Училището започна, а с него идват и всички входящи нива, контролни и класни, които очакват децата ни. И докато да накараме подрастващите да учат е сравнително лесно, то за учениците в по-зряла възраст това съвсем не е така. Тийнейджърите са непослушни, обичат да се бунтуват и са доста по-разконцентрирани. Мотивацията им за учене лесно може да намалее, а това може да изиграе лоша шега за тяхното бъдеще. Именно заради това родителите трябва да помислят как може да накарат своите по-големи деца да "залягат над учебниците".

Истината е, че всички тийнейджъри обичат технологичните джаджи. С тях те не само могат да се забавляват, но и да развиват своя потенциал. Това е причината да ви представим нашия списък с 5 технологични джаджи, чиято покупка може да бъде силен мотиватор за учене. Освен че ще се харесат всички предложения в списъка ни могат да бъдат доста полезни за живота на вашето дете. Благодарение на тях той може да се увлече по фотографията, да се радва на музиката, да живее здравословно и не само.

Вижте кои са технологичните ни предложения за подарък >> >> >>

Смартфон

Samsung Galaxy S10

Снимка: Samsung

Какво по-добро от това да вземете на детето си нов телефон. Така не само ще имате връзка с него, но и то няма да се чувства подценен от съучениците си, ако има по-стар модел. В тийнейджърските години доброто самочувствие е точно толкова ключово за успеха в живота, колкото и добрите оценки. Може би най-изгодният и добър смартфон към днешна дата е Samsung Galaxy S10. Устройството предлага перфектният баланс между възможности и цена.

Много важна особеност е, че Samsung Galaxy S10 е водо- и прахоустойчив по най-високия IP68 стандарт. Екранът е 6,1-инчов Инфинити-O Dynamic с вграден под него ултразвуков сензор за пръстови отпечатъци.

Основната камера е тройна. Тя съчетава 12-мегапикселов Dual Pixel сензор със 26 мм оптика и променлива бленда f/1.5-2.4, 16-мегапикселов сензор с ултра широкоъгълна 12 мм оптика и бленда f/2.2 и 12-мегапикселов телефото сензор с 52 мм оптика и бленда f/2.4.

Смартфонът може да снима ултра качествени 4К видеа със стабилизация, както и да прави слоу-моушън клипове с 960 кадъра в секунда при резолюция 720р. Всъщност това е един от телефоните правещи най-добри снимки и клипове на пазара.

Процесорът е свръхмощен 8-ядрен, RAM паметта е 8 гигабайта, а свободното пространство - 128 гигабайта. При всички положения вашия тийнейджър ще оцени високо стилния и способен смартфон, който би бил добра мотивация за ученето му.

Таблет

Samsung Galaxy Tab A

Снимка: Samsung

Друго добро предложение, което ще зарадва вашия ученик е таблетът. В този случай може да заложите на бюджетният и достъпен Galaxy Tab A на Samsung. Вариантът с 8-инчов дисплей е доста удачен, заради по-компактните си размери.

Таблетът е особено добър помощник на ученика, защото става за четене на книги, гледане на презентации и научаване на нова информация. Множество нови проучвания показват, че новото поколение е по-склонно да чете книги именно в електронен формат, а не в книжен. Ако искате вашето дете да чете повече, трябва да помислите върху тази информация.

Всъщност Galaxy Tab A на Samsung е оптимизиран именно за четене, а приложението Kindle за Samsung предоставя безплатно ежемесечно изтегляне на електронни книги. Galaxy Tab A е много по-способна и добра алтернатива на електронните четци за книги, които не позволяват пълноценно сърфиране в интернет и имат доста по-ниска функционалност и практичност.

Умен часовник

Samsung Galaxy Watch Active2

Снимка: Samsung

В днешно време часовниците са както символ на престиж, така и доста полезни джаджи. А новият Samsung Galaxy Watch Active2 спокойно може да се нарече най-добрият умен часовник на пазара. Той се предлага в два различни размера - 44мм и 40мм диаметър, както и два стила: олекотен алуминий с удобна флуореластомерна (FKM) каишка и първокласна неръждаема стомана с кожена каишка.

Ако се притеснявате, че вашия тийнейджър не води здравословен начин на живот, то умният часовник на Samsung ще е от доста голяма полза, защото в него сериозен акцент пада върху здравословния и активен начин на живот.

С джаджата до потребителя достигат различни съвети за подобряване на здравето, свързани с раздвижване, упражнения, хранене, сън и т.н.

При упражненията, например, умният часовник може да засича повече от 39 тренировки, като седем от тях се разпознават автоматично - включително бягане, ходене, каране на колело, плуване, гребане, елиптична машина и динамични тренировки.

Приложението Running Coach не просто следи скоростта на бягане в реално време, но и дава напътствия чрез седем различни програми за бягане. Galaxy Watch Active2 включва и нови телесни сензори на гърба на тялото, които дават навременна информация за ефективността на фитнес плана на потребителя.

Фитнес гривна

Samsung Galaxy Fit

Снимка: Samsung

Ако нямате пари за умен часовник, но все пак искате да направите технологичен подарък на детето си, който да го стимулира да води по-здравословен начин на живот, то решението е само едно - фитнес гривна. Ако не искате да правите компромис с качеството, то решението е само едно - водоустойчивият Samsung Galaxy Fit.

Гривната е изключително лека и удобна за носене. Зарежда се за нула време и има всички функции, необходими на всеки трениращ. Крачкомер, уред следящ сърдечния ритъм и горенето на калории, както и функция за следене на съня - Samsung Galaxy Fit е много полезна джаджа.

Ако искате детето ви да е по-запалено по-спорта и да живее здравословно, то трябва да се замислите за това дали да не му подарите фитнес гривна, която да го мотивира и да му позволява да следи по-добре своя прогрес в тренировките. А бонус към всичко това е, че гривната има и доста други функционалности като нотификации от телефона, следене на съня и напомняния за раздвижване на всеки час. Благодарение на тази малка джаджа вашият ученик ще бъде уведомяван, че го търсите директно от китката си, без това да нарушава учебния му процес.

Слушалки

Samsung Galaxy Buds

Снимка: Samsung

Факт е, че всеки слуша музика, но за тийнейджърите тя има много по-голямо значение и въздействие. Ето защо може да бъдете сигурни, че вашето дете ще се зарадва изключително много на добри слушалки.

Едни от най-модерните и вадещи качествен звук слушалки на пазара са безжичните Galaxy Buds на Samsung. Кристално ясният и жив звук се дължи на специалистите от AKG, които са помогнали на корейската компания да създаде най-добрите компактни Bluetooth слушалки.

Говоренето по телефона с тях също е много по-добро от всичко останало на пазара, защото адаптивната технология за микрофон от следващо поколение тотално изолира и премахва фоновия шум.

Galaxy Buds разпознават заобикалящата среда и превключват между външни и вътрешни микрофони, за да изолира ненужните и дразнещи шумове.

Батерията също е доста издръжлива, а зареждането - бързо и лесно. Galaxy Buds са идеалният подарък за всеки млад меломан.