17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Руснаците имат ли Уикипедия ? Явно не иначе сигурно щяха да са чели тази статия и да си спестят изобретяването на топлата вода. https://en.wikipedia.org/wiki/Leap_second

Е как да не знаят. Дори Грета знае. Климатичните промени...

Запазване на масата - обяснението ще е доста наивно. Има едно "НО", а то е Земята губи постоянно вода,(кислород и водород), коятосе губи в космоческото пространство - следствие, на което масата ѝ постоянно намалява, а оттук скоростта на въртене около оста ѝ ще нараства! А и нека не се забравя, че Луната се отдалечава от Земята с 3 cm годишно(това става по експоненциална функция).

Ей така като кажат "никой не знае защо"... Има една единствена причина - нещо масивно се е преместило и продължава да се премества към оста на въртене. Вероятно е някъде дълбоко в мантията или в ядрото.

много просто. природата просто иска да се оттърве от паразитите, които я унищожават и пренаселяват. И ще успее.

Ето защо не мога да се наспя. Работния ден 8 часа - фиксиран. Не мое да мърда. Пиенето на ракия и вечерята фиксирана 3 часа. Седене в клозета по 30-40минути на ден. Сутрешно къпане и миене на чене - 40мин с назландисването. М'чи кво остана са спане?

то ако за @бане не остана време, другото за к,во ти е...

Македонците нещо са ѝ инаправили на Земята. С какмва цел обаче? Дали не искат по-малък работен ден...

ㅤ

Е точно тия 1,59 секунди не ми достигнаха да се доизпърдя по време на мощното и задоволително сутрешно сране

това е едно доказателство, че съзнанието е материално: хората напоследък губят акъла си, т.е., намалява масата на общия акъл на планетата, а оттам и пълната маса на планетата заедно с хората. С намаляване на пълната маса, при запазване на формата на земята, намалява инерчния момент I на земята. За да се запази кинетичната енергия E на въртеливото движение на земята постоянна Е=1/2( Iw^2) , се увеличава ъгловата скорост w на въртене на земята . Елементарно Уотсън.

И сега очаквам един кардио-хирург да се изкаже по въпроса защо "сърцето" на земята се е разтоптяло по - бързо. Както онзи "математик-олигофрен" дет пресмяташе COVID-ът.

Сега мога да си обясня защо без да променям начина си на хранене съм по-лек с около половин килограм. Това очевидно е заради по-високата скорост на въртене на Земята. Излиза, че затоплянето води до намаляване на теглото, т.е. не, че се потим повече, а само привидно кантарчетата ни теглят по-леки...

Приливите и отливите се дължат на влиянието на Луната. А Луната се ОТДАЛЕЧАВА от Земята.

Много голям проблем , няма що. При това закъснение ще се наложи да коригират с 1 секунда след 650 години Ама не е лошо да се загрижим от сега . Нещо като с проблема Y2K

Абе, я, за по-сигурно, още санкции! И да не забравим да вдигнем цените на бензина до 9.40 лева за половин литър. За всеки случай!

Земята иска да се отърве от въшките. При достатъчно висока скорост на въртене, всичките гниди ще отлетят космоса.

Спрете Земята, искам да се качим!

пръднах!

Бележиш напредък, обикновено не минаваш само с това. Браво.

Пробвай да си запалиш пръднята със запалка другия път, ние в казармата така правехме за да се греем.

Руснаците горят газ на входа на северен поток 1. Това създава реактивна тяга която ускорява въртенето на земята. Елементарно Уотсън!

И пръднята гори. Ако се намери начин да се събира, една фамилия може да изкара зимата и да постигне пълна енергийна диверсификация и самодостатъчност! Че да остане и за продажба на свободния пазар. Само така можем да накажем Путин - с пърдене!

Ускорението е следствие на климатичните промени в космоса, натрупал се е прекалено много CO2 там - от човешка дейност! Да се спрат петролните и газовите доставки от Путин и сичко ще се оправи!

Това идва от Русия...като са струпали много войски на едно място так става. Балансът се губи и земята се върти по-бързо. За да се възстанови Зеления трябва да се изсели на Марс заедно с с войската си

Не са ви верни атомните часовници ха,ха

Ща са мре. След няколко хилядолетия ако оцелеем до тогава. Треба направим рестрикции като с вируса. Предлам всички самолети коли да се придвижват в обратна посока.

Абе усетих, че дните минават по-бързо напоследък, а то ето защо било. Пък аз реших, че времето е започнало да тече по-бързо и малко се притесних. Сега вече мога да спя по-спокойно, благодаря, че го споделихте с нас!

