След преминаването към компютри Apple Mac, служителите на IBM са започнали да работят по-ефективно и да генерират повече приходи, сочат резултатите от проучване на технологичния гигант, за което съобщава Apple Insider, предава technews.bg.

IBM започна да инсталира Mac в офисите си през 2015 година и това се оказва правилното решение. Според доклада, за обслужване на 200 000 Mac компютъра са необходими само 7 специалисти, в сравнение с 20 за поддръжка на същия брой Windows РС.

Но не в това е основната полза. Най-интересното е, че IBM отчита повишаване на производителността на служителите при работа с Mac. С 22% е по-вероятно те да превишат очакваната ефективност, спрямо потребителите на Windows.

В допълнение, търговските служители, които използват Mac, генерират 16% повече приходи за IBM, в сравнение с работещите на други персонални компютри.

Компютрите на Apple дори са повлияли на желанието на служителите да напуснат работа. Вероятността на работещите с Маc да напуснат IBM e със 17% по-малка отколкото на техните колеги с Windows PC, твърди още проучването.