Коментари - Колко време е нужно за телепортиране на човек | IT.dir.bg
назад

Колко време е нужно за телепортиране на човек

Британски студенти по физика са изчислили колко време е необходимо за изпращане на данни, нужни за телепортирането на човек от повърхността на Земята до космическа станция, която се намира на геостационарна орбита.

Обратно в новината

Коментари - Колко време е нужно за телепортиране на човек | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Учените също така са изчислили евентуални грешки при предаването на данните..." - сещам се в какъв вид се телепортипа президент Скрууб - виж клипче m6vYKJerstg на ютубата. youtu точка be делено m6vYKJerstg

Първа да започнат с бактерии, после да мислят за хора. Каруцата пред коня не се слага...

След 20-50 години тия цифри ще бъдат значително по-малки. Само погледнете какви са били възможностите на компютрите преди 30 години и какви са сега.

И какви са? Щото и тогава съм работил с 1MHz процесори, и сега на 3.5GHz. (Последната честота почти не се е повишила от десетина години)

Дезинформация. Телепортацията съм я измислил отдавна, но няма да я пусна на пазара. Ще чакате. Петролната мафия ми плати 10 милиарда долара, за да "забравя" проекта.

За подобони неща които са заплаха за този бизнес не се плащат такива суми за да "забравиш" - или те заплашват (теб или семейството) и забравяш или изчезваш.

Абе той ако е измислил телепортацията малко трудно ще го заплашат. Защото в момента, в който го заплашат и може да се телепортира набързо с една пушка в главата на заплашващите го, а семейството му няма да намерят никога къде е зачезнало.

Мдаа,пак британски учени пак сътворили глупости...

Пак ли пускате ненаучна фантастика за глупаците по форума ли бе? Телепортирането вероятно НИКОГА няма да стане реалност. Помислете малко с мозъка си преди да викате ура.

Ако всички мислят като теб, едва ли щяхме да имаме и половината от нещата, които имаме днес. Само за справка, на времето са смятали летенето за "научна фантастика"

Алоо умнико - то едно време било невъзможно да се създаде машина по-бърза от галопиращ кон. И създали влака. Едно време нямало как да се създаде машина по-тежка от въздуха и нямало как да се издигне, защото човек не можел да върти толкова бързо педалите на перките. И създали самолета с двигател с вътрешно горене. Разни математици преди 100 години доказваха чрез математика (която е ТОЧНА наука), че за да се отиде до Луната и да се върне обратно е нужна ракета тежка милиони милиона тона. Ама после взели, че други умни хора са измислили НОВИ ГОРИВА, отпаднало е изискването да се използва тяга за да се забави при кацането (защото се използва самата атмосфера като спирачка) и съответно ракетата изпратила човек на Луната е тежала ... 3 ХИЛЯДИ тона. Преди 40 години каква беше представата за бъдещето на компютрите - че ще си останат огромни машини дето едва се събират в една стая. А какво е сега? И ти сега така - било невъзможно. Да, с днешната технология - да. Ама нали точно за тая цел науката се развива.

Телепортацията от години е научен факт. Но за сега експериментът е правен само с фотони. А тези "учени" на каква база са правили изчисленията, след като още не е измислен уреда, с който да може да се сканира човек!?

spomnete si opitite na Tesla

Като, прочетох коментарите песимизмът ми изчезна. Има млади , интелигентни, четящи и мислещи младежи в България.

От нещо гоямо винаги има нещо по-голямо, от нещо малко винаги има нещо по-малко. За съжаление Ние не знаем кое е най-голямо и най-малко. В този ред на мисли тези изчисления не значат нищо. То е всв същото да говориш на хан Аспарух за подводници.

Той не, но едни много близки негови наследници са ползвали сламки, за да дишат под вода, дебнейки византийската войска, нападнала българската територия.

Телепортирането бе един от възхитително-изненадващите моменти във фантастиката, сега авторите и продуцентите трябва да измислят негов заместител.

Телепортирай ме!