" Инженерите на Meta Олег Облеухов и Ахмад Бягови написаха блог пост по въпроса за Meta, която подкрепя усилията на цялата индустрия да спре бъдещото въвеждане на високосни секунди." 1. Мета е забранена в Русия 2. Високосни секунди има откак съм се родил Кой ги пише тези статии?

Аз искам само да попитам учените за какво толкова взимат маса пари, които им се дават след като това е поредният въпрос, по който "нямат идея"?

а не малоумен трол... Дееба и тъпанара ти

По цел ден гледат порно и лъскат.

То беше ясно, че атомните им часовници не са точни :Д

Те нямат гориво да ги захранват

Ускоряване... сещам се за адронния колайдер... Дали подобно ускоряване на Земята може да предизвика природни катаклизми, защото напоследък често ни пишат да се подготвим за тях

Първо Земята не се върти -да сте видяли да се върти. Второ Земята не е е сферична или кръгла ами е плоска като тепсия.Това се вижда и от самолет. Трето Бойко Б е неправилно обвинен че има кюлчета в чекмеджето ,кюлчетата ги е заровил в градината по лехите с боб.

и да доказано е че Земята е сферична и Борисов може да има килчета ама няма кой да ги докаже понеже всички са мошенници

Ама Бруно са го изгорили а Боко му дадохме къща у Барселона !Хем

Когато се пишат статии, трябва всички фактори да се вземат под внимание. Ето три важни такива. Ледът на полюсите не променя импулса на въртене, защото е върху оста на въртене и дали е в течно или твърдо състояние, все тая! Но когато се стопи, ще повдигне нивота на морското равнище на водата и на Екватора, от което следва, че въртенето на Земята ще се забави (според техния пример с балетиста). В резултат на затоплянето на Земята (както твърдят затоплистите), то Земята се разширява, водещо до забавяне на околоосното въртене. Но какво са наблюдавали учените: Ускоряване на въртенето! Според горните три фактора, следва, че се случва точно обратното на затоплянето. ОХЛАЖДАНЕ! Амин!

Знаеш ли, че Антарктида има средна надморска височина 4 897 м. И какво става със скоростта когато тая вода се стопи и изтече надолу на 0 м?

Ти като знаеш, защо не го изтъкнеш като аргумент, ами се правиш на интересен. Дори 50000 мерта да е, там няма центробежна сила или е незначителна в сравнение с тази на Екватора. Освен да повдигне нивото на океаните, друго няма какво да се случи. Друг път чети, преди да коментираш! Писах го в коментара си.

Това няма особено значение защото тази маса е на оста на въртене. Би било вяярно ако 4000м висок ледник на екватора се разтопи. Ама баш на екватора ледници няма.

Близко до оста на въртене не е на оста на въртене. А как се разпределя стопеният лед в океана е проста сметка ако човек има чилсата, но ти ги нямаш.

това, че земята се върти е напълно измислено. конспирация, с цел да обясни защо те ни гасят светлината вечер, за да може да заспим и да ни чипират, ваксинират и да ни изпият мозъците. потърсете в ютуб, има много информация.

Кириле, хващай Лена, пардон Линда под ръка и бегом към "Корал", че съвсем си изпръхнал от тези пици с кристали.

То и слънцето е изкуствено а Луната още Повече . А на нас ни пращат Кирето Боко Мавъра и другите за да видят колко сме тъпи .

Гледайте това клипче за да не ви лъжат повече. https://www.bitchute.com/video/VQ5yJ8c1flCT/

Причината е, че самото слънце се движи около центъра на галактиката, която също се движи. Промените в скоростите са ускорения/закъснения. По аналогия с постъпателните движения, въртеливите движения се характеризират с инерционни моменти и ъглови ускорения. Моментите зависят и от центъра на въртящата се маса, който пък зависи от геометрията на тялото и разпределението на масата му. С няколко думи, движението на земята около движещото се слънце и неговото движение от своя страна в галактиката са факторите. Движението на земята не зависи от желанието на човек и не може да се повлияе от неговата дейност, тъй като влиянията върху движенията и мащабите са различни в много порядъци. Примерно, земята обикаля с 30 km/s, а слънцето с 300 km/s, за движението на галактиката може да се прочетат кои фактори ѝ влияят и хипотезите накъде отива и под чие влияние.

