На свое специално събитие Huawei представи новите си умни часовници - Watch GT 2 Pro и Huawei Watch Fit.

Вижте как изглеждат новите умни часовници на Huawei >> >> >>

Започваме с Huawei Watch GT 2 Pro. Новият умен часовник идва с 1,39-инчов кръгъл OLED дисплей с разделителна способност 454 x 454 пиксела. Процесорът е Kirin A1, което гарантира големи способности.

Корпусът е изграден от върхови материали, като титан и керамика, а стъклото е от сапфирен кристал и гарантира най-високото ниво на здравина и надеждност.

Часовникът се предлага в няколко различни вариации, включително спортни и класически модели, които се доставят съответно със силициеви и кожени каишки.

Устройството идва с включени над 100 режима на тренировка, включващи огромна гама от спортове. Включени са дори карането на сноуборд, ски или пък играенето на голф.

Ако се изгубите, докато се разхождате, то от Huawei са помислили за вас. Часовникът идва с нов режим "връщане назад", който работи без телефона ви и може да ви помогне да проследите стъпките си до изходната ви точка с помощта на GPS.

Часовникът може също така да следи нивата на насищане на кръвта ви с кислород (Sp02) и да проследява съня. Сензорите за измерване на сърдечния пулс са претърпели сериозно подобрение и са изключително точни.

Устройството е водоустойчиво и може да издържи на дълбочина от 50 метра за 10 минути. Животът на батерията на Watch GT 2 Pro е около две седмици.

Huawei Watch Fit има правоъгълен 1.64-инчов AMOLED дисплей с резолюция 280 х 456 пиксела. Корпусът е от специални здрави полимери, като са налични три цветови разновидности (черен, розов и зелен) с четири различни силиконови каишки и един хардуерен бутон отстрани.

Watch Fit е насочен към любителите на спорта, като часовникът предлага множество режими за тренировки и спортуване, както и инструкции към тях. Добавени са редица екстремни спортове.

Часовникът може да отчита нивата на кислород в кръвта и пулса на своя потребител. Освен това Watch Fit може да проследява качеството на съня и менструалните цикли.

В случай, че джаджата отчете високи нива на стрес, то потребителят ще види съвети за упражнения, целящи неговото намаляване.

Наличен е GPS модул, който също е полезен при отчитане на данните от тренировките ви.

Ако свържете часовника с телефона си, то може да управлявате музиката си от него или пък да имате достъп до известията си.

Максималната издръжливост на батерията е 10 дена.

Двата умни часовника на Huawei се очертават като едни от най-здравословните джаджи на годината.