Amazon представи цели 8 нови устройства в серията Echo. Сред тях са и първите умни рамки за очила на компанията - Echo Frames. Те могат да се използват с повечето лещи и да се носят цял ден, казва компанията.

Echo Frames нямат камера или дисплей. Направени са да са максимално леки и удобни за целодневно носене. Имат четири микроговорителя, чрез които потребителят може да чува гласовия асистент Alexa. Именно чрез него потребителят ще може да управлява различните приложения и да използва очилата.

Amazon препоръчва на купилите Echo Frames да посетят лекар, който да им предпише подходящите лещи според техните нужди. След това ще могат да използват Echo Frames пълноценно цял ден така, както могат да взаимодействат с гласовия асистент на всяко друго устройство. Предлага се съвместимост и с Google Assistant.

Echo Frames са в т.нар. от Amazon гама Day 1 Editions. Това са първоначалните версии на по-новите и амбициозни проекти на компанията. Сегашните Echo Frames са само първа стъпка на Amazon в тази посока, като компанията ще ги продава и на по-ниска цена - 179 щ. долара, след което ще станат 249 щ. долара. За сегао обаче се продават само в САЩ и само чрез предварителна покана.

Сред другите устройства, които представи корпорацията, са нови умни говорители и домашни асистенти. Има и нови безжични слушалки Echo Earbuds, както и умните пръстени Echo Loop.