Давам всичко което може капитане - не може повече ! Ако я напъна още малко и ще гръмне !

Това е моя реплика, ... трябва аз да я кажа :))))

Един човек, Бог да го прости, казваше, че цялата информация на Вселената се побира в една капка вода. Локумените истории са за същият тип хора. Иначе приветствам, че БРИТАНЦИТЕ (ако бяха Българи дори и на въпрос нямаше да става реч) са си направили труда да кажат нещо. Топлата вода също я ткрихме още през 89 г. когато се запознавах с основно (basic language programming в часа по свободно избираема подготовка). По тези проекти работят руснаците още от 80-те години и то успешно. Както казах за нас консуматорите се дава само това като информация. Вижте ни колко сме велики БРИТАНЦИТЕ, можем да смятаме. За мен лично това не е ИТ новина.

За да започнем дори да мислим за телепортация, първо трябва да се постараем да хвърлим повече светлина върху явлението "нелокална връзка"; мигновена връзка между два или повече обекта, независимо от разстоянието и препядствията. Регистрирана е много пъти, на различни нива в природата.

Подкрепям! Напр. новата Физика на физическия вакуум разглежда много революционни идеи, даже не идеи, а и експерименти! И всъщност не е нова, май е отпреди повече от 80 години! Спомням си една статия за нея в сп. "Наука и техника" от 80-те години!!!

Препоръчвам ти една книга, която наскоро излезе в България; Енергийното поле на Вселената от Дейвид Уилкок. (Всъщност, оригиналното заглавие е The Source Field , но те така я превеждат). В нея е събрана голям брой документална информация по темата.

Да си погледнат пак сметките. В "Седморката на Блейк" ставаше мигом...

Това доказва, че за да се телепортираш първо трябва да умреш, тогава остава само душата(съзнанието) и вече ще можеш да се придвижваш (телепортираш) безпроблемно със скорост 1000 пъти по-голяма от светлинната.

Дрън дрън душата дрън дрън... Умреш ли - край. Out of the blue and into the black.

От всичките ти коментари на тебе личи едно нещо - колко стабилно те е обработила съвременната система.

Настоявам учените да изчислят и намерят начин да ускорят процеса за 240 дущи които трябва спешно да се телепортират на о. Сахалин. Ако може и със сградата в която са - ей така, както си гласуват бюджета и хоп - м/у мечките там.

Пич, какво са ти направили мечките че искаш да ги накажеш по този лош начин? :)

Що да ги наказва - праща им мръвка ;)

Аз пък намирам статията за интересна най-малкото защото провокира фантазията и креативността над материята. Изобщо не е нужно да стигаме до телепортиране може би, ако се научим да живеем в хармония с вселената. Тогава може да открием, че за да се преместим в друга точка на вселената изобщо не ни трябва технология с телепортиране, а технология със съзнанието.

Тия и за счетоводители не стават. Ако нещата опират само до прости сметки, нека да посмятаме и ние. Човешкият мозък тежи средно 1300 грама. Простата сметка с използване на числото на Авогадро, показва, че в тази маса се съдържат около 19.5х10^25 атома. За всеки атом ще е достатъчно да се изпрати информация за това, от кой елемент е (един байт) и три координати (четири байта, за да се достигне необходимата точност). Или общо ще трябва да се изпратят 6.24х10^26 бита информация. Ако това се прави само по един канал, с максималната към днешна дата скорост от 2.98х10^19 bps, милиардите години на британците изведнъж падат до 20939597 секунди, или малко повече от 240 дни! Удвоете това число заради грешки и поради необходимостта да кодирате и ДНК, след което помислете върху възможността за едновременно предаване на данните по, примерно, 1000 канала (данните от разузнавателните сателити вървят по над 3000 канала) и ще се окаже, че ще стигнат дори само 12 часа!

Пич, не те знам какво си учил, ама ми дай малко идея, как свърза атома с "байт" или осем бита. Как намери тази връзка??? Как излезе според тебе, че един атом е осем бита? Егаси балоните!

