Заедно с новата серия Mate 30 днес Huawei представи и наследник на умния часовник Watch GT. Новото устройство логично се казва Watch GT 2 и носи куп подобрения спрямо своя предшественик, а освен това ще се предлага в два размера на корпуса - 42 мм и 46 мм. На първо място залага на чипсета Kirin A1, който беше представен в началото на месеца. В него са комбинирани процесор с ядра Cortex-M7 и ниска консумация на енергия, Bluetooth 5.1, аудио блок и част за контрол на енергопотреблението, Предава Mobile Bulgaria.

Вижте как изглежда новият умен часовник на Huawei >> >> >>

Компанията изтъква, че това позволява на Watch GT 2 46 мм да работи две седмици с едно зареждане с постоянно активен сензор за пулс, до 30 минути разговори през Bluetooth, слушане на до 30 минути музика, до 90 минути спортна употреба и отчитане на съня. Точно така, устройството вече може да се ползва за провеждане на разговори и има памет за до 500 песни. По-малкият вариант е с батерия за автономна работа до една седмица. И двата модела са със силно подобрен живот на батерията в GPS режим - съответно 30 и 15 часа.

Промяна има и в дизайна. Watch GT 2 42 мм е с 1.2-инчов AMOLED дисплей (390 x 390), а по-голямото устройство има 1.39-инчов AMOLED дисплей (454 x 454). Моделите са с 3D извито стъкло на дисплея, което е оформено по различен начин.

Устройствата поддържат отчитане на 15 спортни дейности (8 на открито и 7 на закрито) и могат да известят при брадикардия (нисък пулс) или прекалено висок пулс. Отново е включена технологията TruSleep 2.0 за отчитане на съня, а TruRelax би трябвало да помогне за намаляване на стреса. Двете устройтва ще се продават от октомври на цена съответно 249 и 229 евро.