Най-вероятно доста от почитателите на Apple очакват с нетърпение дебюта на предстоящите модели MacBook Pro с процесори M1X. Сега нови данни от веригата за доставки на компоненти, цитирани от DigiTimes, загатват за това, че производството на бъдещите 14- и 16-инчови модели вече е започнало, предава Mobile Bulgaria.

Няма данни обаче кога те ще бъдат пуснати в продажба. Към момента има противоречаща си информация по този въпрос. Някои данни сочат, че те може да дебютират още през лятото, а според други това ще стане най-късно през ноември.

Месечно, в периода между август и ноември, компанията може да получава между 600 000 и 800 000 броя от новите модели. От Apple изглежда са доста оптимистични по отношение на доставките на устройствата си от серия MacBook. До края на годината те може да достигнат до 23 милиона броя, което би представлявало ръст от 15% на годишна база.

Ключов елемент в новите предложения разбира се ще бъде чипът M1X, който ще замени миналогодишния M1. По наличните към момента данни изглежда той ще включва 10 ядра, осем с висока производителност и две ефективни. Компютрите ще предложат още до 64GB RAM, обновен дизайн и mini-LED екрани.