Тази седмица Google представи доста нови устройства, но сред тях имаше видима липса. Компанията не предложи нищо в сферата на виртуалната реалност, въпреки че не крие интереса си към тази технологична област.

Тя развива и платформата Daydream, която позволяваше на потребителите да използват дисплеите на смартфоните си като елемент от очила за виртуална реалност, подобно не Samsung Gear VR. Пред BusinessInsider Google коментира, че е решила да спре проекта.

Компанията казва, че Daydream не е получила широката подкрепя и интерес от потребителите и разработчиците, която е очаквала. Освен това засича и намаляване на употребата на Daydream View сред тези, които вече притежават устройството.

Google допълва, че благодарение на платформата е открила "ясни ограничения, които ограничават виртуалната реалност чрез смартфони" и тя не може да е смислено дългосрочно решение. Хората например не харесват, че не могат да използват телефона си за друго, докато е в режим на VR.

Компанията допълва, че магазинът на Daydream ще продължи да работи, както и поддръжката на приложенията, но няма да има нови неща засега. Тя не се отказва и от развитието на технологията като цяло, като ще работи по други проекти в областта.