Съоснователят на Apple Стив Возняк нарече биткойн "невероятно математическо чудо". Той не е инвеститор в биткойн, но вярва, че тази криптовалута - най-популярната в момента - има голямо бъдеще, предава technews.bg.

Още през август 2018 г. Возняк обяви, че е участвал в крипто-стартъп и говореше хубави неща за биткойн: "Той е толкова независим. Това е като интернет, когато беше напълно нов... Бях изумен от технологията, която стои зад него".

В участието си на Talent Land Jalisco 2021 Возняк също така призна, че преди няколко години е имал биткойни, но когато курсът е излетял, той продал активите си. "Не искам да ставам от хората, които постоянно следят курса и се тревожат за числата", споделя Возняк, цитиран от Bitcoin.com.

Форумът Talent Land Jalisco 2021 се проведе в дигитален формат и привлече над два милиона участници, заинтересовани от технологии и иновации. Возняк заяви, че водещата криптовалута остава едно от най-значимите изобретения: "Биткойнът е най-удивителното математическо чудо", каза той.

"Златото е ограничено и трябва да го търсите; Биткойнът е най-удивителното математическо чудо. Не инвестирам в биткойн, но вярвам в него за в бъдеще", заяви Стив Возняк, цитиран от Еlsoldemexico.

Думите на Возняк идват скоро след изявлението на мексиканския милиардер Рикардо Салинас Плиего, според когото биткойн спокойно може да се нарече новото злато, което за разлика от златните кюлчета е много по-преносимо.