Huawei представи и първия си таблет с електронно мастило - MatePad Paper.

10,3-инчовият HUAWEI FullView дисплей е специално направен за дълго четене, а е-книгата на Huawei е с акцент върху мобилността заради здравата си конструкция и леко тегло от едва 360 грама.

Вижте как изглежда е-книгата на Huawei >> >> >>

Това е първият в света модул за дисплей с електронно мастило, който получава сертификата на TÜV Rheinland Paper Like Display.

Huawei MatePad Paper е оборудван с Huawei M-Pencil (2-ро поколение), която поддържа 4096 степени на натиск за гладко изживяване при писане, както и ниска латентност от 26ms . Усещането за писане по таблета е неразличимо от писането върху хартия заради добавения "шумолящ" звук.

Така Huawei MatePad Paper става не само за четене, но и за писане. Системата на таблета бързо конвертира ръкописа ви във форматиран текст. Поддържа се и мултитаскинг режим, в който екранът се разделя, а вие може едновременно да четете и да си водите записки. Освен това може да правите и аудио записи.

Huawei MatePad Paper идва с интегриран дизайн с покритие от веган кожа. Деликатната текстура носи изтънченост на вид, като същевременно гарантира гладко, копринено захващане.

Батерията е с капацитет от 3625 mAh, а с едно зареждане електронната книга издържа 6 дни при непрестанна употреба на интернет. В режим на готовност таблета може да издържи и цял месец. Благодарение на бързото 22.5 W зарядно устройството се "пълни"  от 0 до 100% за 90 минути.

Благодарение на Wi-Fi 6+стандартът ще може да теглите книги моментално бързо, като на разположение ви са 64GB памет. Таблета на Huawei поддържа всички разпространени и наложени стандарти за текстови файлове, като epub и pdf.

Устройството също така поддържа бързо отключване чрез пръстов отпечатък, защитавайки сигурността на данните и поверителността на потребителите.

Таблетът дои може да възпроизвежда видеоклипове от YouTube и някои игри, като се има предвид, че хардуерът му е доста мощен за електронна книга.

Благодарение на своите характеристики Huawei MatePad Paper може да се нарече най-добрата електронна книга на 2022 година.