Apple представи новата версия на своя най-добър таблет iPad Pro. Той пък от своя страна заема някои от особеностите на iPhone, предава Mobile Bulgaria.

Двата варианта на iPad Pro са с 11-инчов и 12.9-инчов дисплеи. Камерата пък съчетава 12-мегапикселов сензор с втора 10МР камера с ултраширокоъгълен обектив. Към тях е добавен лазерен 3D скенер LiDAR, който позволява измерване на разстоянието до близките обекти, а това подобрява работата с добавена реалност.

Вижте как изглежда новият iPad Pro >> >> >>

Новият iPad Pro може да снима 4К видео, може да обработва 4К видео и по думите на Apple е "най-доброто устройство за добавена реалност (AR)". Последното твърдение е вярно благодарение на LiDAR сензор.

Устройствата включват и процесор A12Z Bionic с осемядрен графичен ускорител, който според Apple е по-мощен от чипа в повечето лаптопи с Windows. С 60% се очаква подобрение и в максималните скорости при LTE връзка. Моделите се възползват от новостите в iPadOS 13.4 (излиза на 24 март) и добавят поддръжка за тъчпади, която може да се ползва с опционална клавиатура с калъф.

Тя се нарича Magic Keyboard и включва бутони с подсветка, а освен тъчпад има и USB-C порт за зареждане на таблета. Както може да се предложи, клавиатурата е напълно оптимизирана за устройствата и осигурява лесно управление на интерфейса включително и чрез жестове. Повечето от приложенията нямат нужда от ъпдейт за работа с клавиатурата, но при желание разработчиците могат да включат пълна поддръжка за нея.

Самата клавиатура е с интересен дизайн, защото при отваряне повдига таблета в удобна за употреба позиция. За щастие, тя ще е съвместима и с миналогодишните модели, но имайте предвид, че цената е подобаваща - 299 долара за малката версия и 349 долара за голямата. Новите таблети включват и подобрени микрофони.

Двата нови модела се предлагат в сребристо и сиво с 128GB, 256GB, 512GB и 1TB вградена памет. Както обикновено ще имат варианти с Wi-Fi и с LTE възможности за връзка. Цената на малкия таблет започва от 799 долара за версията с Wi-Fi и от 949 долара за тази с LTE.

Цените на по-голямата версия започват съответно от 999 и 1149 долара. Топ конфигурацията на 12.9" iPad Pro с 1TB памет и LTE е на цена 1649 долара, а с клавиатурата цената достига 1998 долара.