Въпреки че не е много популярна тема в България, поради липсата на официален магазин и фирмен сервиз на Apple, ремонтите на компанията са обект на редица критики, особено в САЩ.

Компанията по всички начини се опитва да ограничи възможността "случайни хора" да ремонтират продуктите им, още по-малко потребителите да се опитват да го правят сами.

За сметка на това тя предлага изключително скъпи услуги в сервизите си. Всичко това доведе дори до изслушване на представители на Apple пред Конгреса на САЩ.

И въпреки че ремонтите в сервизите на Apple струват двойно и тройно по-скъпо от тези в "нормалните" сервизи, нейните представители заявиха, че дори с тези цени те работят на загуба.

Така със смяна на екран за 329 долара и подмяна на батерия за 80 долара, от 2009 година насам разходите на компанията по предлагане на ремонтни услуги се оказва, че надхвърлят приходите, които генерират.

Специалисти веднага обвиниха Apple в счетоводни хватки, за да получат този резултат, но поне юридически и счетоводно всичко е кристално.

От компанията заявяват, че искат да предоставят на потребителите си "пълноценно преживяване" и точно поради тази причина ремонтите струват толкова, а компанията прави всичко, за да не позволи на трети страни да ремонтират iPhone и MacBook по-евтино.