Испански стартъп представи електрически велосипед X One с вграден в рамката на волана сензорен дисплей с функция за разпознаване на лица. Новият модел може да разпознае лицето на своя собственик, а също така поддържа много други "умни" функции, предава technews.bg.

Електрическият велосипед показва на екрана нивото на батерията и текущата скорост. В рамката му е вграден сензор, който определя колко светло е наоколо и автоматично включва предните или задните светлини. В допълнение, светлините могат да бъдат включени с помощта на гласова команда.

Във волана са вградени два светодиода, които подават сигнали при завиване. За тях не са необходими бутони - камерата на смартфона засича завъртането на главата на водача и велосипедът сам включва правилния мигач.

На купувача ще бъде предложен избор на X One в четири цвята: оригинален меден, сив, черно-червен или сиво-зелен. Велосипедът има пробег до 50 км, а пълното зареждане отнема 2,5 часа.

Купувачът ще може да добави допълнителен мотор на задното колело, като в този случай общата мощност става 750 вата. Базовата версия е с мощност 250 вата.

Продажбите ще започнат през лятото на 2020 г. на приблизителна цена от 4 хиляди долара. В момента Rayvolt набира средства за производството на X One в краудфъндинг платформата Indiegogo. Инвеститорите ще могат да закупят електрическия велосипед за 2 хиляди долара.