Qualcomm представи официално най-новия и най-мощен мобилен чипсет Snapdragon 865 Plus. Той е подобрена версия на основния 865 и е 10% по-производителен в игрите от своя предшественик, много по-бърз е в приложенията с използването на изкуствен интелект и има вграден 5G модем. Тактовата честота на процесорното ядро Kryo 585 е увеличена до 3.1 GHz с което този чип е първият, прехвърлящ границата от 3 Ghz в мобилен телефон.

Добавеният към него графичен ускорител Adreno 650 също е с 10% по-бърз от графичното решение в обикновения 865. Чипсетът вече е съвместим с Qualcomm FastConnect 6900, което означава, че се поддържат безжични Wi-Fi връзки със скорост до 3,6 Gb/s.

Същевременно в края на този месец се очаква анонсът на ROG Phone 3, който ще допълни серията геймърски смартфони на ASUS. Той най-вероятно ще е първото устройство с новия чипсет, в което ще можем да видим неговата мощ.

Вече е известно, че и други компании също подготвят телефони с този чип. Сред тях ще са смартфоните Lenovo Legion и Galaxy Note 20.