Рони

Е да де, ама ако приравним двете сметки допускайки, че Corg не знае колко бита му трябват за описване на един атом, но останалото е вярно, тогава излиза, че за атом ти трябват 2.6x10^17, което ми се вижда малко множко. Не че не спорим за глупости де, ама :)

В момента познаваме 118 химически елемента (т.е., видове атоми). Един байт кодира 256 числа, или е напълно достатъчен за да опише 118-те. Разбира се, че съм наясно, че това е опростен модел, но дори ако включим изотопите нещата няма да се променят съществено. И, както каза колегата по-долу - спорим за глупости. Исках само да посоча, че трилионите години на британците могат да се съкратят съществено, ако се смени подхода към проблема.

Наистина ли би позволил да ти телепортират атомите с прецизност 4 байта на координата? Щото после ще възпроизведат от тия коориднати нещо друго, а не оригинала. :)

Рони

Това е интересен въпрос. Дали не може да се вземе средното разстояние м/у атомите и координатите за всеки следващ да се дават като отместване от предния :)

Според статията излиза, че информацията за хардуера е с около 10 на девета пъти по-малко от тази която ти си дал т.е. 0,1 сек. са необходими за прехвърлянето на тялото. Но защо пренебрегна софтуера, за който са необходими от порядъка на 1000000000000000000000000000000 сек. или повече от 100000000000000000000000 г. ако информацията я пускаме през 100 000 000 000 канала(закръглям 10 000 000 спътника) ще са необходими 1000 милиарда години. На теория мъртъв труп "всеки" може да телепортира, но дори и на теория не може да се телепортира мислещ човек

За фнетъзито трябва да се обособи друга рубрика.

Поредните глупости с които ни занимават. Аз мисля, че е по-важно да напише дира за смъртта на Barnaby Jack. Ето такива ИТ новини пишете, а не тъпите изчилсления на шепа британски стипендиянти със съмнителна сексуална ориентация. Айди със здраве.

всъщност, сметката, която са направили е доста елементарна. По-скоро не ми е ясно как са написали цяла статия от това, че да я качат на сайта на университета

То сигурно по същия начин са пресмятали колко години ще са му необходими на човек да обиколи Земята, когато са познавали корабите, но не и самолетите... После истината се е оказала малко по-различна - само за няколко часа... Всъщност колегата Tusk и подгласниците му са най-близо до истината...

Колко време е нужно за да се телепортира човека зависи от това колко пари дължи.

също съм на мнение, че при телепортирането е намесено и пътуване във времето. времето и пространството са едно и е логично.

Как ще са едно времето и пространството, бе? Нали еното е време адругото пространство. Вероятно имаш предвид, че са образуват времепространствен континиум, което е абстрактна величина.

С това се занимават в университет?? По прилича на занимание на луди.

Не приятелю, тези са нормални защото ни показват, че луди са ония които се занимават с телепортация, а още по-луди - тия които им плащат

То за това Господ е измислил секса - хем те телепортира, хем те клонира. Е, верно омешано с гените на друг, ама няма пълно щастие :)

не ми се вижа обещаващ този подход. не е само информация, а материя също. това е по скоро копиране/клониране отколкото телепортиране. също малко странно звучи това за информацията в мозъка. това за разбиването материята на атоми или други частиц и после "сглобяването" и не ми се струва много удачен начин. но кой съм аз и какви познания имам, че да кажа точно... според мен телепортацията ще бъде реализирана с абсолютно различен от този начин. по скоро става въпрос за изместване на пространството или преминаване в друго измерение и "минаване на пряко".

Предлагам да изчислят колко трябва за да ти се телепортират само топките. Нали е техен израза "You have Balls".

На това му се вика ограничено мислене "square thinking". Не случайно не от всеки става учен. Може пък тия студенти да станат добри счетоводители, а току виж и финансов министър се пръкнал ;)

Leicester e всъщност град Лестър, не Лейчестър в Мидланд, Великобритания.

