17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Два такива но 280 000 пъти по-малки на полюсите на Марс и Марс ще има магнитно поле по-силно от земното.

ще изкараме ли някакви пари от това? Евтин ток ще има ли, за съседите питам

Секцията икономика и Бизнес е до тази IT. Иди там и ми задай въпроса да ти отговоря.

Ще изкараш дръжки. Идеята е да се намалят парниковите емисии, а не цената на тока. По-скоро ще се увеличи. И в това училище нищо ли не са те научили. Намаляването на цените е спад на икономическия растеж и увеличаването на цените не означава непременно инфлация.

само дето не се казва в статията на какво разстояние.

Щом е соленоид е електромагнит, не е магнит. Щото се зачудих туй като гепи самолетоносача после как ще го пусне.

Ми тя силата си е една и спада с разстоянието на квадрат. За да напишат 280 000 пъти, значи 280 000 пъти, щото не виждам да са посочили разстояние от изсточника като условие

А представяш ли си как ще го намагнити тоя самолетоносач? Ще може да плава само в посока юг-север и обратно, а самолети няма да могат да излитат от него (но пък кацането ще бъде лесно).

А контролираната инфлация е основен двигател на икономиката

казваш... ако го насочиш с/у кораб това - направо ще стане на скутер и ще го залепиш от 10 км? аре да мислим преди да говорим.

Айде поредния гладък мозък, дето са го дресирали да мери ръста през цените, вместо през покупателната способност.

Както са тръгнали нещата компасът ще сочи към Франция вече :)

При дефлация покупателната възможност нараства, ама икономиката йок. Даже му викат стагнация.

Така де да мислим. Да не би земното магнитно поле да придърпва железните метеорити неудържимо? Основната мерна единица е метър. Спадането с разстоянието на квадрат за 10 000 м (10 км), какво ли значи?

Не съществува такова нещо като "икономика". "Икономиката" е абстрактна идея, дъвка за политици и банкери. Теб, собствено, какво ти пречи да ти нараства покупателната способност? Освен че в края на активния ти живот няма да се превърнеш в несъстоятелна отрепка и да не можеш да съществуваш без помощта на децата ти, понеже всичките спестявания, за които си блъскал, са унищожени от държавата, на която така й е по-лесно да си връща борчовете? Като я няма държавата да си прави ташаци с валутата и да фалшифицира цените чрез регулация, икономиката пак ще расте. Всичките хора, които се раждат, стават едновременно и консуматори, но и производители на стоки и услуги.

"ако го насочиш с/у кораб това" Не можеш да го насочиш срещу нищо това. Този електромагнит е тороид и полето, което създава, е насочено по определен начин (навътре). Иначе щеше да огъне колоните на сградата, в която го поместят. Да не говорим за ченетата на професорите, които ще "припалят" ядрения синтез https://www.energy.gov/science/doe-explainstokamaks

Магнитно поле на земята към 50 000 nT (нано тесла) Магнитче за хладилник около 10 000 000 нано тесла - т.е 200х магнитното поле на земята. Т.е. по твоята логика и бакалски сметки - дай да вземем едно от Несебър и да го занесем на Марс и решаваме проблема с магнитното поле :))))

_stankow

Те са от алумин бе бате, не им действа джилезото, не ги бере ! :)

Ако я няма държавата, какво пречи на няколко милиардера да си направят армия и да стане като в Африка, а на теб да ти хвърлят огризки, колкото да не умреш от глад. Тъкмо малко ще посмалиш, че както си тръгнал ...

"И до днес учените все още не са създали реактор, който да произвежда повече енергия, отколкото консумира." Всъщност ... от 1954 година насам това вече не е вярно.