Коментари - YouTube става платен? | IT.dir.bg
назад

YouTube става платен?

YouTube планира да въведе платен месечен абонамент, в рамките на който потребителите ще могат да гледат любимите си видео клипове без каквото и да е реклама.

Обратно в новината

Коментари - YouTube става платен? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има ефирни телевизии с много и дълги рекламни блокове. Има платени без реклами. Каква е разликата? Нито едните, нито другите са задължителни.

Бре на колко народ са им опряли пистолет в главата и ги карат да ползват услуга дето не искат :)

Първо си оправете интерфейса, много е объркващ, неинтуитивен. Имам чувство, че нарочно така са го направили, да ти е гадно. Абе в скоро време мисля да приключвам с тоя тъп канал и да се ориентирам към нещо, направено от и за хора.

Тубата е шитня, рекламите им изобщо не бръсна за 5 стотинки. Става само за качване на клипчета на децата за бабите. Нито качеството им качество, а пък с правата понякога се оливат. Не можеш да качиш дори и една кавър версия на любима група. Ако го затворят генерално, ще бъде един хубав ден за човечеството.

Аз и сега си гледам без реклама с AdBlock-а. Балъците да плащат....

И аз откакто го ползвам се родих. Но нали ако направят платен абонамент или ще му намалят защитата, или ще го разкарат въобще. Техен продукт си е. Дори в момента на някои клипове ми излизат по 1 до 3 реклами.

Турни го в телевизора си тоя AdBlock да те видя. Или в таблета, телефона или някой медия плеър.

Ще го турна...Като експортна дисплея на лаптопа-а, таблета на телевизора :)

За таблета и телефона има подобни апове, ама требе да се чете, не става само с висене във фейса ...

Рекламите са една от причините да седя далече и от андроид.

Това е една от причините да стоя далеч не само от Androshit, но и от всичко гугълско.

ясно, разбрахме от кое ''стоиш далеч''. А при кое стоиш близо? Щото е доста нагло и дебелооко да искаш хем безплатни услуги (видео-споделяне, стрийминг и т.н.) и да мрънкаш за рекламите. Те тези стотици и хиляди дейтацентрове не са безплатни, това чувал ли си го ?

На бас, че дори не подозираш колко техни услуги ползваш.

Ами перфектно, време е за алтернативи, и без това гуглето го съсипаха от реклами тоя сайт, а и отровиха с принуждаването на хората да манипулират клиповете за да не ги хваща системата за копирайт enforcement..

Да се разбира така: мислим да направил рекламата толкова много и дразнеща, че всеки доброволно да се съгласи да плаща за да я махне. Надежди.... :)

Ако си мислиш че в БГ имат реклама, пробвай с немско прокси какво става .... (да не говорим че половината е орязан за германия)

Да е долар-два на месец - добре, тогава 1 милиард ще ги дадат и Гоогле ще има приходи от 1-2 млрд на месец. Ама по 10$ на месец - алооо, няма да съберете и 10 милиона глупака, което прави 100 мил. приходи на месец. Лаком гъз глава затрива.

Че аз си плащам по 8$ на месец за Google Play Music All Access. Феновете на youTube защо да не платят, та това е един обяд тук, на запад тези пари са съвсем нищо. А да не говорим, че май тези, които си плащаме за музикалният сървис абонамента ни ще важи и за youtube, но това са само слухове за момента.

Отговорът на въпроса ти е простичък. Фирмите с абонати имат един параметър, наречен ARPU или Average Revenue Per User, по нашенски - "среден приход от потребител". Средният приход от реклама върху безплатното потребление на YouTube е такъв, че най-вероятно за Google няма да бъде изгодно да въведе абонамент за $1/mo или $2/mo, понеже ще изгуби повече от това в рекламни приходи. Ако абонаментът е фиксиран на $10/mo, значи Google печели от неплащащите потребители по-малко (но не много по-малко) от това. Целта на Google е да максимизира печалбата си от всички потребители, така че може да заложиш старата ти шапка, че разликата в цените (това колко Google припечелва от твоя абонамент минус приходите, от които Google се лишава, като не ти излъчва реклами) има склонността да клони към нула.