Пълни глупости. Дори теоретично, телепортацията изобщо не е процес на "преточване" на данни. Теоретичната идея на телепортацията е да се извършва на квантово ниво и е свързана с феноменът quantum entanglement. "Данните" не се движат, нито се предават по канал, а се материализират на друго място. Теоретично няма пренос на данни, две копия на едно и също нещо съществуват на две места едновреммено, едното се дематериализира, другото остава. Тия британски студенти са пълен зян, нищо чудно, че крадат нашите. Цялата статия е пълна кретения, защо изобщо някой би ползвал такъв тип пренос на данни. Може просто да пътува от едното място до другото, същото е, а и няма да му се налага да го разграждат на атомите му.

Много точно казано. Пълна глупост е да се сравнява този процес с обмена на данни в компютърните системи. Това само показва колко е плитко мисленето на въпросния разсъждаващ.

Точно. Може би "новината" ни се поднася в изопачен (неверен) вид, за да насочи мисленето на зомбитата в неправилната посока. ТЕ си знаят! (не имам предвид студените, а ТЕ - тези които създават и разпространяват световните "новини")

Това е абсолютно невярно!!!! Телепортацията от чинията на Бузлуджа до Позитано се прави отдавна и се захранва от ТЕЦ Марица 2. Те затова им трябва и белене - за повече енергия и телепортация до Съветския Съюз Но понеже при процеса на телепортиране се губят данни, ъкъла на телепортираните прогресивно намалява, което се вижда ясно напоследък.

БСП и ДПС да ги телепортират по-скоро в Сибир

не само "акъла" ами по точно тази част от мозъка която отговаря за морала и честта на човека. те и без това "по дефаулт" тези части са им оскъдни...

Единственото което МОЖЕ БИ е било телепортирано и за което се е съобщило е един ФОТОН. Това е много, ама много по-малко от един бик :)

Попитали английско говорящо прасенце как се казва и то гордо отговорило : ФОТОН.

Май бъркаш реалността с филмите.

тия не се ли научиха, че градът се чете лестър. интересно е , че за знанията в мозъка е помислено, но няма и дума за душата.

Така е - пращаш човек, получаваш зомби.

За големи масиви се ползва архивиране и криптиране, което би намалило драстично големината на изпращаната информация. Проблем е скоростта на самото архивиране. Да се заемат да изчисляват. А и ако те телепортират обескосмен няма да е много трагично. Като се махне всичко излишно по тебе външно и вътрешно ще е супер забавно какво ще се формира от другата страна.

Това е така, защото се предава изключително голямо количество повтаряща се информация. Една лека компресиика ще смали обема значително...

Компресията ще увеличи нужната енергия, макар и ползите да са доста по-големи. Добави и криптирането на данните, защото става дума за "лични данни" :) :)

Това щях да кажа и аз. Ако вземеш даже една маймуна и пратиш разликата с човек, информацията ще е много по-малко. Ако вземеш информацията от същия човек, разликата ще е нищожна. А и ако някой може да я изчете тая информация, то каналите му за трансфер на данни ще са доста по-големи.

ИСТИНА Е, че наши студенти, в нашенските кръчми-дупки, в силно пияно състояние (че кой трезвен ще върши такива глупости?!) правят мнооого по-сложни (и все пак елементарни като това в статията) изчисления, но на несравнимо по-интересни теми. ЗАЩО ТЕ НЕ СА В НОВИНИТЕ?!?! Абе да не сме колония на британия, та все четем английски това, англо онова...

Защото за разлика от там, тукашните журналисти не ги интересуват подобни теми, а и много редакции имат политика да не съобщават подобни неща, опитвайки се да изкрънкат пари за реклама (когато се отнася за БГ фирма например). За сметка на това е пълно с "новини" за това кой е пръднал в Google, Apple или Samsung.

Ама как си му личи, че е британско изследване... Вече направо са си го открили, но икономическата част им спъва работата.