Японската компания Nikon представи официално най-новия си модел фотоапарат, по-малък брат на популярните вече Z6 и Z7. Той идва с по-ниска цена, ниско тегло и е оптимизиран за хора, създаващи съдържание за интернет, снимайки се сами.

Z50 е оборудван с 20.9-мегапикселов CMOS сензор, както и с екран, който се завърта така, че собственикът на апарата може да прави лесно селфита и да снима видео със себе си. За специалната насоченост на фотоапарата подсказва и специалният "Селфи режим", при който се променят част от настройките и се изключват повече от копчетата, за да не натиснете нещо случайно.

Малкият размер и селфи-насочеността обаче в никакъв случай не прави от фотоапарата по-малко качествен продукт. Той има специална автофокусна система, засичаща до 209 точки и поддържа ISO от 100 до 5100.

Моделът разполага и с възможност за заснемане на 4К видео с 30 кадъра в секунда, както и със 120 кадрово забавено видео в 1080р резолюция. Фотоапаратът работи с всички обективи на компанията, съвместими със Z6 и Z7 (Z-mount system).