На виртуалното събитие в Барселона Huawei Consumer Business Group (CBG) представи още един топ продукт - лаптопа HUAWEI MateBook X Pro, който залага на артистичен дизайн, иновация и интелигентност във всички сценарии.

"Следвайки емблематичния дизайн на HUAWEI, MateBook X Pro e ултра тънък лаптоп от висок клас. Иновациите в Ultra FullView дисплея, консумацията на енергия, производителността и свързаността за всички сценарии повишават продуктивността на потребителите ни по всяко време и навсякъде. Това е нашето най-мощно преносимо интелигентно устройство към момента и сме развълнувани да го предоставим на потребителите", коментира Уанг Йанфенг, президент на продуктовата линия за компютри и таблети за Huawei Consumer Business Group.

Зашеметяващо Ultra FullView преживяване

HUAWEI MateBook X Pro е създаден за пътуващите бизнес потребители и за хората, които създават професионално съдържание. Новият модел бе представен в цветовете Mystic Silver, Space Gray и новият изумрудено зелен Emerald Green. Стилните цветове се допълват от минималистични параметри като дебелина от само 14.6mm и тегло от 1.33kg.

Ultra FullView дисплеят е с впечатляващите 91% съотношение между екран и тяло. И не само, Huawei прилага необичайното съотношение от 3:2 за дисплея, което е много по-подходящо за висока производителност и създаване на съдържание, в сравнение с обичайните екрани. Ultra FullView дисплеят е 13.9-инчов LTPS екран, който поддържа резолюция до 3К (3000x2000) и 100% от цветова гама sRGB. Допълнително, поддържа 10-точков multi-touch и Fingers Gesture Screenshot, което осигурява по-интуитивно взаимодействие с устройството.

Висока производителност

HUAWEI MateBook X Pro представя последните иновации при лаптопите. Той идва с впечатляващия процесор десето поколение Intel® Core™ i7-10510U и i5-10210U. Оборудван с NVIDIA® GeForce® MX250 на 2GB GDDR5, които осигуряват гладка производителност както при графично и видео редактиране, така и при игри и ползване на мултимедийно съдържание. Интелигентната система за охлаждане превключва от активен в пасивен режим, а двата вентилатора HUAWEI Shark Fin Fans 2.0 са с по-големи перки, за да осигуряват по-добро охлаждане. Новият HUAWEI MateBook X Pro осигурява и по-тих режим на опериране, благодарение на интелигентна филтрираща система, която осигурява наблюдение на температурата в реално време.

HUAWEI MateBook X Pro включва още система от четири колони, които осигуряват висококачествен обкръжаващ звук. Ще се почувствате в центъра на събитията, докато се забавлявате на вашия HUAWEI MateBook X Pro в свободното си време.

HUAWEI MateBook X Pro

Снимка: Huawei

Освен това, HUAWEI MateBook X Pro e с масивна 56Wh батерия. В комбинация с режима за икономия на енергията, потребителите могат да се възползват от цял ден работа на лаптопа без използване на кабел.

HUAWEI MateBook X Pro идва и с преносим Type-C адаптер на 65 вата. Освен че зарежда лаптопа, зарядното поддържа и HUAWEI SuperCharge за някои модели телефони. Благодарение на този мощен адаптер, може бързо да заредите вашето устройство навсякъде.

Пътешествениците ще се радват да разберат, че новият HUAWEI MateBook X Pro поддържа бърз Wi-Fi, което му позволява да получава по-добър сигнал и обхват както и да предоставя по-стабилна свързаност. Bluetooth 5.0 от своя страна има по-бърза скорост на предаване на данни с по-голямо покритие на сигнала и по-мощни възможности за излъчване спрямо предишната му версия.

Интелигентна взаимосвързаност с Huawei Share

Бъдещите лаптопи ще бъдат по-умни, по-ефективни и по-свързани. Huawei предлага интерактивно преживяване, което обединява вашия лаптоп и вашия смартфон в мултиекранна колаборация, т.е. работа на две устройства като един работен плот.

Значението на мултиекранната колаборация се състои не само във възможността за прехвърляне на файлове между лаптопа и смартфона. Надграждайки мощната платформа на MateBook, Huawei премахна бариерите между архитектурите на Windows и Android. Същевременно аксесоарите за лаптоп като клавиатурата, камерата, микрофона и мишката вече могат да се използват като периферни устройства на вашия смартфон, осигурявайки по-удобно потребителско изживяване. След това лаптопът ви може да споделя по-модерни офисни приложения с телефона ви, разкривайки ново офис изживяване, което включва телефона, за много по-сигурна и удобна офис среда.

HUAWEI MateBook D за по-младата аудитория

HUAWEI MateBook D 14

Снимка: Huawei

В Барселона Huawei представи и ултра лекия HUAWEI MateBook D отново с FullView дисплей, който предлага ново интелигентно изживяване, насочено към по-младата аудитория. 14-инчовият HUAWEI MateBook D 14 предоставя революционна платформа, на която потребителите могат да работя безпроблемно от един екран с няколко устройства. Huawei MateBook D 14 е сред едни от най-малките и леки 14-инчови лаптопи в този ценови ранг.