Причината са хората. Всички бягат на запад като с това ускоряват въртенето на Земята. Ако се връщаха всичко щеше да е нормално, но хората бягат на Запад и не се връщат. Разбира се и топенето на ледовете играе роля

Просто атомните часовници изостават, тряа 'им оправат формулата!

Като се върти по-бързо, по-често ще получаваме месечната заплата. Какъв е проблема?

И по-къс работен ден.

Ще отлитаме ! Дай ми парушутааа , скааачааааам !

и на Земята и писна от толкова простотия.....

Не разбирам защо е толкова трудно да се напише една истинка причина от хора продължили да се занимават с Физика. Аз без много напън се сещам за един: Въртенето би трябвало да се разбалансира ако периферията на върдете се разбалансира тежеста. т.е. Наи голямо влияние ще има промяна иколо екватора. Ледовете на полюса едвали ще саздадат проблем. Какво има около ЕКВАТОРА. ИЗТОЧВАНЕТО НА НЕФТ В САУДИТСКА АРАБИЯ. СЪЗДАВА МНОГО КУХИНИ КОИТО РАЗБАЛАНСИРАТ ТЕЖЕСТА НА ЗЕМНАТА КОРА. ОКАЗВА СЕ ЧЕ, ЗАЛЕПВАНЕТО НА ЕДНА ДЪВКА НА ТОПКА ПРЕДИЗВИКВА ВЪРТЕЛИВО ДВИЖЕНИЕ. Решение е да се пълнят поне с вода или симетрично да се влияе от друга стана.

Момче, първо научи правописа, после се занимавай с физика или механика! Аман от неграмотници в този форум!

ти да не си оня професор дето за професурата си в СУ беше разглеждал земята и луната като лостова система и беше се изсрал на цялата теория около гравитацията... Ама все пак стана професор де...

веднага да се въведе данък за движение в обратна посока. Солидарно да се поеме от всички държави и да се издават борсови емисии с право за тичане в посока, съвпадаща с тази на земното въртене.. Знаете нататък... Да се досещате за аналогия случайно? :)

Путин е виновен и ГЕРБ

земята просто ни е сърдита - спъваме зелената сделка, ползваме аерозоли, не даваме права на черните и обратните, не признаваме че Путьо е най-великия /след ген. Атанасов/, не пазим бръмбарите от кресна итн, итн, И Т Н

Къде забрави наш Боко - олицетворение на простотия, наглост и мазна чупка в кръста!

Земята де

Щом видя "Московския държавен университет" и спирам да чета нататък! Всъщност, истината е че Земята забавя своята ротация, а това се дължи именно на приливите и отливите причинени от Луната. Има обаче една особеност - Земята все пак има тенденция да си увеличава ъгловата скорост, обаче това ускорение е малко и то се компенсира от приливите и отливите. В резултат има забавяне, но то е 1,7 милисекунди за цял век! В миналото това забавяне е било по-голямо - 2,3 милисекунди, от 8 век преди н.е., което предполага че забавянето ще спре в някой момент.

Разбирам, че името на елитното учебно заведение те комплексира, но и затова си има лек. Винаги може да се успокоиш с някоя авторитетна класация, според която баптисткият колеж в Horse Arse, Nebraska е класиран 300 места по-напред.

Те учените не могат да отговрят и защо се виждат неща зад "кривината" на Земята. :-) НИто пък какво точно е гравитация. Нито как гравитацията задържа атмосферата, а не може да задържи един балон примерно. Общо взето. теорията за въртящата се с 6000 км в час Земя е едно недоносче, :-)

Дано да е някоя черна дупка на близо, и всичко вече да свършва. И без това, я осрахме тази планета.

скачай от високо с надолу главата и всичко бързо ще свърши

Набира скорост и иска центробежно да се отърве от комунделите.

Спрете Земята искам да сляза.

Добре е, щом се върти. Ще стане лошо, ако започне да подскача.

ЗАРАДИ ЦЯЛАТА ПАПЛАЧ ВЪРХУ НЕЯ

Свят и се е завило на Земята от глупостите на Кико.

Заради войната

Дайте да изкараме некой лев от тази новина. Примерно да си миеме ръцете един път месечно, в името на въртенето на Земята. Или пък да даряваме 50% от заплатите си за Украйна, това също ще помогне. Или да ходиме пеш и да протестираме с лозунги , че денят е бил по-къс с 1,5 милисекунда! Да гориме девственици?!?!? Или да коляме котки?!?! Да питаме Грета? Оф тая пък почна да ходи на училище? Брюксел ще ни каже как се справим с този проблем, 100% с некви икономии ще стане!