едното отгоре, другото отдолу, получава се делене 0:0, пък това е неопределено, понякога 600 кила биволица, понякога сто грама ракийка, понякога (за наказание) чаша 250 грама вода.

Колко му е: Слагаш на кантара и колкото покаже циферблата.

Торбалане само с ядене не става. Учените не бяха от ЦЕРН а бяха Италианци. Преди да си измисляш нещо вземи прочети малко.

Ти като можеш изчисли го в грамове!!!!!!!!!!!!!!

Астрономи от Лондонския.... точно тук ме изгубихте

1 eV = 1,783 по десет на степен минус 33-а грама...

Дааа дааа, стига врещя. Намерил се кой да разсъждава над тия или ония учени, астрономи и подобни. Ти първо се научи да вършиш нещо смислено и го демонстрирай намирайки си работа различна от тази на щатен трол после врякай.

Единият край на експеримента беше в ЦЕРН, другият - в Италия. И за всички с всичкия си беше очевидно, че са оплескали работата - има ги всякакви по тия места (ЦЕРН, ГСИ и т.н.). Като се позадълба работата излезе наяве измъкнат ли забравен ли или просто прекъснат кабел по НИМ биновете някъде беше. Нещо да спре да работи е повече от нормално в тоя вид дейност, много неща се правят буквално за първи път а почти всичко е уникална апаратура с много ниски тиражи (големите правят стотици бройки годишно от даден модел устройство, малките може да минат и само с по едно-две). Да се публикува резултат получен с такава грешка, особено при значимостта която техният би имал ако беше реален, е смехотворно разбира се. Едва ли са им потръгнали особено кариерите след тая издънка.

неутриното не съществува самостоятелно в покой и е вързано в ядрено взаимодействие с други елементарни частици, тоест има потенциална енергия дето трябва да се извади от прословутата формула на Айнщайн. Неутриното е продукт на ядрени реакции и въпросната потенциална енергия се преобразува в кинетична доколкото използването на терминология от класическата механика е удачно тук. Така че меренето му в електронволти е напълно удачно

щото непобедимостта и е в основата на всичко изведено нататък. Полага се, че скоростта на светлината е постоянна спрямо всички координатни системи, което значи, че колкото и бързо да се движиш светлината винаги ще те настига ....

фотонът няма маса но само в покой, защото в покой не съществува. Объркващо е ама .... тя цялата физика на квантите е малко откачена

Всичко е измислено и изчислено преди векове с поява на парите. Неутрино-то мени масата си, от отрицателна за данъкоплатеца и свръх положителна за бирниците чиновници и всякакви шмекери.