Surface Duo е новият смартфон на Microsoft, който обаче работи с Android с модифициран интерфейс, за да прилича на Windows 10X в по-големия модел. Преди години това би било немислимо за компанията на Бил Гейтс, но както историята показа - мобилният Windows бе разбит от операционната система на Google.

Вижте как изглежда Surface Duo >> >> >>

Смартфонът, превръщащ се в таблет, има два дисплея подобно на ZTE Axon M, но не очаквайте да го купите скоро, защото ще се появи на пазара за празниците в края на 2020. Точно така, след повече от година, предава Mobile Bulgaria.

Джаджата е с дизайн, който прилича на новия Surface Neo, но има по-малки и компактни размери за по-лесно побиране в джоб. Surface Duo е снабден с два 5.6-инчови дисплея, които могат да се завъртят на 360 градуса, така че може лесно да се трансформира в малък таблет с 8.3-инчов екран. Върху двата дисплея могат да работят две отделни приложения, а освен това е възможно при завъртане втория дисплей да стане клавиатура или пък контролер за игри.

Според Wired в Surface Duo се ползва чипсет Snapdragon 855, а някои елементи от дизайна все още не са финализирани - например дали ще има задна камера или не. Не е изключено за година да се промени и чипсетът. Междувременно компанията иска да даде на разработчиците достатъчно време, за да подготвят софтуер, който да се възползва от двата дисплея.